"Середа, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Середа, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
Щодо поваленого глави уряду Бангладеш розпочато розслідування
Кримінальне переслідування загрожує іншим колишнім членам уряду країни
*
Палестинське угруповання ХАМАС 13 серпня випустило дві ракети дальнього радіуса дії по Тель-Авіву
*
Через швидке поширення віспи мавп країнами Африки на материку була оголошена надзвичайна ситуація у сфері охорони здоровʼя
*
США схвалили продаж Ізраїлю винищувачів та боєприпасів на 20 млрд доларів
Постачання озброєнь розпочнуться не раніше ніж за кілька років
*
Пентагон: вісім американських військових зазнали поранень внаслідок атаки безпілотника в Сирії
У Сирії перебувають 900 американських військовослужбовців, 2500 - у сусідньому Іраку. Вони допомагають місцевим силам запобігти відродженню «Ісламської держави»
*
Байден та європейські союзники намагаються не допустити нової ескалації на Близькому Сході
Єгипет, США та Катар запланували новий раунд переговорів про припинення вогню у Газі на четвер
*
У Білому домі спростували причетність США до зміни влади у Бангладеш
В американській адміністрації наголосили, що народ Бангладеш сам вільний визначати майбутнє свого уряду
*
Тайвань планує в наступні два роки отримати від Сполучених Штатів 29 комплектів високомобільних артилерійських ракетних систем M142 (HIMARS), перша партія яких має надійти на острів до кінця цього року
*
Сенатор Шахін та конгресмен Тернер стурбовані негативним трендом у відносинах між США та Грузією
У ході візиту до Тбілісі американські законодавці спростували інсинуацію про нібито втручання США у внутрішньополітичні процеси у Грузії
*
Байден назвав ситуацію в Курській області справжньою дилемою для Путіна«
Президента постійно інформують про дії ЗСУ у Курській області, при цьому у Вашингтоні не знають, яку мету має Київ у проведенні операції на російській території
*
США спростували слова Путіна, що дії ЗСУ у Курській області — це війна Заходу проти РФ
Координатор Білого дому з комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі нагадав, що Україна захищається від російської агресії
*
Заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател назвав вторгнення Росії в Україну єдиною причиною ситуації, яка склалася в Курській області РФ
*
Сполучені Штати відкинули спроби Росії використати Організацію Об’єднаних Націй для звинувачень України у злочинах у контексті операції ЗСУ в Курській області
*
Білий дім запропонував Путіну спосіб зупинити Курське вторгнення: "Геть із пекла України"
Білий дім запропонував Росії "легке рішення" після того, як Путін поскаржився на вторгнення України в її Курську область.
*
Адміністрація Байдена асигнує $150 млн на боротьбу з онкологічними захворюваннями
Мета програми, яку очолює президент і перша леді, – до 2027 року знизити рівень смертності від онкологічних захворювань у країні, як мінімум, удвічі
*
Суд у Нью-Йорку заборонив включати Роберта Кеннеді-молодшого до виборчого бюлетеня
Суддя дійшла висновку, що адреса місця проживання, яку кандидат вказав у документах, є фіктивною
*
Поліція розповіла про нові подробиці у справі про вбивство чеченця у Північній Кароліні
Зустріч з поліцією перед вбивством, хмарний сервер у Росії і можливий зв'язок з війною в Україні — поліція Північної Кароліни опублікувала деталі розслідування про смерть Рамзана Дараєва, якого в травні застрелив військовий на своїй ділянці. Слідство вирішило не звинувачувати його
*
Камала Гарріс балотується в президенти. Ось усе, що можна знати про її життя, кар’єру, історію та політичні погляди.
Камала Гарріс балотується в президенти після того, як Джо Байден відмовився від переобрання. Ось що потрібно знати про її життя, політичні погляди тощо.
Камала Гарріс балотується на посаду президента після того, як Джо Байден відмовився від участі у виборах 2024 року.
Гарріс увійшла в історію як перша віце-президентка, темношкіра жінка або індіанка за походженням.
Раніше вона була сенатором США та генеральним прокурором Каліфорнії.
Камала Гарріс балотується на посаду президента.
Чинний віце-президент і колишній сенатор від Каліфорнії розпочала свою кампанію після того, як президент Джо Байден припинив свою кампанію з переобрання і підтримав її як кандидата від Демократичної партії на виборах 2024 року.
Коли Байден підтримав Гарріс, він сказав у своїй заяві, що вибір її на посаду віце-президента був "найкращим рішенням, яке я коли-небудь приймав". За цим швидко послідувала хвиля підтримки і масового ентузіазму щодо Гарріс.
Кампанія Гарріс зібрала 81 мільйон доларів за перші 24 години, побивши рекорд найбільшого одноденного збору в історії президентських кампаній. З 888 000 донорів, які зробили свій внесок, 60% пожертвували гроші вперше в цьому виборчому циклі.
Гарріс заручилась підтримкою десятків впливових законодавців і донорів-демократів і, як очікується, офіційно стане номінантом на Національному з'їзді Демократичної партії, який розпочнеться 19 серпня.
Пропонуємо ознайомитися з історією та кар'єрою американського віце-президента-новатора.
Раннє життя, сім'я та виховання Камали Гарріс
Камала Деві Гарріс народилася 20 жовтня 1964 року в Окленді, штат Каліфорнія.
Мати Гарріс, Шьямала Гопалан Гарріс, іммігрувала до США з Індії. Її батько, Дональд Гарріс, іммігрував до США з Ямайки. Вони познайомилися, будучи аспірантами в Каліфорнійському університеті в Берклі, і розлучилися, коли Гарріс була ще молодою.
Як дочка двох іммігрантів, багаторасова ідентичність Гарріс сприяла її історичній політичній кар'єрі - Гарріс ідентифікує себе і як чорношкіру, і як американку південноазійського походження, і є першою людиною обох рас, обраною на посаду віце-президента.
У Гарріс є молодша сестра на ім'я Майя Лакшмі Гарріс, юрист, яка працювала старшим політичним радником у кампанії Гілларі Клінтон у 2016 році та головою передвиборчої кампанії Гарріс у 2020 році.
Гарріс виросла в Берклі, де відвідувала початкову школу Thousand Oaks. У дитинстві Гарріс сіла в автобус, який перевозив її до переважно білого району в рамках зусиль з десегрегації.
Один з найбільш пам'ятних моментів президентських праймеріз демократів 2020 року стався під час дебатів, коли Гарріс, звертаючись до Байдена, сказала: "У Каліфорнії була маленька дівчинка, яка навчалася у другому класі державної школи, і її щодня возили до школи автобусом, і ця дівчинка - це я", - після чого розкритикувала опозицію Байдена щодо запровадження автобусного сполучення на федеральному рівні у 1970-х роках.
Байден відповів: "Я не виступав проти автобусного руху в Америці. Проти чого я виступав, так це проти автобусного руху за наказом Міністерства освіти. Ось проти чого я виступав".
Гарріс вступила до коледжу Говардського університету, історично чорношкірого університету, у 1986 році і закінчила його зі ступенем з політології та економіки. Вона також була членом жіночого товариства "Альфа Каппа Альфа".
Гарріс навчалася на юридичному факультеті Гастінгського коледжу права Каліфорнійського університету.
Юридична кар'єра Камали Гарріс як прокурора в Каліфорнії
Гарріс працювала заступником окружного прокурора округу Аламеда в Окленді, розслідуючи справи про вбивства, зґвалтування, напади та наркотики.
Потім вона обіймала посаду окружного прокурора Сан-Франциско з 2004 по 2011 рік. Гарріс була першою жінкою на посаді окружного прокурора Сан-Франциско, а також першою темношкірою жінкою і першою жінкою з Південної Азії, яка обіймала цю посаду в Каліфорнії.
Під час перебування на посаді окружного прокурора Гарріс запровадила програму "Повернення на шлях виправлення", "спрямовану на зниження рівня рецидивної злочинності серед обвинувачених у незаконному обігу наркотиків невеликого розміру".
У 2011 році Гарріс стала генеральним прокурором Каліфорнії. За шість років на посаді генерального прокурора вона вела судові процеси проти іпотечних компаній, комерційних коледжів і торгівлі людьми, добившись великих виплат для штату.
Дональд Трамп вносив пожертви на користь двох кандидатур Гарріс на посаду генерального прокурора. Як приватна особа, він пожертвував 5 000 доларів на її кампанію у 2011 році та 1 000 доларів у 2013 році. Іванка Трамп також пожертвувала 2000 доларів у 2014 році.
У 2017 році Гарріс стала другою темношкірою жінкою і першим американцем південноазійського походження, обраним до Сенату США. Вона працювала в кількох сенатських комітетах - Комітеті з питань внутрішньої безпеки та урядових справ, Спеціальному комітеті з питань розвідки, Комітеті з питань судочинства та Комітеті з питань бюджету.
Гарріс часто отримувала похвалу за свої прокурорські лінії допиту під час слухань у Конгресі. Кампанія Гарріс також скористалася тим, що колишня прокурорка балотувалася проти Трампа, засудженого за скоєння злочину.
Сходження Камали Гарріс на посаду віце-президента
У січні 2019 року Гарріс подала заявку на участь у президентських виборах 2020 року від Демократичної партії, але в грудні вибула з неї.
Байден виграв номінацію і обрав Гарріс своїм партнером у передвиборчій гонці.
На посаді віцепрезидента Гарріс була ключовим гравцем у політичному порядку денному адміністрації Байдена, віддавши більше голосів у Сенаті, ніж будь-який інший віцепрезидент в історії. Її голоси з вирішальним значенням ухвалили План порятунку Америки на 2021 рік, стимулюючу програму на 1,9 трильйона доларів, спрямовану на відновлення економіки після пандемії COVID-19, та Закон про зниження інфляції на 2022 рік, план адміністрації Байдена на 20 мільярдів доларів для інвестування в чисту енергетику.
Байден доручив Гаррісу розібратися з першопричинами міграції та напливом іммігрантів, які шукають притулку на південному кордоні США. Республіканці вхопилися за проблему нелегальної імміграції на тлі напливу мігрантів в американські міста і звинуватили Гарріса в тому, що він не впорався з обов'язками "прикордонного царя" адміністрації Байдена. Демократи виступили проти цього ярлика і заявили, що роль Гарріс полягала не в управлінні кордоном, а в координації дипломатичних відносин з Мексикою і країнами Центральної Америки.
Позиція Камали Гарріс з ключових питань
Гарріс не відразу оприлюднила свою платформу, коли розпочала президентську кампанію, і багато її поглядів на конкретні політики залишаються невідомими або розмитими. Але її дії на посаді віце-президента та висловлювання під час передвиборчої кампанії дали певне уявлення про певні політичні позиції.
Гарріс рішуче підтримує право на аборт. На посаді віце-президента вона була провідним голосом адміністрації Байдена з цього питання, поклавши на Трампа відповідальність за провал справи Роу проти Вейд і ставши першим чинним президентом або віце-президентом, який відвідав клініку для проведення аборту. На своєму першому передвиборчому мітингу 2024 року вона пообіцяла підписати закон про відновлення репродуктивних свобод на посаді президента.
Гарріс підтримує вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту за принципом двох держав. Після терактів ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року Гарріс засудив ХАМАС як "варварську терористичну організацію", підтвердив право Ізраїлю на самооборону і зустрівся з сім'ями американських заручників, утримуваних ХАМАС в Газі.
Гарріс також наполягала на тому, щоб Ізраїль збільшив гуманітарну допомогу в Газі для полегшення "гуманітарної катастрофи" в регіоні, і закликала до "негайного припинення вогню". У березні 2024 року вона підтримала адміністрацію Байдена, яка виступила проти вторгнення Ізраїлю в Рафах на півдні Гази.
Гарріс підтримує НАТО та військові зусилля України після вторгнення Росії. У червні 2024 року Гарріс оголосив про пакет допомоги адміністрації на суму 1,5 мільярда доларів для відновлення інфраструктури України, підтримки гуманітарної допомоги та надання обладнання українським прикордонникам і правоохоронцям.
Гарріс давно перебуває на передовій боротьби за права ЛГБТК+. За два роки до того, як одностатеві шлюби були легалізовані по всій країні, Гарріс, як відомо, сказав клерку округу Лос-Анджелес "почати укладати шлюби негайно", коли в 2013 році в Каліфорнії була скасована заборона на одностатеві шлюби. На посаді віце-президента Гарріс підтримував ініціативи Білого дому, спрямовані на зміцнення прав та захисту ЛГБТК+.
Хто підтримав президентську кампанію Камали Гарріс
Президент Джо Байден підтримав Гарріс через кілька хвилин після того, як оголосив, що припиняє свою участь у президентській кампанії. За ним послідували лідери демократів і законодавці, в тому числі колишній президент Білл Клінтон і кандидат від демократів 2016 року Гілларі Клінтон, колишній президент Барак Обама і колишня перша леді Мішель Обама, колишній спікер Палати представників Ненсі Пелосі, лідер меншості в Палаті представників Хакім Джеффріс і лідер більшості в Сенаті Чак Шумер.
Гарріс також заручилася підтримкою бізнес-лідерів, серед яких Шеріл Сендберг, Рід Гастінгс, Мелінда Френч Гейтс і Джордж Сорос.
Чоловік і пасинки Камали Гарріс
З 2014 року Гарріс одружена з Дагом Емхоффом, колишнім юристом у сфері індустрії розваг. Вони познайомилися на побаченні наосліп, яке влаштував спільний друг.
Гарріс раніше не була одружена. Раніше Емхофф був одружений з Керстін Емхофф, кінопродюсеркою. Вони розлучилися у 2008 році.
Емхофф був партнером юридичної фірми DLA Piper, поки не залишив свою кар'єру, щоб підтримати Харріса на посаді віце-президента. Окрім виконання обов'язків другого джентльмена, він викладає право у сфері індустрії розваг у Джорджтаунському університеті.
Емхофф - перша в історії США єврейська дружина віце-президента.
Раніше Гарріс зустрічалася з Віллі Брауном, який був спікером Асамблеї штату Каліфорнія, в середині 1990-х років. Пара розірвала стосунки до того, як Браун став мером Сан-Франциско в 1996 році. Гарріс також недовго зустрічалася з ведучою ток-шоу Монтел Вільямс на початку 2000-х років.
У Гарріс немає біологічних дітей. Вона є прийомною матір'ю для двох дітей Емхоффа від його попереднього шлюбу, Коула Емхоффа та Елли Емхофф, які прозвали її "Мамала".
Коул Емхофф вивчав психологію в Колорадському коледжі та працює в індустрії розваг. Згідно з його профілем на IMDB, він працював асистентом на фільмі "Мінарі" 2020 року та ремейку "Батько нареченої" 2022 року.
Елла Емхофф закінчила Школу дизайну Парсонса і працює моделлю та дизайнеркою трикотажного одягу. У 2021 році вона підписала контракт з модельним агентством IMG.
Forbes оцінив статки Гарріса та Дуга Емгоффа приблизно у 8 мільйонів доларів. Подружжя володіє будинком з чотирма спальнями, площею 3500 квадратних футів у Брентвуді, штат Каліфорнія, вартістю близько 4,4 мільйона доларів.
На посаді віце-президента Гарріс заробляє 218 000 доларів на рік. Вона також отримала понад $500 000 авансу за свої книги "Розумний на злочині: План кар'єрного прокурора зробити нас безпечнішими", "Правда, яку ми зберігаємо: американська подорож" та дитячу книгу "Супергерої скрізь".
Чи може Камала Гарріс перемогти Трампа?
І Гарріс, і Трамп стикаються з жорсткою передвиборчою боротьбою.
Рейтинг схвалення Трампа був історично низьким - 34%, коли він залишив посаду в 2021 році. Але він набрав обертів серед виборців, коли знову розпочав передвиборчу кампанію, перемігши всіх республіканських кандидатів на праймеріз 2024 року. Виживання після замаху на вбивство на мітингу в Пенсильванії 13 липня 2024 року, всього за кілька днів до Національного з'їзду Республіканської партії, також сприяло зростанню підтримки колишнього президента.
У перший рік свого віцепрезидентства Гарріс була вкрай непопулярною. У 2021 році рейтинг схвалення Гарріс сягнув історичного мінімуму в 28% - навіть нижче, ніж найгірші показники віце-президента Діка Чейні. Її популярність різко зросла після виходу Байдена з перегонів, а її кампанія зібрала рекордні 81 мільйон доларів за 24 години після того, як Байден вибув з перегонів. З 888 000 донорів, які зробили свій внесок, 60% були першими жертводавцями.
Її кандидатура надихнула молодих виборців і меншини, викликавши появу мемів, натхненних альбомом Чарлі XCX "Brat", і промови, в якій вона процитувала слова своєї матері: "Ти думаєш, що ти щойно впала з кокосового дерева?". У липні 2024 року Трамп зібрав 137 мільйонів доларів, а Гарріс - 310 мільйонів доларів, причому на кампанію Гарріс пожертвувало в 10 разів більше донорів з покоління Z, ніж на кампанію Байдена в червні 2024 року.
Балотування проти Гарріс також спровокувало тенденцію Трампа переходити межу, критикуючи жінок, як, наприклад, його виступ на конференції для чорношкірих журналістів, де він поставив під сумнів, чи справді Гарріс є чорношкірою.
Джуліана Каплан, Дебанджалі Боуз і Джошуа Нелькен-Зіцер зробили внесок у попередню версію цієї статті.
*
Дональд Трамп і Ілон Маск зміцнюють свій альянс за допомогою 2-годинної прямої трансляції
У двогодинній прямій трансляції на X Трамп і Маск говорили про вибори, Камалу Гарріс і замах на Трампа.
*
Ілон дав Трампу 1 мільйон слухачів. Трамп зробив свої найкращі хіти.
Колишній президент Дональд Трамп і бізнесмен-мільярдер Ілон Маск транслювали бурхливу розмову в понеділок на X.
*
Марк К'юбан каже, що технічні брати Кремнієвої долини втратили контроль над реальністю і тепер хочуть стати радою директорів генерального директора Трампа
"Це не стільки підтримка. Це більше схоже на поглинання", - сказав К'юбан про підтримку, яку Трамп отримував від технологічних мільярдерів.
*
Лідери бізнесу та політики реагують на розмову Ілона Маска та Дональда Трампа на X
Відомі бізнес-лідери та політики від Марка К'юбана до Гевіна Ньюсома публічно прокоментували розмову Ілона Маска та Дональда Трампа.
Ілон Маск і колишній президент Дональд Трамп у понеділок увечері транслювали розмову на X.
Під час їхньої дискусії, відкладеної на 40+ хвилин, Трамп значною мірою повторив свої типові теми для розмови.
Лідери бізнесу та політики швидко зважили дискусію пари.
Ілон Маск і колишній президент Дональд Трамп у понеділок транслювали широку дискусію, викликавши реакцію технологічних і бізнес-лідерів.
Безладна розмова, в якій переважно домінував Трамп у першу годину, варіювалася від замаху на його життя до імміграції. Він також почався приблизно на 42 хвилини із запізненням через технічні проблеми.
Ось як на розмову відгукнулися видатні ділові та політичні лідери.
У дописі на X мільярдер Марк Кьюбан запитав: "Хтось відстежує, скільки говорить кожен учасник цієї "розмови" Spaces?"
Використання лапок навколо слова "розмова", як видається, вказує на те, що Маск позиціонує маркетинг Space як розмову, а не інтерв'ю.
"Я використовую слово "розмова" навмисно, - сказав Маск раніше в понеділок, додавши: "В інтерв'ю ніхто не є самим собою, тому важко зрозуміти, який він насправді".
Але запитання Кьюбана, схоже, натякало на те, що Трамп провів більшу частину часу в космосі, розмовляючи, а Маск лише зрідка висловлювався в перервах між довгими, плутаними відповідями Трампа.
У наступному дописі Кьюбан написав: "Хіба більшість розмов не є трохи більш збалансованими? Чи не повинні обидва учасники задавати питання один одному, а не тільки один?"
Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом, який має напружені стосунки з Маском, зачепив і генерального директора X, і кандидата від Республіканської партії.
"Глюки. Технічні проблеми. Незручне мовчання. Повний провал запуску. І це лише кандидат", - написав Ньюсом у твіттері, прикріпивши скріншот повідомлення про помилку в прямому ефірі X.
Повідомлення Ньюсома було дослівною цитатою того, що сказав речник Трампа про катастрофічний передвиборчий прямий ефір губернатора Рона ДеСантіса, який він провів на каналі X у травні 2023 року. Цей прямий ефір став безладним початком провальної президентської кампанії ДеСантіса і супроводжувався тривалим мовчанням, численними фальстартами та постійними збоями.
Аарон Леві, генеральний директор Box, під час розмови звернувся до Маска з проханням.
".@elonmusk, будь ласка, попросіть його пояснити посилання на Ганнібала Лектора", - написав Леві в дописі зі знаком "Х", маючи на увазі звичку Трампа згадувати вигаданого канібала, відомого за фільмом 1991 року "Мовчання ягнят", під час своїх виступів.
Пізніше Леві видалив свій пост.
Марк Пінкус, засновник Zynga, ігрової компанії, що стоїть за FarmVille, похвалив колишнього президента під час розмови з Маском.
"Трамп сильний у розмові. Ненавидьте мене за те, що я говорю правду!" написав Пінкус у своєму пості.
Але Пінкус у другому дописі висловився жорсткіше на адресу гендиректора Tesla: "Ілон: це як розмовляти з NPC. Ми всі знаємо, що це відбувається кожного разу, коли ви намагаєтеся поговорити з будь-яким політиком".
Девід Сакс, венчурний інвестор Craft Ventures і колишній генеральний директор Yammer, зробив простий і позитивний висновок з вечора, відповівши на пост на X, в якому користувачів просили описати розмову Маска і Трампа одним словом.
"Радісна", - написав Сакс.
Раніше Сакс і Маск вже зблизилися через спільну недовіру до політиків-демократів, а в квітні на вечері на Голлівудських пагорбах обговорювали стратегії перемоги над Байденом на майбутніх виборах.
Відтоді він організував великий збір коштів на підтримку Трампа, який зібрав близько 12 мільйонів доларів.
Кампанія Гарріс
Кампанія віце-президента Камали Гарріс накинулася як на Маска, так і на кампанію Трампа одразу після того, як пряма трансляція завершилася заявою про Х.
"Екстремізм Дональда Трампа та небезпечний порядок денний "Проєкту 2025" - це особливість, а не збій його кампанії, який був на повен зріст для тих, кому не пощастило слухати сьогодні під час трансляції на X.com", - йдеться в заяві.
"Вся кампанія Трампа служить таким людям, як Ілон Маск і він сам - самозакоханим багатіям, які продадуть середній клас і які не зможуть вести прямий ефір у 2024 році", - додали в кампанії.
*
Ілон Маск щотижня зустрічався з консультантами super PAC, щоб спробувати змусити виборців виступити за Трампа в штатах на полі битви: звіт
Маск щоп’ятниці проводить годинні зустрічі зі своїм супер PAC, повідомляє The Wall Street Journal.
*
Багато музикантів порушують авторські права на Трампа, але лише деякі можуть виграти в судах
Селін Діон і сім'я покійного соул-співака Айзека Хейса нещодавно виступили проти використання Дональдом Трампом їхньої музики на мітингах.
*
Келліанн Конвей приєднується до хору республіканців, які закликають Трампа відмовитися від образ Гарріс
Конвей закликав Дональда Трампа в понеділок припинити його обзивання та расові образи на адресу Камали Гарріс і натомість зосередитися на її політиці.
*
Прочитайте фінансову інформацію JD Vance, яка включає щонайменше $4 мільйони загальних активів і $250 000 біткойнів
Чистий капітал Джей Ді Венса легко обчислюється мільйонами після бестселера та перебування у венчурному капіталі.
*
У США об'єднана профспілка UAW подала до Національної ради з трудових відносин звинувачення проти експрезидента Трампа та гендиректора Tesla мільярдера Маска за погрози страйкарям, які відстоюють свої трудові інтереси
*
Обʼєднати зусилля для України: Віцепрезидент СКУ Семенов відвідав Азербайджан
Провідники Світового Конґресу Українців невтомно докладають зусиль для адвокації інтересів України та протидії російським впливам
*
Світовий конгрес українців у партнерстві з Saint Javeli розпочинає з нагоди 33-ї річниці Незалежності України глобальну кампанію «Птахи свободи» зі збору коштів, що має на меті забезпечити українських захисників безпілотниками FPV.
Кампанія «Птахи Свободи» спрямована на використання FPV українського виробництва та підтримку українських захисників на передовій.
Президент СКУ Павло Ґрод зауважив, що кампанія «Птахи Свободи» дає можливість для людей, бізнесу й організацій з усього світу продемонструвати свою непохитну підтримку українському народу.
За його словами, внесок у цю кампанію суттєво покращить безпеку та допоможе вберегти українських захисників на полі бою, а також дасть їм змогу використовувати передові українські технології у невпинній боротьбі за свободу та незалежність.
СКУ та Saint Javelin закликають українців з усього світу та друзів України підтримати кампанію «Птахи Свободи». Свій внесок можна зробити на цьому сайті.
Нагадаємо, ініціатива Світового конгресу українців «Unite with Ukraine» закупила та передала трьом підрозділам Збройних Сил України 18 комплексів безпілотних літальних апаратів дальнього радіуса дії «Evanger» загальною вартістю понад 263 тис. дол. США.
*
Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс у контексті заяв Володимира Путіна щодо операції ЗСУ у Курській області нагадав, що Росія окупувала значно більшу територію України
*
Художник Бенксі представив нове графіті у британській столиці, на якому зображений носоріг, що підіймається на автівку
*
Глава дипломатії ЄС підтримав наступ ЗСУ у Курській області
*
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив із високим представник Євросоюзу Жозепом Боррелем розширення виробництва озброєнь та деталі операції України в Курській області РФ
*
Бразилія, Італія та Швейцарія провели спільну операцію з боротьби з мафією, в ході якої було затримано одну людину та заморожено 50 мільйонів євро
*
Україна запевнила, що не має наміру захоплювати території у Курській області
Президент України наголосив, що завданням українських військ є «звільнення прикордоння», з якого російська армія завдавала ударів по Сумській області України
*
Головком ЗСУ заявив про взяття під контроль 74 населених пунктів у Курській області
*
ЗСУ захопили «сотні» військовополонених у Курській області
*
У НАТО не повірили, що ЗСУ зможуть утримати території Курської області
*
Протягом вівторка, 13 липня, війська РФ вчинили 45 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, загалом зафіксовано 95 вибухів
*
Упродовж дня армія РФ атакувала територію Нікопольського району Дніпропетровщини з «Градів» та важкої артилерії, поранений 33-річного чоловік помер у лікарні
*
Міністри оборони України та Литовської Республіки Рустем Умєров і Лаурінас Кащюнас підписали у Києві угоду про співробітництво у межах Коаліції з розмінування
*
Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас заявив, що Росія передислоковує на Курщину свої війська з Калінінградської області, яка лежить на узбережжі Балтійського моря
*
Лиховій - На тлі боїв у Курській області Росія відвела туди відносно невелику частину військ з тимчасово окупованих районів Запорізької та Херсонської областей
*
Протягом вівторка, 13 серпня, на фронті сталося 111 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками, 48 з них - на Покровському напрямку
*
Помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джим О’Браєн прибув в Україну з візитом
*
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і помічник держсекретаря США Джеймс О'Браєн у ході перемовин обговорили кроки, які наблизять вступ України до Альянсу
*
Бригада Національної гвардії України відбила ворожий штурм на напрямках Пильне-Липці та Пильне-Глибоке в Харківській області, у результаті бійці знищили та пошкодили п'ять російських танків, знешкодили майже пів сотні загарбників
*
Обмежень споживання електроенергії на середу, 14 серпня, не заплановано
*
Міністерство внутрішніх справ України загалом наразі забезпечило доставку посвідчення водія за кордон у 30 країн
*
Під час проведення Європейських днів добросусідства 16-17 серпня буде відкрито тимчасовий прикордонний перехід «Корчмин-Стаївка» на кордоні з Польщею у Львівській області
*
На Одещині аграрії завершили збір ранніх зернових та зернобобових, намолочено понад 3,5 млн тонн збіжжя
*
У Національному заповіднику «Софія Київська» 15-18 серпня відбудеться сьомий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2024, який стане проявом єдності всіх українців
*
Міністерство освіти та науки затвердило модельну навчальну програму предмету «Захист України»
*
В уряді готують зміни до законодавства, які передбачають посилення відповідальності за відмову від примусової евакуації
*
ОВА - На території Донецької області, яка контролюється українською владою, ще знаходяться 2235 дітей, яких необхідно евакуювати в примусовий спосіб
*
Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна російському агенту, який коригував бомбові удари загарбників по Силах оборони України на Покровському напрямку
*
Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування у справі стосовно народного депутата України, підозрюваного в організації розкрадання природного газу на 2,1 млрд гривень і легалізації незаконно отриманого прибутку
*
Служба безпеки України опублікувала перехоплені розмови фігурантів корупційної схеми, в організації якої підозрюється заступник міністра енергетики України
*
Господарський суд міста Києва задовольнив позов Офісу генерального прокурора та стягнув із комерційного товариства на користь Міністерства оборони України понад 93 млн гривень
*
Бюро економічної безпеки повідомило чотирьом службовим особам Дніпровської міської ради про підозру в розтраті бюджетних коштів понад ₴10 мільйонів, виділених на фінансування Програми щодо сприяння територіальній обороні на 2022-2026 роки
*
У Кропивницькому підполковника, колишнього начальника Квартирно-експлуатаційного відділу, судитимуть за розтрату бюджетних коштів на майже 2,2 млн грн під час закупівлі дров для ЗСУ
*
Перша «ракетка» України Марта Костюк пробилася до другого кола турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) у Цинциннаті (США) із призовим фондом понад $3 млн
*
У Китаї зареєстровані і доступні для загального користування понад 190 моделей сервісів генеративного штучного інтелекту (ШІ), а кількість користувачів цих моделей перевищила 600 млн
*
ЦБ РФ відкликав ліцензію у російської доньки American Express
Банк призупинив усі свої операції у Росії ще 2022 року
*
Влада Казані не дозволила мітинг проти уповільнення ютьюбу
*
Христо Грозєв закликає Захід відкликати репортерів із Росії
Болгарський журналіст-розслідувач заявив, що у Росії планується арешт іноземців
*
Терміновиків із Мурманська перекинуть до Курської області
*
Поліцію та Росгвардію у Москві перевели на посилений режим через загрозу «українських диверсантів»
*
Медведєв перестав загрожувати Україні ядерною зброєю після вторгнення ЗСУ до Курської області
*
Тих, хто відмовився воювати в Україні, насильно відправили на фронт до Курської області
*
Китайські виробники смартфонів відмовилися встановлювати російський магазин програм
*
Камчатка залишилася без інтернету та мобільного зв'язку
*
«Аерофлот» вдруге обдурили з постачанням запчастин на мільйони доларів
*
Попит росіян на поїздки до Європи зріс на 70%
*
Мати загиблого військового розповіла про «заповнені морги» після атаки на російську колону під Рильськом
*
Перебування підводних човнів Чорноморського флоту в акваторії Азовського моря неможливе через недостатню глибину - Дмитро Плетенчук
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім