"Одна з думок щодо фронту" - Олена Кудренко

"Одна з думок щодо фронту" - Олена Кудренко

Викладу вибірковими цитатами, від Лариси Волошиної, на яку варто звернути увагу.

Також для наглядності я взяла мапу бойових дій, останнє оновлення станом на 4 вересня 2024р.

"Місто Суми знаходиться в 30 км від кордону з Росією. Щоб побудувати хоч щось, що нагадує лінію Суровікіна, - будувати це треба на території російської федерації. Лінія оборони міста Суми повинна знаходитися в 50-60 км від міста Суми. Це якраз там, де зараз знаходяться ЗСУ".

"Нам говорять, що треба негайно вивести війська з Курської області, щоб допомогти в районі Покровську. Чому не з кордонів з Білоруссю? Чому не з кордонів з Придністров'ям? Вся ця інформаційна кампанія навкруги логічної військової операції пов'язана з посилом, щоб ми вивели війська з Курщини, щоб нам потім було складніше обороняти місто Суми. В разі наступу росіян на це місто українцям довелося би відступати ЗА Суми. Тоді лінія оборони буде ЗА містом Суми. Тобто Суми буде знищено."

"Авдіївсько-Покровський напрямок. У них довжина фронту 36 км, глибина 36-40. Зараз вони йдуть тільки вперед. Але що відбувається по флангах (глибина 40 км)? Я нагадаю, що той котел, який росіяни влаштували українцям в Іловайську, там поглиблення було (наше) тільки на 20 км. Росіяни ВЖЕ увійшли на глибину 40 км. Вони не можуть зрізати фланги. Йти до Покровську ще 10 км просто небезпечно, це котел. По флангах стоять українські війська. Росіяни йдуть тим коридором, який МИ їм обозначили. З тою ціною, яку МИ їм назначили. Селідово, Курахово - вони тикаються, але зрештою залишаються в коридорі. Коли люди кричать: "О, вони ще на кілометр пройшли до Покровську!" - а ви впевнені, що це не наш план?"

"На мій погляд, Україна якраз розраховувала, що Путін не зможе прибрати війська з Покровського напрямку. Що є: вони підходять до Покровську й упираються, фланги захистити не можуть. Вийти НАЗАД вони теж НЕ можуть. Для того, щоб вийти, тобі потрібні ресурси, які зараз перекинуті до Курської області. І ті розуміють, що якщо навіть ЗСУ не йдуть наскоком на місто Курськ, але ти знімеш когось - вони Льгов візьмуть. Курчатов візьмуть. Всі зажаті. Російська армія розпливлася як жаба. То як вони будуть відходити з напівкотла? Вони там на спаленій землі, яка прострілюється."

"Це те, що сталося з ними у Вовчанську. Вони вперлись туди на глибину, тепер сидять там посеред міста, вийти не можуть. Розуміючи, що на їх плечах ЗСУ й до Бєлгорода дійдуть.

... Вони впираються в Покровськ, і там ми їх і замочимо..."