"Дядя Вася" - Дмитро Дьомшин

"Дядя Вася" - Дмитро Дьомшин

56 років тому наш зємляк (саме через є) почав операцію по знищенню прагнення до свободи чехів та словаків. Він отримав наказ готувати цю операцію ще в квітні і так як був совковим генералом, то розробив план який базувався на ̶п̶і̶д̶л̶о̶с̶т̶і̶ ̶т̶а̶ ̶п̶і̶д̶с̶т̶у̶п̶н̶о̶с̶т̶і̶ військовій хитрощі.

План був надійним як швейцарський годинник- вночі рейсовий літак цивільної авіації запросив аварійну посадку в аеропорту Праги, в зв'язку з технічними проблемами, звісно що нормальні люди чехи дозволили літаку сісти, тільки замість переляканих пасажирів з борту літака вибігла радянська десантура, яка швидко взяла під контроль цивільний об'єкт. Як тільки полоса була взята під контроль, на неї почали сідати один за одним ІЛи з десантом та технікою.

Дядя Вася, а саме так досі називають нашого зємляка від владівостоку до бреста, не обмежився використанням цивільного борту.  Щоб ввести в оману, та збити с толку "противника", він змінив берет кольору марун, на голубой, бо головний убір такого кольору носили ( та й носять) блакитні шоломи - міротворчі місії ООН. Одночасно з цією операцією кордони Чехословаччини почали переходити війська декількох країн Варшавського договору. Надія на нормальне життя була розчавлена чоботом радянського солдата.

До речі, приблизно саме таким способом війська дяді васі захопили аеропорт Кабула через десять років, сам дядя Вася вважав що не треба використовувати його війська в такій війні, за що був відправлений у відставку, деякі навіть сльози ллють від співчуття до нього, але чомусь ніхто не згадує що план дяді Васі по Афгану полягав в тому, щоб зразу закатати цю країну в кам'яний вік, залучивши приблизно такі ж саме сили та засоби як в операції "Дунай" .

Маргелов Василь Пилипович, творець ВДВ, його спадкоємці зараз намагаються розчавити прагнення України здобути нормальне життя. Але в центрі Дніпра (та й не тільки) досі стоїть його пам'ятник, а тисячі людей ховають під подушкою свої голубиє берети...

Але історичні процеси обманути неможливо. Приклад чехів та словаків це довів, наступить день коли і Україна позбавиться контролю з боку імперії, а пам'ятник дядє Васє отправиться на смітник історії.

П.С. в 22 році стикався з десантниками 76 псковської дивизії, у них до речі на ППД теж пам'ятник Маргелову стоїть , а його ізрєчєнія на стінах висять. Що можу сказати про них - підари як підари, тільки в тельняшках, дохнуть так само як і інші

З подивом дізнався що дядя Вася не є почесним громадянином Дніпра. В тому списку багато підорасів, але дядя Вася якось мимо проскочив, може запропонувати міській раді проголосувати,він там буде органічно виглядати поруч з Брежневим, Щолоковим, Швецом, Рахмановим, Деркачем та Ірінеєм.

До речі, все ж таки декого позбавили цього звання,    цей список покинули Кобзон, Лазаренко та Шурік голубой Шарик. Шурік вилетів мабуть тому що його Філатов не любить, Павла Івановича з цього списку викинув інший почесний громадянин Леонід Данилович, ну а Кобзон просто говорив багато, як щоб було менше тексту, то досі був би там.