Операції ГУР по території росії у липні

Операції ГУР по території росії у липні

За даними з відкритих джерел, ГУР МО України протягом літа провело десятки операцій по території росії. Згідно з опублікованими у відкритих джерелах даними, а так само офіційно та напівофіційно підтвердженим самим ГУР МО, літні “канікули” у островитян виглядали так:

6 червня – була атакована нафтобаза у бєлгородській області, у старооскольському міському окрузі.

8 червня здійснено наліт дронів на територію північної осетії, метою якого був аеродром у місті моздок.

17 червня атакували новолипецький металургійний комбінат і місцевий тракторний завод, який працював на російський ВПК.

1 липня було атаковано дві електропідстанції у бєлгородській області, внаслідок чого було паралізовано роботу оскольського електрометалургійного комбінату у воронезькій області.

4 липня було атаковано тамбовський пороховий завод.

9 липня була атакована нафтобаза калачі-на-дону у волгоградській області, а також атакований аеродром у м. ахтубінськ астраханської області.

21 липня у населеному пункті томіліно під москвою були вражені вертольоти Мі-8 та Ка-226.

22 липня дронами атакували нафтопереробний завод у туапсе краснодарського краю рф, що призвело до пожежі на підприємстві.

27 липня на аеродромі “кряж” у місті самара згорів багатоцільовий військовий вертоліт Мі-8.

27 липня було атаковано нафтопереробний завод у рязані, а також на аеродромі “оленья” в мурманській області уражені два стратегічні бомбардувальники росії Ту-22М3. Також атаковано ще два аеродроми: у місті енгельс саратовської області та дягілєво в рязанській області.

31 липня атаковано авіабазу росії в Сирії. Хто б міг за цим стояти?

3 серпня в черговий раз вражений аеродром морозовськ у ростовській області, завдано вогневої поразки нафтобазі губкінська у бєлгородській області, а також у ростовській області атаковано склад ПММ на комбінаті Атлас, який забезпечував пальним окупантів у Донецькій області.

16 серпня було завдано удару по аеродрому “саваслейка” в нижньогородській області, внаслідок чого було знищено 1 носій ракет “кинжал” Міг-31К та 2 військово-транспортних Іл-76 та пошкоджено ще 5 літаків.

18 серпня у ростовській області було уражено нафтобазу комбінату “кавказ”, поблизу н.п. пролетарськ, а санкт-петербурзі вражена нафтобаза.

28 серпня в ростовській області поблизу п. каменськ-шахтинський було підірвано нафтобазу “атлас”, а в кіровській області дронами атаковано базу з нафтопродуктами на комбінаті “в’ятка” у місті котельнич.

Варто зазначити, що операції проводились у колаборації з іншими силовими структурами – ЗСУ, СБУ, СЗР України. І проводилися дуже активно, практично без довгострокових пауз.

Окремо хочу зазначити, що це лише та частина операцій, про які повідомлялося у відкритих джерелах – ЗМІ, зі слів неназваних спікерів чи офіційних представників ГУР МО.