"СЕРІАЛ ЗЕЛЕНСЬКОГО В РОСІЇ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"СЕРІАЛ ЗЕЛЕНСЬКОГО В РОСІЇ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Як і варто було чекати, новина про те, що сериали студії "Квартал 95" продюсовані особисто Володимиром Зеленським досі крутять на російському ТБ, викликав бурну істерику шанувальників ЗЕ. І перше що навели у відповідь...

Ну звісно, ролик Мельничука про нібито цукерки "Рошен" у магазині Курської області. Тобто ролик де на стенді з написом "Рошен" (невідомого походження) лежали... російські цукерки РотФронт. Ці йолопи навіть той ролик уважно не подивилися. Весь кримінал був у тому, що на стенді причеплений лейбл "Рошен".

Ну так, візитівка Яроша - наше все. Брати по розуму, як то кажуть!

Але далі - більше. У хід пішли доводи, мовляв Зеленський нічого не може зробити, бо права на трансляцію продані шведській фірмі тощо і тощо. І от взагалі цукерки "Рошен" продають у Росії. А Ліпецька фабрика...

Краще б Ліпецьку фабрику не згадували. Бо й тут Зеленський виглядає дріб'язковим жлобом, порівняно із готовим на значні жертви патріотом Петром Порошенко. Бо як раз Петро Порошенко фабрику у Ліпецьку закрив, покинувши в Росії дуже недешеве обладнання.

Хоча до речі, Петро Порошенко мав залізобетонний аргумент аби фабрику у Липецьку не закривати. Справа в тому що від 2015 р. вся корпорація "Рошен" перебувала у сліпому трасті і керувала нею банківська компанія "Ротшильд". Топ-менеджери "Ротшильдів" в інтерв'ю відзначали, що вони цілком буои задоволені станом справ у корпорації, і не мали наміру позбавлятися будь-яких активів.

Проте Порошенкові вдалося домовитися з "Ротшильдами" аби Ліпецька фабрика була зупинена. Фактично - викинута на смітник.

Розумієте? "Ротшильди" це вам не якась шведська фірма-дистриб'ютер. Як там Зеленський казав? "Ми що маємо нащі гроші подарувати русскім"? Говорити він може що хоче. Але правда така.

Порошенко - закрив Ліпецьку фабрику, а Зеленський навіть не спробував вирішити питання зі шведським (чи яким там?) дистриб'ютером і тому його серіал на третьому році повномасштабного вторгнення продовжують крутити в Росії. Встановлено - опечатано. Крапка.

Я вже не кажу про доводи, ніби серіал Зеленського в Росії крутять незаконно, мовляв - його просто вкрали. Панове "Квартал 95" дуже ретельно ставиться до дотримання своїх авторських прав - про це знають всі експерти світу кіно. Якби росіяни вкрали серіал Зеленського, суди уже гриміли б по половині країн Європи. Але судів нема. Очевидно, тому що росіяни не порушують своїх зобов'язань перед Зеленським.

Роялті від своїх фільмів у Росії Зеленський отримує справно. У нього не виникає баджання створити фонд "Роялті на дрони" і бодай так виправити ситуацію. Свої кровні на допомогу ЗСУ витрачає натомість Петро Порошенко.

І нарешті. Щодо цукерок "Рошен" у Росії. Справді по російських інтернет-магазинах їх можна знайти. Проте.

Сам факт того, що цукерки "Рошен" ще й досі мають попит в Росії (де Україну м'яко кажучи ненавидять) говорить про високу якість цукерок "Рошен". Російський монополіст, холдінг "Обьединенные кондитеры" докладає неймовірних зусиль аби не пустити на російський ринок будь-яких конкурентів. А тут у нього "протікає". Не дивно, Рошен - найвідоміша українська бренд-марка у світі.

Але є кричуща різниця між цукерками "Рошен" і серіалом Зеленського. Цукерки - товар. Як скріпки. Їх можна придбати по всьому світі, навіть не пов'язуючись з "Рошеном". По всьому світу цукерками "Рошен" торгують сотні фірм-дистриб'ютерів. Для прикладу, російські ракети часто мають в собі американські чіпи і мікросхеми - ми ж не кажемо що Москві їх продають самі США?

Натомість на серіали Зеленського поширюється така річ як авторське право. І тут або - або. Або Росія краде серали у Зеленського, або - вона платить йому роялті за демонстрацію. Ви чули про суди "Кварталу 95" до росіян? Я теж.

Тому - факт. Серіали Зеленського транслює ворог, за повного сприяння самого Зеленського. Триває третій рік повномасштабного вторгнення.