"Українців лишать МАЙНА! На героях прокрутять СХЕМУ.Охматдит ВІДДАЛИ підозрюванному НАБУ" - Віктор Бобиренко

"Українців лишать МАЙНА! На героях прокрутять СХЕМУ.Охматдит ВІДДАЛИ підозрюванному НАБУ" - Віктор Бобиренко

Борислав Береза у ефірі з політологом, керівником експертної групи Бюро аналізу політики Віктором Бобиренком обговорюють найактуальніші теми дня.

- Курська офензива. Які у нас перспективи? Зеленський відвідав прикордоння Сумщини та провів нараду з головнокомандувачем Сирським і начальником Сумської військової адміністрації. Що говорять жителі Сумщини з цього приводу? Чи зменшилася кількість обстрілів?

- Верховна Рада підтримала примусове вилучення нерухомості і землі у громадян в Закарпатській області. При цьому заборонила оскаржувати такі рішення у судіі. Цей законопроект - ініціатива Федорова, а “слуги” кажуть, що проголосувати за нього наказав Зеленський. Закон порушує відразу три статті Конституції України. Фактично, це легалізація віджиму майна громадян. Чи буде цей закон діяти лише на Закарпатті, або конфіскація землі та нерухомості почнеться по всій країні? Це кінець Конституції?

- CNN пише, що у Покровську батьки ховають дітей від обов'язкової евакуації. Україна При цьому заявляє, що Росія швидко просувається до ключового міста. За даними Покровської міської військової адміністрації, у всій громаді, що включає місто Покровськ, місто Мирноград і 39 прилеглих сіл, проживає близько 59 000 осіб. За даними адміністрації, щодня евакуюється від 600 до 700 осіб. Те, що люди поводяться так безвідповідально - це дурість чи велика кількість ждунів?

- Коли Лещенко порівнює Зеленського з рівноапостольним князем Володимиром, то це лише пристосуванство, чи ми бачимо, як починається культ особистості? І що там з портретами президента, які Зеленський просив не вішати? Чи це інше?

- Останнім часом в соціальних медіа пишуть, що Державна міграційна служба України продає "харошим рускім" українське громадянство. Чому на цю інформацію не реагують органи?

- Заступником голови Ради з відновлення "Охматдиту" обрали очільника Укренерго" Кудрицького. Про це 21 серпня повідомила прес-служба “Укренерго”. А за день до цього, 20 серпня Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ відкрити нову справу проти Кудрицького через завдання державі збитків 716 млн грн в перші місяці повномасштабної війни. Зокрема, про схему заволодіння електроенергії приватним трейдером «Юнайтед Енерджі» нібито за сприяння керівництва «Укренерго». Раніше, у липні, ВАКС зобов'язав НАБУ перевірити главу Кудрицького на факти отримання неправомірної вигоди та легалізацію доходів, здобутих корупційним шляхом. А ще раніше, весною 22 року, Кудрицький проходив свідком по справі СБУ та НАБУ щодо підозри одного з топ-менеджерів «Укренерго» у привласненні 10 млн грн на закупівлі бронежилетів навесні 2022 року. Тепер людині, яка досить часто фігурує у корупційних справах, доручають займатися відновленням Охматдиту. Співпадіння?

- Крім того, щоб розпиляти гроші на Охматдиті, ділки ще хочуть вкрасти на будівництві Військового меморіального кладовища. Право будувати об’єкт отримала компанія, яка була створена наступного дня після оголошення тендеру. Вартість проєкту склала 1,75 млрд грн. Піднявся великий скандал. Виявилось, що до будівництва дотичні великі махінатори Великого крадівництва Голик та Біркадзе. У них немає зовсім нічого святого? Бо красти на могилах героїв - це повне дно.

- Україна підходить до святкування свого 33 Дня Незалежності. Які підсумки варто зробити?