"Корупції в Україні майже немає...?" - Дмитро Дьомшин

"Корупції в Україні майже немає...?" - Дмитро Дьомшин

Всю мережу сколихнула новина про затримання двох воєнкомів за хабарництво, ці двоє поважних панів наколядували на двох майже 1,3 ляма вічнозелених. Я вам навіть приведу уривок з офіційного прес-релізу СБУ "Для реалізації схеми посадовці військкоматів використовували особисті зв’язки серед представників ВЛК, яких «втемну» залучали до злочинної схеми". Молодці СБУ , що ще можна сказати ... А сказати є що.

Все що буде написано далі це лише мої фантазії на тему моєї теорії про "довбойобів та підорасів" і не має ніякого відношення до реальності, будь які збіги з реальними подіями прошу вважати випадковими.

В данному випадку я не бачу ніякої боротьби з корупцією, більш того- мені здається що це затримання є замовленням конкретно проти ціх полканів. Зрозумійте мене вірно, я в жодному разі не сумніваюся що ці чуваки брали хабарі за вирішення питання, бо вони йшли на цю посаду саме для того щоб ці вопроси рєшать, злі язики кажуть ( я їм звісно не вірю) що за посаду воєнкома треба принести чемодан денег, і це лише за те що твою кандидатуру будуть розглядати, і звісно що зробивши таку інвестицію людина буде відбивати її як найшвидше. Але це зовсім не змінює моєї думки про те що це все заказуха.

Спробую пояснити чому я так вирішив. Будь хто, хто стикався з роботою ТЦК, знає що єдиною людиною яка може зробити вас офіційно непридатним, це голова ВЛК, навіть як що хірург ВЛК вам напише що рекомендує визнати непридатним по окремим статтям, голова ВЛК має право це проігноріть і зробити вас обмежено придатними ( зараз це інакше називається, але сенс той же). Саме тому в армії служать безногі, безрукі, одноокі, діабетики, туберкульозники, люди з гепатитами всіх груп, люди з СНІДом, наркомани, алкоголіки - вони всі придатні до несення військової служби, тому що так вирішив голова ВЛК. ТЦК мобілізує ціх людей не тому що вони такі погані, а тому що лікарі дають висновок, а робітник ТЦК не є фахівцем в галузі медицини, тому не довіряти висновку ВЛК він не має права.

Щоб унеможливити зловживання та тиск воєнкомів на ВЛК, лікарняні комісії не підпорядковані ТЦК, їх командування знаходиться в Медичних Силах ЗСУ, у ТЦК в Сухопутних Силах.

І ось уявить собі, сидіть собі голова ВЛК, зцілює людей темпами яким позаздрив би сам Ісус і тут до нього приходять воєнкоми та прохають підробити висновок, дуже просять, бо людина дуже хороша, тому добрий лікар робить виключення і пише що людина хвора і так 37 разів на місяць. Це те що працівники СБУ назвали "використали в темну"

Ось саме тому що не був затриманий голова ВЛК, я вважаю що це замовлення. Бо нізащо не повірю що той не брав доляху за кожного "непридатного" , бо він теж йшов на цю посаду для того щоб рєшать вопроси , але навіть якщо уявити фантастичну ситуацію що він дійсно тут не до чого, та його просто ошукали злі воєнкоми, то у нього за спиною 37 епізодів підробки документів, а як не крути це злочин, а в умовах війни це злочин направлений на підрив обороноздатності України, але СБУ чомусь йому пробачили.

Питання чому вони це зробили а) тому що він покаявся і взагалі охуєнний чувак якого треба панять и прастить б) тому що комусь на цій посаді потрібна людина яка буде за долю малую писати такі висновки, які потрібні замовнику, а те що ця людина на гачку кримінальної справи, лише додає їй цінності. Я чомусь схиляюся до варіанту б.

Судячи з усього хлопці с СБУ, які до речі теж туди пішли щоб мати можливість рєшать вопроси, захотіли доляху, тому вибрали двох воєнкомів і накрили їх, те що це конкретно ці полкани, це лише рендом, це могли бути будь які воєнкоми в будь якому районі, будь якої області, як показала історія з прослушкою ( та навіть з відеозаписами) Рівненського ТЦК, Служба Божа знає все про всіх, скільки та як вони піднімають, та де ховають, можливо що ціх взяли тому що у них зібралося багато кешу на руках, тому для красоти малюнку їх і взяли.

Хоча відповіді на питання з якою метою замовили ціх воєнних в мене нема, це залежить від рівня замовника. Як що це дрібний підорас, то його мета посадити на ці посади своїх людей і продовжити бізнес с отриманням долі за кришу, як що це підорас по крупніше, то це сигнал всім головам ТЦК - треба ділитися, СБУ також бажає шматок пирога.

Але це все мої фантазії , насправді як казав Володимир Олександрович - Корупції в Україні майже немає