"Неділя, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Неділя, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
Служби безпеки з усього світу забезпечать охорону учасників Генасамблеї ООН
Для участі у заходах ООН у Нью-Йорк прибувають понад 140 світових лідерів
*
Серед убитих внаслідок ізраїльського удару - два лідери «Хезболли»
Кількість жертв внаслідок авіаударів по Бейруту зросла до 37 людей. З урахуванням жертв “пейджерних атак” кількість загиблих склала 76 людей
*
Прем'єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті скасував поїздку на Генеральну асамблею ООН після атак Ізраїлю на Ліван
*
Понад 100 людей загинули або зникли безвісти за два тижні боїв усередині мексиканського наркокартелю
У п'ятницю американський суд також визнав винним у злочинах одного з лідерів американського картелю «Халіско»
*
Байден має пристати на план президента України, "і швидко" – історики Снайдер та Ґартон Еш закликають підтримати Україну
Два відомі історики, визнані авторитети в галузі історії Східної Європи, Тімоті Ґартон Еш з Британії та Тімоті Снайдер з Америки звернулися до західних лідерів із закликом допомогти Україні перемогти у боротьбі за свою свободу та за гідність Західного світу.
Планом досягнення перемоги, що змінює план гри – так назвав план президента України британський історик Тімоті Ґартон Еш.
На фоні руйнування близько половини енергетичної інфраструктури країни, історик нагадує – ця зима буде жорстокою. Тим часом Захід “продовжує вагатися та стримуватися, побоюючись ескалації”, пише він у колонці, яку вміщує британська газета The Guaridan.
З Росії на Україну “день за днем байдуже ллється смерть” – пише він за підсумками свого візиту до Харкова та інших міст України.
За інформацією Тімоті Ґартона Еша, перше місце в українському “Плані перемоги” посідає отримання американського дозволу використовувати західні ракети для ударів вглиб Росії.
“Багато життів можна було б врятувати, якби це було зроблено раніше”, – констатує історик.
Утім, на його думку, Байден “швидше за все, дасть лише частину того, що просить президент України”, зважаючи на його попередні рішення, а майбутнє фінансування залежатиме від Конгресу.
“Можливо, це останній шанс дати Україні змогу досягти чогось, що правдоподібно можна назвати перемогою, що є передумовою тривкого миру”, – вважає Тімоті Ґартон Еш, нагадуючи, що у разі непідтримання українського плану у Кремлі зрадіють, а у решті світу вируватиме “презирство до слабкості Заходу”.
Водночас професор Єльського університету Тімоті Снайдер у колонці для The New York Times закликає підтримати Україну у її боротьбі за власну свободу від російської агресії.
Снайдер наголошує: “Українці не очікують, що ми принесемо їм свободу”.
“Один солдат сказав мені нагадати американцям, що їм не потрібні наші війська. Їм потрібна наша зброя, як один із багатьох інструментів, щоб зберегти своє майбутнє”, – написав він.
Снайдер також додав, що “ніхто нікому не може принести свободу”, але вона “може виникнути завдяки співпраці”.
Історик також на власні очі переконався, що означає російська окупація та її нелюдські руйнівні наслідки і пояснює це американській аудиторії.
*
Під час візиту до США президент України відвідає завод із виробництва боєприпасів у Пенсільванії
Завод у Скрентоні виробляє одні з найбільш затребуваних боєприпасів для боротьби з російськими військами
*
Сполучені Штати розпочнуть низку ініціатив як протягом наступного тижня, так і протягом наступних місяців, щоб посилити позицію України
*
НАСА допоможе дипломатам стежити за якістю повітря у місцях розташування посольств США
Дія сервісу з моніторингу якості повітря ZephAir була розширена на локації всіх диппредставництв США
*
Загрозлива поведінка Ірану щодо Сполучених Штатів та Ізраїлю є одним із багатьох питань зовнішньої політики, які розглядають кандидати в президенти Камала Гарріс і Дональд Трамп
*
Америка начебто любить Камалу Гарріс - і цього може бути достатньо
Камала Гарріс і Дональд Трамп перебувають у дуже близькій гонці. Але за одним ключовим показником Харріс демонструє ознаки імпульсу.
Камала Харріс і Дональд Трамп продовжують вести надзвичайно напружені президентські перегони.
Крім стрибків, Харріс демонструє явне зростання таких показників, як її прихильність.
Вперше за багато років більше американців ставляться до неї швидше прихильно, ніж негативно.
Гонка за Білий дім 2024 залишається занадто близькою, щоб передбачити її результат, але імпульс віце-президента Камали Харріс очевидний, якщо ви подивіться трохи далі стрибків.
Раніше цього тижня прихильність Харріс вперше виявилася з того часу, як невдовзі після вступу на посаду президента Джо Байдена.
"У неї з'являється шанс написати свою власну історію, і, принаймні, вона змогла певною мірою просувати позитивніше повідомлення про себе", - заявила Крістен Солтіс Андерсон, партнер-засновник Echelon Insights, на прес-конференції, організованій AARP .
Солтіс Андерсон обговорила опитування, яке замовила група за інтересами, яка виявила, що Харріс збільшила колись незначну перевагу Байдена над жінками-виборцями у віці 50 років і більше.
Згідно з середнім показником опитування FiveThirtyEight, американці тепер ставляться до Харріса трохи більш прихильно, ніж неприхильно. Це різке зрушення з огляду на те, що Харріс колись мала настільки низькі рейтинги, що часом вона загравала з тим, щоб стати найменш популярним віце-президентом у нещодавній історії.
«Їй дозволили трохи засяяти, що, я думаю, дуже важко зробити, коли ти номер 2. За визначенням, велика частина вашої роботи полягає в тому, щоб стояти на кілька футів ліворуч і на кілька футів позаду президента і надавати підтримку», - сказала Деббі Уолш, директор Центру американських жінок та політики, виданню Business Insider. «На відміну від того, щоб бути людиною, яка знаходиться попереду та в центрі, якій дозволено говорити про те, хто вона, чого вона хоче досягти, і їй дозволено говорити про свої сильні сторони і про те, що вона привносить у спільну справу». .
Тім Маллой, аналітик опитувань громадської думки в Quinnipiac University Poll, сказав, що прихильність - це величезна парасолька, що охоплює широкий спектр емоцій, які виборці відчувають до кандидатів. Симпатія також має складну історію, коли справа стосується жінок-кандидатів, що найкраще ілюструє сумнозвісний жарт Барака Обами у 2008 році про те, що його колега-демократ у сенаті Хілларі Клінтон була «досить симпатичною».
Поворот долі Харріс - попереджувальний знак для кампанії колишнього президента Дональда Трампа. Незважаючи на всі зусилля його та його союзників, виборці ще не повірили в їхній образ Харріс як прогресивного хамелеона, якому не можна довіряти. Навіть провідні республіканці, включаючи колишнього посла ООН Ніккі Хейлі, відсахнулися від атак Трампа, зокрема піддали сумніву її інтелект.
Харріс струсила вибори, які колись, здавалося, мали показати двох найменш популярних основних кандидатів у президенти з 1980 року, як раніше цієї весни задокументував FiveThirtyEight. Її підйом тим більше примітний, враховуючи гіперпартійність, яка затьмарила політику США настільки, що дехто навіть запитував, чи повернуться колись популярні кандидати на пост президента.
Як написав Гейб Флейшер у своєму інформаційному бюлетені Wake Up To Politics, пояснення цього зсуву може бути дуже простим. Дослідження показують, що американці не формують чіткої думки щодо віце-президентів. Тепер, переглянувши її погляди, Харріс, за її словами, «не обтяжена тим, що було».
Але Трамп досі може перемогти на цих виборах.
Кампанія Харріс, як і раніше, вважає себе аутсайдером. Модель відомого прогнозиста Нейта Сільвера повернулася по суті до підкидання монети, хоча у п'ятницю вона показала Харріс першу перевагу за кілька тижнів у перегонах за перемогу у колегії виборців. Колишній президент уже бував у такій ситуації. Незважаючи на те, що зазвичай перемагає найбільш сприятливий кандидат, у 2016 році він здобув перемогу над Гілларі Клінтон (яка також була непопулярна, хоч і не така ненавидима, як він).
Але зараз не 2016 рік. Уолш сказала, що провал Клінтон став точкою займання для жінок в американській політиці, тенденція, яка, на її думку, піде на користь Харріс. Зараз більше жінок балотуються на посади і беруть участь у політиці, ніж будь-коли раніше. За даними дослідницького центру Pew, зараз у Конгресі більше жінок, ніж будь-коли в історії Америки.
На відміну від Клінтон, Уолш зазначила, що Харріс не провела десятиліття у центрі уваги і не зіткнулася з необхідністю розвіювати страхи виборців перед потенційною політичною династією. Прихильність Клінтон, по суті, займає майже повну протилежність шляху Харріс. Клінтон сприймалася більш прихильно, як державний секретар президента Обами. Тим не менш, ця доброзичливість розвіялася, коли вона готувалася стати першою жінкою, яка стане кандидатом у президенти від великої партії, і була перетворена на «карикатуру на те, ким вона була», на думку Уолша.
«Я не знаю, чи пам'ятаєте ви, але ви могли купити в аеропортах горіхоколу «Хілларі Клінтон», — сказала Уолш, центр якого базується в Ратгерському університеті. «Це розігралося, багато в чому через ґендер, але посилилося всіма цими іншими чинниками, які вплинули на її кандидатуру та реакцію громадськості на це».
Це не єдина проблема Трампу
Один із союзників Трампа, віце-губернатор Північної Кароліни Марк Робінсон, продовжує свою складну губернаторську кампанію в штаті, в якому демократи перемогли лише один раз у цьому столітті (2008), але зараз він надто близький до перемоги на тлі підйому Харріс. Робінсон намагається продавити останній скандал, у якому він назвав себе «чорним нацистом» на порнофорумі десятиліття тому. (Робінсон заперечує, що це його слова, незважаючи на те, що CNN отримало численні докази зворотного.)
Напарник Трампа, сенатор Дж. Д. Венс, залишається вкрай непопулярним. І майже за всіма даними, Трамп програв перші і, можливо, єдині дебати Харріс. Демократи навіть скорочують перевагу Трампа в економіці, найбільшій проблемі кампанії.
Найкраща новина, яку він отримав за весь тиждень, полягає в тому, що республіканці в Небрасці можуть спробувати востаннє змінити закони штату, щоб позбавити Харріс ймовірного голосу колегії виборців, що потенційно підірве її стратегію Великих озер/Блакитної стіни.
Трамп також пережив деяке відродження. За останній рік він піднявся приблизно на 6 пунктів у середньому рейтингу прихильності FiveThirtyEight. Але більшість американців, як і раніше, ставляться до нього неприхильно, що було правдою з того часу, як він спустився ескалатором у Trump Tower більше дев'яти років тому.
Тривожнішим для Трампа стало те, що Маллой вказав на недавні висновки Куїнніпіака про те, що Харріс лідирує в Пенсільванії та Мічигані, а третє ключове поле битви, Вісконсін, перебуває на стадії розгляду. Він сказав, що об'єднані результати мають стати застережливими знаками для кампанії колишнього президента. Прихильність Харріс трохи зросла як у Пенсільванії, так і в Мічигані.
"Це канарка у вугільній шахті для людей Трампа, це червоний прапор для людей Трампа, тому що це означає, що люди впізнають її як особистість", - сказав Меллой.
*
Кандидат на посаду президента США від республіканців Дональд Трамп відхилив запрошення телеканалу CNN на теледебати з висуванкою Демократичної партії Камалою Гарріс після того, яка вона дала згоду на їх проведення
*
Дж. Д. Венс припустив, що підтримка НАТО з боку США може бути припинена, якщо Європа спробує регулювати діяльність Ілона Маска X, доки тривають дебати про свободу слова
Венс сказав, що «божевілля, що ми підтримуємо військовий альянс, якщо цей військовий альянс не виступатиме за свободу слова»
*
Як Cards Against Humanity троліт Ілона Маска та Дональда Трампа в техаському позові
Cards Against Humanity заявляє, що SpaceX та Ілон Маск — «багатший і більш расистський мільярдер», ніж Дональд Трамп, незаконно вторглися на його територію в Техасі в рамках судового процесу
*
Американського військовослужбовця Тревіса Кінга, який торік утік до Північної Кореї, засуджено у п’ятницю до року ув’язнення, однак звільнено на підставі вже відбутого терміну
*
Соціальна мережа X назвала свого законного представника у Бразилії, задовольнивши таким чином одну із судових вимог, виконання яких має дозволити компанії продовжити роботу в країні
*
Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів США (FDA) схвалило першу вакцину проти грипу у вигляді назального спрею
*
Україна та Канада: нові кроки в протидії дезінформації та підтримці культурної спадщини
Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький провів зустріч із Заступницею міністра культурної спадщини Канади
*
Канада запустить комплекс переробки рідкісноземельних металів для конкуренції з Китаєм
*
Світовий Конґрес Українців проведе Річні загальні збори 26 жовтня
*
Президент Світового Конґресу Українців Павло Ґрод перебував з візитом в Україні з 9 по 14 вересня. Цілі поїздки охопили допомогу українському війську, зустрічі з керівництвом Сил Оборони, новопризначеними членами уряду, а також співпрацю з громадянським суспільством.
Урядові зустрічі
На початку вересня в Україні відбулася найбільша ротація Кабінету Міністрів з початку повномасштабного вторгнення. Президент СКУ зустрівся з третиною представників уряду – сімома міністрами, зокрема міністром закордонних справ Андрієм Сибігою, міністром культури та інформаційної політики Миколою Точицьким, а також міністеркою юстиції Ольгою Стефанішиною.
На зустрічі з Андрієм Сибігою йшлося про стратегічне партнерство, спільну роботу задля перемоги та справедливого миру для України, а також взаємодію з організаціями українців за кордоном, в тому числі з новоутвореними.
У розмові з Миколою Точицьким торкнулися питання протидії російській дезінформації та пропаганді у світі, та визнання Голодомору геноцидом українського народу. Президент СКУ відзначив, що культурна дипломатія, збереження та відродження національної пам’яті, інформаційна політика є надважливими для української діаспори.
Павло Ґрод долучився до 20-ї Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES). “Минулого року конференція відбувалася в умовах гарячої війни, але ситуація була в глухому куті. Цьогоріч, зважаючи на операцію України на Курщині, настрій став більш бойовим, і виникла необхідність максимально допомагати Україні. Ми також дізналися, що Україна значно підвищила можливості свого військово-промислового комплексу і готова виробляти високоякісні дрони та іншу техніку. Водночас їй необхідне фінансування. З цією інформацією я повертаюся за кордон, щоб працювати з нашими партнерами й посилити військову підтримку для ЗСУ України”, – розповів Президент СКУ. Зустріч з Ольгою Стефанішиною також відбулася на полях конференції.
На полях саміту Кримської платформи Павло Ґрод побачився з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі. Президент СКУ подякував високопосадовцям за їхню послідовну підтримку України, наголосив на важливості дозволу використання Україною далекобійної зброї по території Російської Федерації та закликав продовжувати твердо стояти з українським народом у боротьбі проти російської агресії. Детальніше про зустрічі на саміті Кримської платформи.
Перебуваючи в Києві, Президент СКУ провів вже традиційну дружню зустріч із представниками депутатських фракцій Верховної Ради України.
Допомога українському війську
Президент СКУ також побував на прифронтових територіях Донецької та Харківської областей, де передав допомогу українським військовим. Павло Ґрод відвідав райони Добропілля, Краматорська, Покровська, Ізюм і Харків, зустрівся з бойовими парамедиками та передав автомобіль швидкої допомоги й 100 FPV-дронів. Більше про поїздку.
Павло Ґрод також особисто брав участь в передачі безпілотних літальних апаратів, закуплених ініціативою СКУ “Unite with Ukraine”. Йдеться про дев’ять безпілотних літальних апаратів “ВАЛК-1 Галка” і дев’ять систем БПЛА VTOL UAVTEK “Babka” на загальну суму 555 275,50 доларів США (або 23 мільйони гривень). Більше про передачу дронів.
Про стратегічне планування майбутніх проєктів, зокрема у секторах високотехнологічної безпілотної авіації та безпілотних систем, йшлося на зустрічі з Президента СКУ та директора “Unite with Ukraine” СКУ Андрія Потічного з Генерал-майором Ігорем Плахутою, Командувачем Сил територіальної оборони Збройних Сил України (ТРО ЗСУ).
Повернувшись з прифронтових районів на сході України, та поспілкувавшись з героями, які ціною життів боронять Україну, Президент СКУ Павло Ґрод і директор ініціативи СКУ “Unite With Ukraine” Андрій Потічний обговорили нагальні потреби української армії з Командувачем Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-лейтенантом Олександром Павлюком.
Генерал-лейтенант Кирило Буданов, очільник Головного управління розвідки України, зустрівся з Президентом СКУ Павло Ґродом та Андрієм Потічним, директором ініціативи “Unite with Ukraine” й подякував світовому українству за підтримку. “Це війна на виснаження. Маємо зробити все, щоб не дозволити знизити інтенсивність підтримки України,” — наголосив Кирило Буданов. Більше про зустріч.
Співпраця з громадянським суспільством
У Veteran Hub для Президента СКУ організували екскурсію і теплу зустріч з українськими фахівцями у сфері адаптації та реінтеграції ветеранів. Учасники зустрічі мали нагоду обговорити виклики та можливості для покращення добробуту українських ветеранів, зокрема через нові проєкти, такі як програма “Мобільний офіс”. Детальніше про зустріч.
У ролі почесного гостя Президент СКУ озвучив глобальні виклики для українців на Форумі громадських лідерів “United for victory” у Києві. “Війна, зниження міжнародної підтримки України, російська дезінформація, асиміляція українських дітей та повернення українців додому — масштабні виклики, які стоять перед нами. Громадянське суспільство відіграє надважливу роль у подоланні цих викликів, тож маємо бути єдині і працювати разом, — сказав Павло Ґрод.
*
США та Великобританія можуть негласно дозволити Україні бити Storm Shadow територією Росії
*
Британська розвідка: атака на склад у Торопці знищила велику кількість боєприпасів, що порушить дії російських військ
Розвідка підтверджує, що там зберігалося 30 000 тонн боєприпасів, ракет і бомб
*
Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький і міністр креативних індустрій, мистецтв та туризму Великої Британії Кріс Браянт обговорили питання захисту культурної ідентичності та сприйняття України у світі
*
Президент ультраправого «Національного об'єднання» Жордан Барделла заявив, що новий уряд уособлює повернення макронiзму та не має майбутнього. А колишня спільна кандидатка на посаду прем’єр-міністра від переможців виборів - лівого "Народного фронту"- Люсі Касте назвала його приниженням демократії
*
ФРН заявляє про термінову необхідність заходів для деескалації на Близькому Сході
Нині терміново потрібно вжити заходів для заспокоєння напруженості на Близькому Сході, адже війна Ізраїлю проти ХАМАСу у Секторі Гази загрожує поширитися і на Ліван
*
Співробітники 7-го прикордонного загону у пункті пропуску «Краківець» виявили близько тонни незадекларованого одягу на 1 млн грн, який ввозився під виглядом гуманітарної допомоги
*
Співробітники оперативно-розшукового відділу 7-го прикордонного Карпатського загону виявили 61 незадекларований ноутбук Apple Mac Book Air у рейсовому автобусі до Києва
*
Підрозділи командування берегової охорони Туреччини за останні п'ять років зафіксували на морі понад 6 тисяч 375 випадків нелегальної міграції і затримали 188 тисяч 939 нелегальних іммігрантів
*
США розглядають можливість відправлення Україні керованих авіабомб середньої дальності для F-16 у рамках нового пакета військової допомоги на суму 375 мільйонів доларів, про який, як очікується, оголосять у понеділок, 23 вересня. Про це пише Politico з посиланням на джерела з-поміж великих американських чиновників.
Ці бомби відомі як Joint Standoff Weapon (JSOW) використовуються Збройними силами США, а також американськими союзниками. Вони здатні вражати цілі на відстані понад 130 кілометрів, що дасть Україні додаткові можливості для завдання ударів по російських об'єктах, зазначає видання. Пакет, узгодження якого знаходиться на стадії завершення, також включатиме артилерійські боєприпаси та ракети, у тому числі для систем ППО.
JSOW — тактична авіаційна бомба, що планує керована, призначена для поразки як стаціонарних, так і рухливих цілей за межами зон протиповітряної оборони. Її розробником є ​​підрозділ Defense Systems & Electronics американської компанії Texas Instruments.
На початку вересня США виділили $250 млн на підтримку України у війні проти Росії. Тоді до пакету допомоги увійшли протитанкові системи Javelin та AT-4, бойові машини піхоти Bradley, бронетранспортери M113, колісні бронемашини з посиленим протимінним захистом (MRAP), а також гранати, ракети RIM-7, Stinger, TOW, снаряди для реактивних систем залпового вогню. HIMARS та артилерійські боєприпаси калібру 155 та 105 міліметрів.
24 серпня, в день незалежності України, Пентагон оголосив про надання Києву ракет ППО, протитанкових комплексів Javelin, боєприпасів для HIMARS, обладнання для боротьби з безпілотниками та артилерійських снарядів на загальну суму $125 млн.
Усього з початку російського вторгнення США виділили Україні майже $56 млрд у рамках військової допомоги. У Вашингтоні неодноразово заявляли, що продовжать підтримувати Київ доти, доки це буде необхідно.
*
Швеція лише два тижні назад виділила CB90 для ЗСУ, а тепер ці катери вже в Румунії й почнеться підготовка наших моряків
*
Франція уже з 2026 року почне виготовляти новий ЗРК SAMP/T NG, який має збивати навіть "Кинжал"
*
Виробник дронів Vector, який відкрив завод БПЛА в Україні, має крутий проєкт з гігантом Airbus
*
Схоже, що саме "Нептун" міг вдарити по складах РФ у Маріуполі - українських крилатих ракет стає більше
*
Сили протиповітряної оборони 12-ї бригади “Азов” уразили рідкісний ударний безпілотний літальний апарат “Молнія-1”, а також “Орлани", "Зали", "Суперками"
*
Українським військовослужбовцям на Запоріжжі передано 20 позашляховиків
*
Кількість постраждалих внаслідок удару по Харкову зросла до 21, цієї ночі росіяни обстріляли місто авіабомбою ФАБ-250
*
Частина міста Балаклія у Харківській області зараз без світла після російської атаки
*
На Сумщині ворог атакував об'єкти енергетичної структури
*
У Нікополі російський дрон-камікадзе влучив в автомобіль, у результаті двоє людей загинули, ще двоє поранені
*
Загарбники вдарили КАБом по Кураховому, загинула людина
*
Перша відома атака російського зенітного FPV-дрона виявилась невдалою: "Фурія" вижила
*
На фронті 125 боєзіткнень, більш ніж половина - на Покровському, Лиманському та Курахівському напрямках
*
Міністри культури країн G7 у рамках триденної зустрічі, яка завершилася у суботу в італійському Неаполі, взяли на себе зобов’язання допомагати Україні відновити її культурну спадщину, якій була завдана шкода внаслідок російського вторгнення
*
Міністр культури Італії Алессандро Джулі 20 вересня, під час зустрічі міністрів культури G7, вручив медаль «Два роки українського спротиву» міністру культури та стратегічних комунікацій України Миколі Точицькому
*
Розслідування 10 років потому: Штучний інтелект встановив учасників окупації Луганська
Штучний інтелект допоміг українським журналістам-розслідувачам встановити особи тих, хто брав участь в окупації Луганська в 2014 році
*
У Львові в суботу відкрили обласний пластовий центр імені Олександра Тисовського
*
У Тихорецька та Торопця через атаку дронів горять військові склади
*
Талібів можуть запросити на саміт БРІКС у Казані
*
TikTok заблокував десятки акаунтів російської держпропаганди. Соціальна мережа TikTok на тлі нових санкцій США проти російських пропагандистських ЗМІ видалила акаунти Sputnik (входить до медіахолдингу «Россия сегодня»), а також обліковий запис RT International
*
Росія не братиме участі у другому Саміті миру.
"Представники Росії ні в яких зустрічах у рамках "бюргенштокського процесу" не брали участь й брати участь не збираються", - йдеться у заяві офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової.
"Сам цей процес нічого спільного з врегулюванням не має. Це черговий прояв шахрайства англосаксів та їхніх українських маріонеток". - зазначила Захарова.
Водночас вона знову згадала про готовність Росії до "обговорення справді серйозних пропозицій, що враховують ситуацію "на землі", але такі пропозиції мають базуватися на "ініціативі, сформульованій 14 червня президентом Путіним".
Операцію у Курській області та прохання надати Україні дозвіл використовувати далекобійні ракети представниця країни-агресора назвала "терором проти Росії".
*
Північноєвропейські країни відмовляються приймати у своїх портах вантажне судно, яке у серпні вийшло з Мурманської області РФ з 20 тис. тонн аміачної селітри, але невдовзі сіло на мілину та отримало пошкодження
*
Корея продала Іраку ЗРК КM-SAM II за 2,8 млрд доларів, які пройшли повз РФ з її С-400
*
РФ втратила ще один оборонний ринок: Нігерія стане першою, хто закупить ударні вертольоти в Індії
*
Вирви видно з космосу: з'явились свіжі супутникові знімки знищеного 107-го арсеналу ГРАУ у Торопці
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім