Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Картоплю очистіть, залийте гарячою підсоленою водою і відваріть до готовності. З готової картоплі злийте відвар, обсушіть картоплю, охолодіть і пропустіть через дрібну решітку м’ясорубки.
Жовток відокремте від білка. Білок збийте в міцну піну.
У картопляну масу додайте яєчний жовток, збитий білок, борошно і сіль. Тісто ретельно вимішайте.
Тісто викладіть на дошку, посипану борошном, розкатайте в пласт товщиною 3-4 мм і поріжте смужками (або ромбиками) шириною 3 см і довжиною 15 см.
Посередині кожної смужки зробіть надріз у довжину і протягніть в нього один кінець смужки.
Вироби одразу ж опустіть в гарячий фритюр і смажте на олії до золотистого кольору з двох сторін.