"Стосовно зими, вона близько і це може бути не менш страшно ніж в Вестеросі" - Дмитро Дьомшин

"Стосовно зими, вона близько і це може бути не менш страшно ніж в Вестеросі" - Дмитро Дьомшин

Одні представники влади кажуть що люди повинні самі заздалегідь подумати як вони будуть виживати, інші кажуть що держава готова до зими і ми можемо не турбуватися.

Я раджу послухатися перших. Наш ворог не дуже обтяжує себе думками про гуманізм, та без зайвої рефлексії до настання холодів легко знищить залишки не атомної генерації, та і з атомною можуть виникнути складності, бо люди які запускають ракети по кіоску з чебуреками, точно не будуть жалкувати відправити їх по підстанціях та трансформаторах, а це може привести до того що енергія у нас буде, а ось транспортувати її ми не зможемо.

Як що швайнехундерам покажеться цього замало, вони можуть вдарити по газорозподільним станціям, та водогонам, більшість з яких на поверхні, бо під землею економічно нецелесообразно... Як що це станеться (чи коли), настане колапс, як що пам'ятаєте Алчевську катастрофу 2006 року, то так буде в багатьох містах .

Можно звичайно почати хейтити владу, хаяти Зеленьского та чогось вимагати, але при наявних ресурсах та можливостях змінити це не можливо. Звичайно що вам можуть пообіцяти, що над цією проблемою будуть незламно та потужно працювати, але як я вже казав проблема з ресурсами.

Тому раджу дійсно підготуватися до зими, як що є можливість переїхати в село з пічним опаленням, та криницею, купити генератор та екофлошку( будь яку зарядну станцію). В місті можливо буржуйку з правильним димоходом(щоб не задихнутися та не спалити сусідів), та запас палива.

Звісно можна чекати допомоги від влади, можливо вона навіть буде, можливо допоможуть міжнародні гуманітарні організації, але в першу чергу розраховуйте на себе. Завжди треба розраховувати на найгірший сценарій, навіть якщо його імовірність достатньо низка.