"Зеленський заявив, що ЗСУ атакою на Курщину зірвали наступ Москви на Суми" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зеленський заявив, що ЗСУ атакою на Курщину зірвали наступ Москви на Суми" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

От їй-Богу, не хотів я аж так ловити ЗЕвладу на брехні, але зелені самі створили цю ситуацію. Ніякої єдності в Україні зелені не треба - лайно на Петра Порошенка вони ллють в режимі он-лайн. А тому - хай потерпають.

Так от, я вважаю що президент Зеленський банально збрехав. Не було ніякої підготовки наступу на Суми. Чому я так вважаю? Бо гарно знаю як в історії зривали наступи.

Зірваний наступ - це превентивний удар по з'єднаннях ворога в момент їхнього розгортання, коли війська найбільш вразливі. Наступ Червоної армії, наприклад, 22 червня 1941 рокі зірвав Вермахт, коли атакував ще до остаточного розгортання групування сталінських військ. Що там було? Гори захопленої техніки і потоки полонених - солдат кадрових військових частин.

А що ми бачимо на Курщини? Ми бачимо величезні обсяги спаленої та захопленої військової техніки? Ні. Ми бачимо дещицю. Ми бачимо маси полонених кадрових військових армії РФ? Ні, ми бачимо полонених строковиків. Так, їх багато. Але багато їх переважно тому, що вони були хреново обучені і не менш хреново озброєні. Їх не стільки захопили в полон, скільки вони здалися в полон, бо банально, не хотіли помирати.

Нам хочуть сказати, що от з цим Москва збиралася наступати на Суми? Із загоном "Ахмад" в авангарді?

Ба-більше. Ми бачимо як після прориву на Курщину, Москва протягоми тижня не могла знайти війська аби протиставити ЗСУ, у бій кидали тих самих строковиків і "космічну піхоту". Врешті решт Москва була змушена знімати війська з інших ділянок фронту і це нам дарує надію, що вдасться зупинити російський наступ.

Але правда така. Ніяких крупних контингентів і ніяких резервів на Курській області проти Сумщини з російського боку не було. Тобто ні до якого наступу ніхто там не готувався. Якби вони були - сили знайшлися б зразу. А вони не знайшлися. Їх шукати довелося.

Подвиг українського командування як раз в іншому - воно змогло знайти слабину в оброні противника і непомітно протягти свій контингент для удару. Вже повірте - це справді неабияке досягнення.

Я не буду аналізувати навіщо преЗЕдент заявляє про якийсь зірваний наступ. Я цілком все ще припускаю, що операція на Курщині здатна переламати хід війни - хоча справді, недавно почав у цьому сумніватися. Результат ми всі побачимо невдовзі - тоді і оцінимо.

Але. Ми вже бачимо що влада собі почала вигадувати заслуги, яких реально не було. А це вже дуже поганий симптом.