Бабусині страви: "Риба в горіхово-лимонній паніровці"

Бабусині страви: "Риба в горіхово-лимонній паніровці"

Інгредієнти:

  • філе морської риби: 750 г
  • яйця: 2 шт.
  • лимон: 1 шт.
  • борошно: 100 г
  • грецькі горіхи (чищені): 50 г
  • панірувальні сухарі : 50 г
  • олія соняшникова: 4 ст. ложки
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Рибу помити обсушити, нарізати на шматки і збризнути лимонним соком. Натерти сіллю, перцем, обкачати в борошні і відкласти на 5-10 хвилин.

    З половини лимона за допомогою тертки зняти цедру. Грецькі горіхи подрібнити на кришку й змішати з меленими сухарями та лимонною цедрою. Яйця збити, додати кілька крапель лимонного соку, сіль та перець.

    Вмочувати рибу спочатку в збиті яйця,а тоді обваляти у паніровці й обсмажити на гарячій олії з обох сторін до утворення золотистої скоринки. Подавати гарячою, гарнірувавши овочевим салатом чи рагу.