"Все було б нічого, якби не декілька кумедних фактів..." - Маson Lemberg

"Все було б нічого, якби не декілька кумедних фактів..." - Маson Lemberg

Трамп вчора, будучи у Пенсильванії, пообіцяв обкласти додатковим 100% митом продукцію відомої компанії John Deere (виробник комбайнів, агротехніки ітд), якщо ця компанія продовжить постачати частину деталей з Мексики.

Все було б нічого, якби не декілька кумедних фактів:

1) В 2020 році Трамп особисто підписав угоду, яка дозволяє тісніше співпрацювати з Мексикою. Це була угода про співпрацю між країнами Пн.Америки.

2) Традиційно підтримка республіканської партії і Трампа є сильнішою у сільській місцевості і фермери - це один з його головних виборців.

3) Додаткове мито на продукцію John Deere в розмірі 100% - це збільшення вартості комбайнів та іншої техніки в два рази. Тобто, сама техніка і деталі до неї стануть просто недоступними для багатьох фермерів, а їх с/г продукція виросте в ціні катастрофічно, що зробить їх неконкурентними у порівнянні з більшими компаніями.

4) Цей спонтанний висер і вистріл в свого виборця був спровокований тільки тим, що дід побачив трактор John Deere в місці куди його привезли виступати. І трактор, як і фермерів, зібрали для того, щоб показати як вся галузь підтримує Трампа.

Кароч, зібрали для нього головних шанувальників, щоб дід пообіцяв їм, що вб'є їх бізнеси, бо побачив трактора.

Тепер же всі в шоці, що прийдеться вбити свій бізнес і себе, вибравши цю чепуху.

Все вищесказане зовсім не про те, що щось зміниться в голосуванні. Бо там, як і в Україні в 2019 чи в 2022/2023, відбувається просто клініка.

Але досить цікаво спестерігати, як їбанутий дід на рівному місці створює проблеми навіть для себе, але досі знаходяться якісь люди, які вірять в його особливість і в те, що він вирішить проблеми України, прославляючи путіна в кожному своєму висері про Україну.