"Нє подході к мужу со спіны..." - Олена Кудренко

"Нє подході к мужу со спіны..." - Олена Кудренко

Це поради російських психологів дружинам учасників "сво". В принципі, якщо російські бойовики звикли отримувати ніж у спину від своїх - ситуація більш ніж зрозуміла. Не підходь, бо він звик, що свої ж вдарять, свої ж кинуть. І він вб'є тебе, свою дружину, бо сприйме тебе за того, хто прийшов зі спини його вбити.

Гаразд, якщо дуже серйозно - то й наших хлопців накриває ПТСР, і нам всім варто підлаштуватись під них, а не їм - під нас. Напевно і наші психологи дадуть поради, чи варто підходити зі спини до хлопця, що пережив міські бої, наприклад. Чи варто закидати його питаннями, або не дай боже претензіями.

Але ж щодо росіян - ВОНИ ЦЕ ПОЧАЛИ. Мене інколи накриває прозріння - я ж виросла на сході. І хоч у мене немає ні рідних, ні друзів на росії, але ж романтика проросійська нерідко проникала та супроводжувала мене що в Харкові, що в Донецьку, що в Луганську, що в Маріуполі. Оце їх російьке нахабне "бери те, що тобі треба, і байдуже на чиїсь закони" - вона тут, на жаль, час від часу прилипала до місцевих, вибачте, "биків" - ну, тобто чоловіків, які бикували по-російські. Бо ж бойовики російські, бо ж музика їхня, бо ж пропаганда. І зараз мені зрозуміліше, які вони є насправді - їх і без ПТСР природа образила. Підняти руку на жінку та дитину, взяти чуже, поставити себе вище за інших - це завжди було по-російські.

Виховані на тюремній романтиці, вони лише чіткіше проявилися на війні, і підходити до них зі спини завжди було "чрєвато", бо ж тюремна романтика багато що про цей аспект розповідає. Тому якщо поради психологів щодо наших захисників мають під собою дійсно критично важливу базу, нам варто рятувати хлопців від невластивих їм речей - то росіяни що з психологами, що без них абсолютно не відрізняються від того, якими вони були й якими стали.

"Разговарівай с нім тіхім голосом, а только потом прітрагівайся..." Я чула багато росіянок на відео, в Ютубі, в соцмережах - не властиво їм розмовляти "тіхім голосом". Там інша культура, інша сутність, інший рівень розуміння подій. Та й коли розмовляєш матами тихим голосом - воно ж якось не звучить. Росіяни матюкаються голосно, щоб всім було чутно, що вони росіяни.