"Болотне" - Олена Кудренко

"Болотне" - Олена Кудренко

1. Власники нафтобаз у Ростовській області кинулися продавати їх, поки до них не долетіли українські беспілотники. Одна з них у Волгодонську продається за 30 млн рублів, інша за 60 млн, у Азові, ще якась за 45 млн (з переваг власник зазначає наявність пожежного резервуару та пожежну водойму).

Наче це врятує їх від неминучої карми.

Взагалі Росія так органічно палає, що на це приємно дивитись. Їм варто розформувати пожежні частини - немає сенсу в їх роботі. Гасити нафтобази можна безкінечно - вони все-рівно будуть атаковані знову, і знову, і знову...

2. "Завдяки" виплатам за так звану "СВО" на росії виросла кількість людей, які формують новий "середній клас" - але їх доходи не підтверджені ні знаннями, ні навичками. Ці люди нічого не будують, не створюють, не винаходять, нічому не навчають, нічого не розвивають.

Ось таке гниле середовище розширюється росією, і я впевнена, що воно продовжить добру традицію росіян деградувати. Ширитиметься потворна бандитська романтика, розповсюджуватимуться недалекість, примітивність та обмеженість поглядів та мислення. Чи має перспективи таке "суспільство"?

Очевидно, що ні.

3. З 1 вересня у російських школярів з'явиться нова учбова програма, новий курс - "сємьєвєдєніє".

Взагалі останніми місяцями, як я читаю їх новини - у них це дійсно проблема. Їх стає все менше. Тому й завозять собі мігрантів, тому й запроваджують "сімейні цінності". Плодитися під дією алкоголя не дуже виходить, та й з трупами, яких повертають з України - теж не може бути результату. Яке там потомство?

Сіра, темна країна, яка переналаштовується з прозахідного (принаймні спроб) стилю життя на печерний: їм вистачить якогось московського попа у школі, який буде розповідати, що єдине призначення російської баби - народжувати. Єдине призначення російського хлопа - воювати.

І англійська їм більше не потрібна.

4. "Сургутнєфтєгаз" називають однією з найзагадковіших компаній росії. Власники невідомі, а на її рахунках накопичилося більше 60 млрд доларів. Хтось називає цю компанію особистою "кубишкою" Путіна.

Чистий прибуток її впав за півроку в 6 разів, але більшість даних взагалі засекречена. Більшість фінансових показників перестали публікувати.

Кубишка кубишкою, але ось вам різниця: курчанам (курянам, курям, хай би їм грець) навіть нещасні 115 доларів за втрачене майно не виходить отримати.

Згадую, як тікав Янукович. Які були озвучені дані про машини з готівкою, про мішки з грошима, які звозились до Києва з усієї України та привласнювалися цією компашкою. У мене справедливе питання: ВИ ХТО ТАКІ? Що посміли поставити себе вище за чи не кожного українця.

При цьому в більшості росіян на питання до Путіна "ти що собі дозволяєш?" буде відповідь "він же Путін". Тобто його статки не обговорюються, бо він недоторканий.

5. Ну й Лукашенко, який привітав нас з Днем незалежності. Стара шльондра просто не може зрозуміти, що Білорусь не відмиється офіційними привітаннями. Все вже зроблено - і допомога путіну напасти на нас, і співпраця з терористами, і ніж нам у спину.

Свята наівність.