"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
Моніторингова місія ООН із прав людини в Україні повідомила, що у липні цього року кількість загиблих і поранених серед цивільного населення в Україні є найбільшою від жовтня 2022 року. Так, у липні внаслідок атак загинули щонайменше 219 цивільних осіб і 1018 отримали поранення.
Про це йдеться у звіті організації.
«Кількість втрат серед цивільних осіб в липні була найвищою з жовтня 2022 року, коли загинули 317 цивільні особи і 795 було поранено», – повідомили в ООН.
Зазначається, що найбільша кількість втрат була зафіксована 8 липня, коли російські збройні сили завдали ударів високоточними ракетами по цілях у Києві, Дніпрі, Кривому Розі (Дніпропетровська область) і Київській області. Загалом під час атак 8 липня загинули щонайменше 43 цивільні особи, у тому числі 5 дітей, а 147 зазнали поранення, у тому числі 7 дітей.
За даними моніторингової місії, найбільша кількість втрат серед цивільних осіб була спричинена тоді, коли ракета або уламки ракети, збитої ППО, влучили в житловий будинок у Шевченківському районі Києва (13 загиблих і 20 поранених), бізнес-центр у Солом’янському районі Києва (6 загиблих і 10 поранених), медичний центр у Дніпровському районі Києва (9 загиблих і 5 поранених), дитячу лікарню «Охматдит» у Києві (2 загиблих і 18 поранених) та адміністративні будівлі ремонтно-механічного заводу в Кривому Розі (10 загиблих, 46 поранених).
Як уточнюється, загалом переважна більшість жертв серед цивільного населення (90%) і пошкоджень освітніх і медичних установ (86%), як і раніше, припадає на територію, підконтрольну Україні. Зокрема, атака 8 липня зруйнувала або пошкодила кілька медичних закладів по всій Україні, в тому числі ракета вразила дитячу лікарню «Охматдит», повністю зруйнувавши будівлю токсикологічного відділення.
«Детальна оцінка місця падіння ракети, свідчення очевидців і відеозаписи, в тому числі зняті безпосередньо перед падінням ракети, вказують, що це було пряме влучання по лікарняному комплексу, а не падіння уламків від перехоплення ракети системою ППО», – йдеться у звіті ООН.
*
Міжнародне агентство з атомної енергії закликало до стриманості через ситуацію поблизу Курської АЕС
*
TSMC отримала майже $8 млрд доходу завдяки стійкому попиту на штучний інтелект
*
Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила у суботу про ліквідацію високопосадовця угруповання ХАМАС внаслідок авіаудару
*
Афганську спортсменку-біженку Маніжу Талаш, яка бере участь у змаганнях із брейкінгу, дискваліфікували на Олімпіаді-2024 у Парижі через напис на її накидці Free Afghan Women ("Свободу афганським жінкам")
*
Держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом, під час якої йшлося про поточну ситуацію на Близькому Сході - Нікому не вигідна ескалація на Близькому Сході
*
Сполучені Штати нададуть Ізраїлю допомогу обсягом 3,5 млрд доларів для закупівлі американської зброї
*
На північному сході Сирії американські війська були атаковані безпілотником, за попередніми даними, ніхто не постраждав
*
Як "тренер" Тім Волз керував старшокласниками за допомогою татових флюїдів, нестримної енергії та одного класичного епізоду "Сімпсонів
Колишні студенти та колеги Тіма Волза розповідають, що кандидат на посаду віцепрезидента є саме таким, яким він здається - енергійним, щирим і хрестоматійним батьком із Середнього Заходу.
*
Тім Волз грає відповідну роль - і це саме те, що потрібно Гарріс
За словами одного з експертів, Волз долає класові кордони та апелює до "синіх комірців", яких Гарріс (з її вихованням у Сан-Франциско) ризикує відштовхнути від себе.
*
Військова кар'єра Тіма Волза: Що ми знаємо і чого не знаємо
Республіканці (!) стверджують, що губернатор Тім Волз спотворює свою військову кар'єру і пішов у відставку, щоб уникнути участі в бойових діях. "Ось все, що ми знаємо про час служби Волза в армії."
*
Я став вірусним, танцюючи на мітингу Камали Гарріс. Це дало мені платформу, щоб інформувати людей про питання, які мене хвилюють, наприклад, про соціальне забезпечення.
Паркер Шорт став відомим завдяки танцю на мітингу Камали Гарріс. Тепер він хоче інформувати людей про такі питання, як соціальне забезпечення.
*
Американець з Каліфорнії отримав 20 років позбавлення волі за свою роль у штурмі Капітолію прихильниками Трампа 6 січня 2021 року, що стало одним з найсуворіших вироків у зв’язку з цими подіями
*
У п’ятницю Грузію відвідала з офіційним візитом двопартійна делегація Конгресу США
*
Трамп хоче отримати право голосу при визначенні ставок ФРС у разі свого обрання
*
Ворожнеча Трампа з губернатором Джорджії Брайаном Кемпом ризикує підірвати ключовий штат
Двічі за останній тиждень Трамп зривався на губернаторі Джорджії Брайані Кемпі. Одного разу колишній президент навіть напав на дружину Кемпа.
*
Трамп і його союзники, схоже, налякані імпульсом Гарріс
Колишньому президенту Дональду Трампу, схоже, важко залишатися на плаву, тоді як кампанія віцепрезидента Камали Гарріс набирає обертів.
*
Джо Роган відмовляється від підтримки RFK-молодшого після скандалу з MAGA
У п'ятницю Джо Роган заявив, що його похвала на адресу RFK-молодшого "не була підтримкою" після того, як Дональд Трамп і його союзники напали на подкастера.
*
Канада евакуювала дітей своїх дипломатів з Ізраїлю
*
Санкції проти Білорусі запровадила і Канада. У списку - син Лукашенка
*
СКУ запрошує на відкриту лекцію про історію української державності
До 33-ї річниці відновлення Незалежності України Світовий Конґрес Українців (СКУ) запрошує на відкриту лекцію українського історика та офіцера Збройних сил України Олександра Алфьорова “Битва за Незалежність: історія української державності”. Віртуальна зустріч відбудеться у понеділок, 19 серпня, о 15:00 за Києвом, в Zoom з трансляцією на Youtube канал СКУ.
Олександр Алфьоров проведе учасників зустрічі сторінками історії української державності — від Русі до сьогодення та поділиться міркуваннями, чому українці мають високе почуття свободи та глибокої державної традиції, в чому основна місія української держави, які міфи нам були нав’язані та за що українці борються сьогодні. В другій половині розмови учасники зможуть поставити свої запитання. Реєстрація обов’язкова. Мова лекції — українська.
Олександр Алфьоров — офіцер ЗСУ, кандидат історичних наук та науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук України, теле- та радіоведучий. Історичний YouTube канал Алфьорова охоплює півмільйона підписників і набуває популярності серед українців, які тільки почали цікавитися українською історією.
*
Король Великої Британії Чарльз ІІІ закликав британців до порозуміння на тлі антиіммігрантських протестів із заворушеннями, що тривають вже тиждень
*
Посол України у Великій Британії Валерій Залужний відвідав випускний парад Королівської військової академії у Сандхерсті, щоб особисто привітати українця, який пройшов там навчання
"Привітав випускників Королівської військової академії Сандгерст, серед яких українець – Арсен Ковальов. Побажав юнакові успішно завершити навчання у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного і з честю виконувати військовий обов’язок.
Молодь, яка свідомо обрала військову кар’єру під час війни, заслуговує на щиру повагу і всебічну підтримку."
*
Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель відреагував на російський удар по торговому центру у Костянтинівці вдень 9 серпня, внаслідок якого загинули більше десятка людей.
Його заява з’явилась пізно ввечері у п’ятницю.
Боррель констатував, що Росія вкотре завдала удару по цивільному об’єкту, де було багато людей.
"Ми підтримуємо відповідальність за цей та інші воєнні злочини Росії. Україні невідкладно потрібна більша військова підтримка, щоб захищати свої міста, цивільних та інфраструктуру", – відреагував він.
Міністр оборони Нідерландів у своєму коментарі зазначив, що це чергове нагадування, чому важливо підтримувати Україну.
Як повідомляли, вдень 9 серпня сили РФ поцілили у супермаркет в Костянтинівці, зруйноване у тому числі відділення "Нової пошти".
За останніми даними, внаслідок ракетного удару росіян по торговельному центру в Костянтинівці Донецької області загинули щонайменше 14 людей, ще 44 постраждали.
*
Колишній лідер Каталонії Карлес Пучдемон, який нещодавно з’явився у Барселоні попри виданий ордер на арешт, заявив, що вже перебуває в Бельгії
*
Більше половини фінів вважають, що у майбутньому Україну можна буде прийняти до Євросоюзу
*
Президент Італії Серджо Матарела своїм підписом затвердив закон щодо змін до кримінального кодексу, відомий за прізвищем міністра юстиції як "закон Нордіо"
*
У Міністерстві оборони Латвії заявили, що говорити про обов'язковий призов жінок до Служби державної оборони (СДО) було б передчасно
*
Польща підписала угоду із США про закупівлю кількох сотень ракет класу "повітря-повітря" AIM-120C AMRAAM
*
Військово-морські сили ЗСУ та Головне управління розвідки атакували газову вишку, на яку напередодні звезли військовий персонал та обладнання
*
Міністерство оборони України від початку 2024 року кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони 70 зразків боєприпасів для безпілотних літальних апаратів, зокрема 20 - у липні
*
ISW - Російське військове командування не поспішає перекидати війська під Курськ з інших оперативних напрямків, щоб не допустити зрив наступу на сході України
*
На півдні України Сили протиповітряної оборони України знищили два розвідувальні безпілотні літальні апарати типу Supercam
*
На фронті протягом минулої доби зафіксовані 90 бойових зіткнень, найбільшу активність російські війська зберігають на Покровському напрямку, де відбулася майже третина їхніх наступальних дій
*
У ніч на 9 серпня поблизу населеного пункту Чорноморське у Криму воїни спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України “Group 13” за допомогою ударного морського дрона MAGURA V5 знищили швидкісний катер проєкту КС 701 типу “Тунєц”
*
Доходи місцевих бюджетів зменшилися у всіх регіонах, окрім Києва
За 7 місяців цього року доходи загального фонду місцевих бюджетів склали 247,3 млрд. грн., що на 4,4% (-11,4 млрд. грн.) менше за аналогічний період минулого року
*
Фонд держмайна (ФДМУ) протягом 5-9 серпня провів 9 успішних приватизаційних аукціонів на майже 113,5 млн грн (+ 22,7 млн грн ПДВ)
*
Уряд модернізував залучення коштів донорів на шкільне харчування
Кабінет міністрів розширив перелік напрямів використання коштів для потреб освіти і науки
*
В Україні поменшало ломбардів та збільшилась кількість колекторських компаній
У липні 2024 року кількість учасників небанківського фінансового ринку зменшилася до 963 (з 990 у червні)
*
З початку 2024 року 70 агровиробників отримали понад 291,1 млн грн за програмою "єРобота" на розвиток садівництва і тепличного господарства
*
За 7 місяців 2024 року організатори азартних ігор сплатили до бюджету 9,8 млрд грн податків
*
Мінфін встановив на даху будівлі сонячні панелі і порахував економію
В будівлі Міністерства фінансів споживання електроенергії зменшилося на 20%, економія - понад 1,3 млн грн на рік
*
Тільки у Львові вважають бізнес-клімат задовільним — опитування ЄБА
Умови ведення бізнесу в регіонах України компанії оцінюють як складні, й лише у Західному регіоні більшість підприємців вважають їх задовільними.
*
У Донецькій області внаслідок бойових дій знеструмлювались високовольтні підстанції, побутові споживачі, а також залізниця (порушень руху потягів не було)
*
У Запоріжжі завершують відбудову багатоповерхівки, зруйнованої росіянами у 2022 році
*
МОЗ затвердило перших учасників ради з відновлення «Охматдиту»
*
Збитки на 1,5 млрд, виділених на оборону: по всій Україні викрили 28 службовців
Офіс Генпрокурора спільно з ДБР, СБУ, НПУ, УСР, БЕБ та у взаємодії з керівництвом Міноборони та ЗСУ провели спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених на потреби оборони України
*
Господарський суд Тернопільської області призначив стягнути з Росії на користь ТОВ "Торговий дім "АМТ" 281,7 млн грн збитків, завданих в результаті російських ракетних ударів у 2023 році
*
Платформа Форуму вільних народів Постросії, який діє з травня 2022 року, займається інституалізацією свої діяльності, для чого створює неурядову організацію з такою ж назвою

*******
Всі, всі, всі на корабель
*
Відеохостинг RuTube, який російська влада просуває як заміну YouTube, зник із магазину застосунків App Store
***
Китайські авіакомпанії збільшують свою частку на міжнародних маршрутах, через низький попит на рейси до Китаю у іноземних конкурентів
***
Російський розвідувальний літак влетів у міжнародний повітряний простір над Балтійським морем, не вийшовши на зв'язок з авіадиспетчерами, на його перехоплення у повітря піднімались винищувачі німецьких і шведських ВПС
***
Міністерство внутрішніх справ Німеччини попередило, що земельні вибори на сході країни можуть стати потенційною мішенню для російських дезінформаційних кампаній
***
Два китайських військових судна вперше з 2019 року пройшли через територіальні води Сполученого Королівства на шляху до РФ, за їхніми маневрами наглядав британський фрегат
***
Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що військові ввечері у п’ятницю збили над територією Білорусі "повітряні цілі з України"
***
Міністерство закордонних справ України закликало Римську оперу скасувати заплановану програму за участі російської оперної співачки Анни Нетребко
***
У суботу Північна Корея знову запустила у бік Південної Кореї повітряні кулі, ймовірно, наповнені сміттям після більш як двотижневої перерви
***
У Росії Темірлан Ескерханов, засуджений до 14 років позбавлення волі у справі про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова, підписав у колонії контракт із Міноборони РФ та був звільнений завдяки помилуванню. Наразі він воює в Україні
***
У Курській, Брянській та Бєлгородській областях Росії, що межують з Україною, запроваджений режим контртерористичної операції
***
Катер берегової охорони США, який здійснював звичайне патрулювання навколо Алеутських островів Аляски, виявив російський військовий корабель у міжнародних водах, але в межах виключної економічної зони США
***
На початку осені фінський уряд розгляне законопроєкт про цілковиту заборону громадянам Росії здійснювати угоди із нерухомістю у Фінляндії
***
Громадян Росії та Німеччини Артур Петров, екстрадований із Кіпру до США у справі про незаконне постачання Росії американської мікроелектроніки військового призначення, постав у п’ятницю перед федеральним судом на Мангеттені (Нью-Йорк)
***
Армія України могла війти в Білгородську область після Курської
***
Приватні охоронні підприємства держкомпаній кидають на оборону Курської області
***
"Провал системи". Російські еліти сприйняли вторгнення ЗСУ як удар по репутації Путіна
***
Українські військові заявили про знищення майже 500 російських солдатів у спаленій під Рильському колоні
***
Дугін звинуватив Дерипаску у зраді після слів про «шалену» війну Путіна
***
Командир «Ахмата» назвав причиною прориву ЗСУ під Курськом «обман» начальства генералами
***
Десятки призовників зникли у Курській області після вторгнення ЗСУ
***
Інфляція в Росії встановила рекорд із квітня 2022 року
***
У Держдумі закликали не чекати швидкої перемоги над ЗСУ у Курській області
***
Росстат підтвердив уповільнення ВВП РФ у 2 кв 2024 р. до 4,0% річних
***
Курську АЕС оточили через загрозу атаки ЗСУ
*
Тихої ночі та скорішої Перемоги нам всім