"Не дуже стисло, але по пунктах про заяви Умерова" - Борислав Береза

"Не дуже стисло, але по пунктах про заяви Умерова" - Борислав Береза

1. Якщо міністр оборони каже, що в Мінобороні з'явився Тимошенка тому, що ніхто не хотів займатися комунікаціями , то він бреше. Я особисто знаю двох людей, які пропонували послуги. Якщо міністр бреше у таких дрібницях, то що казати про інше? До речі, може конкурс на цю посаді у Міноборони оголошували? Ні? Ну, тоді все зрозуміло.

2. За підрахунками Генерального штабу, станом на кінець серпня 2024 року понад 200 контрактів на постачання озброєння на загальну суму 161 млрд виконуються з порушенням строків постачання, Сили оборони недоотримали продукції на суму 48 млрд. І міністр це визнає. Фактично він визнає, що єдина функція для якої існує Міноборони, а саме забезпечення ЗСУ, виконується незадовільно. До речі, виробники кажуть, що самі постріли, не болванки, а все у зборі, є на складах. Тому запитання не до відсутності пострілів у виробника. І це про компетентність та роботу Міноборони.

3. Міністр Умеров хоче об'єднати всі агентства в одне. Хоча, дпвайте чесно визнаємо, що це не він хоче, а Єрмак, а Умеров виконує. Якби не виконував, то його б замінили. А так він готовий робити одне Агенстао по закупівлям в Мінобороні. Навіщо? Щоб остаточно взяти під контроль всі фінансові потоки. На словах нам розповідають, що це карколомний прорив, а по факту намагання все завести під одну руку. Це коли все - від харчування та форми до ракет, безпілотників та РЕБів буде йти через одну структуру. Ціна питання - сотні мільярдів гривень, які легше буде освоювати. Яйця по 17 гривень будуть здаватися вам шкільною забавою на тлі того, що хочуть зробити.

Коли влада зміниться і вся інформація відкриється, то багато хто охрініє, але це не виправить ситуацію, яка складеться.