"Рейтингова агенція Fitch оголосило Україну країною перемігшого дефолту" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Рейтингова агенція Fitch оголосило Україну країною перемігшого дефолту" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Рейтинг України за Fitch впав від С (дефолту не уникнути) до RD (обмежений дефолт).

Чому з нами так? А це прямий результат діяльності ЗЕ, який питання боргів України вирішив... указом, яким заборонив платити борги.

Що далі? А те, що Україні тепер ніхто в борг не дасть - взагалі. Бо для всього світу Україна зараз - синонім п'янички, якому скільки не давай, грошей не побачиш. Тепер все. Якщо нам грошей не дадуть союзники - не дасть ніхто. Взагалі ніхто. Країні де борги відміняють указами в борг не дають, не сподівайтеся.

А союзники грощей давати вже не поспішають. На обурення міністра Марченка американці вже відповіли: "Сірими схемами займіться - грошей буде, хоч залийся". Доведеться владі боротися з сірими схемами - тобто проти себе самої.

І знаєте що? Я вже навіть радий такому повороту. Бо обов'язковим наслідком всього цього буде обов'язковий набір - інфляція, криза платежів бюджетникам і відсутність кредитів, а отже - безробіття.

Так от, може бодай це пояснить нашим співгромадянам, що експериментувати з країною - це надто дороге задоволення. Це надто дорого - під час війни обирати владою комиків з телешоу. Це надто дорого, в той час коли ворог наближається до крупного логістичного центру, лізти в Курську область а не обороняти Покровськ.

І так. Коли стануться інфляція, безробіття і криза платежів, швидко це виправити не вдасться. Доведеться виправляти довго і важко. А це багатьом голови провентилює. Аж до ходіння на поклон до дорогого Петра Олексійовича - він може.