"Що ви знали про давню Русь?" - Павло Бондаренко

"Що ви знали про давню Русь?" - Павло Бондаренко

Що вам розповідала вчителька про неї?

Розповідала, що Русь торгувала на ринках Європи, Візантії та Багдаду не лише медом, воском та рабами, але й мечами власного вриробництва, настільки гарними, що араби розкопували могили загиблих русичів аби забрати собі їхні клинки? Що з Руси вивозилися коштовні кольчуги? Що Русь славилася чудовою льняною тканиною, хмельними медами, які цінувалися вище за італійські вина, ювелірними виробами і художніми виробами зі скла?

Розповідала, що в шахи на Руси почали грати на 300 з гаком років раніше, ніж в Європі, причому не лише аристократія, але й простолюдини? І не лише в шахи, але й в шашки, і в нарди...

Розповідала про те, що знаменита сторінка в "Повісті минулих літ", де оповідається про "призвання варягів" - фальшивка, пізніаа вставка часів Катерини ІІ, це довів ще знаменитий академік Шахматов на початку ХХ століття? І що руси някі не нормани?

Яка ж вона - давня Русь? Справжня, а не та, якої її малюють московські "історики за викликом" суто з політичних мотивів. Хто вони - руси? Якого народу-племені були, якої віри? Звідки прийшли до Києва? Чому Святослав і його син воювали з хозарами, булгарами, болгарами, ясами, касогами, арабами, ромеями? І чому у давніх текстах Київ називали Другим Єрусалимом?