Бабусині страви: "«Хворост» із картопляного тіста"

Бабусині страви: "«Хворост» із картопляного тіста"

Інгредієнти:

  • картопля - 6 шт
  • борошно - 3 склянки
  • соняшникова олія - 500 мл
  • яйце - 1 шт
  • сіль - 2 ч. ложки

  • Спосіб приготування:

    Картоплю очистіть, залийте гарячою підсоленою водою і відваріть до готовності. З готової картоплі злийте відвар, обсушіть картоплю, охолодіть і пропустіть через дрібну решітку м’ясорубки.

    Жовток відокремте від білка. Білок збийте в міцну піну.

    У картопляну масу додайте яєчний жовток, збитий білок, борошно і сіль. Тісто ретельно вимішайте.

    Тісто викладіть на дошку, посипану борошном, розкатайте в пласт товщиною 3-4 мм і поріжте смужками (або ромбиками) шириною 3 см і довжиною 15 см.

    Посередині кожної смужки зробіть надріз у довжину і протягніть в нього один кінець смужки.

    Вироби одразу ж опустіть в гарячий фритюр і смажте на олії до золотистого кольору з двох сторін.