"Міністр оборони Умєров видав майстер-клас як можна піаритись при відсутності результату" - Павло Вернівский

"Міністр оборони Умєров видав майстер-клас як можна піаритись при відсутності результату" - Павло Вернівский

У свої колонці в Форбс Умеров написав наступне:

За цей рік ми рекордно розвинули українську оборонку. Ми профінансували українське виробництво на понад $4 млрд. На Харківщині ми дали відсіч російській армії саме українською зброєю. Саме українські боєприпаси забезпечували ЗСУ, коли ми не отримували підтримку від США.

Сьогодні кожен другий боєприпас на фронті — українського виробництва. Якщо у 2023 році українська частка боєприпасів становила 18%, то у 2024 році зросла до 41%.

Насправді, це яскравий приклад маніпулювання цифрами.

Бо частка українських боєприпасів зросла на фоні падіння боєприпасів отриманих від наших союзників. Тим більше, що міністр сам пише, що «коли ми не отримували підтримку від США». Зрозуміло, що якщо в нас не було американських боєприпасів, то частка своїх зростала.

 Інше досить незручне питання, яке старанно обходять стороною всі міністри, це - «чи достатньо цих боєприпасів». Зрозуміло, що ніхто не буде оприлюднювати цифри. Але міністр каже що що виділили на власне озброєння 4 млрд. І якщо припустити що на боєприпаси було виділено 1 млрд з 4 млрд, то при середній вартості снаряду в 2-3 тис дол, виходить 300-500 тис снарядів в рік. І це ще оптимістичне припущення!!!

А це 1000-1500 снарядів в день. Нам же треба не менше 10 тис в день. Ось вам і справжнє «досягнення» на третій рік повномасштабної війни.