"П'ятниця, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"П'ятниця, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
Генеральний секретар ООН: "Мир вимагає дій"
Антоніу Гутерріш різко розкритикував Раду Безпеки ООН за нездатність покласти край війнам у секторі Газа, Україні та Судані АР
*
Президент Європейської ради Шарль Мішель закликав до рішучого реформування Ради Безпеки ООН, яка втратила репрезентативність і легітимність, а також до відмови від права вето, що паралізує її роботу
*
ЄС виконає зобов’язання щодо повернення в Україну справедливого миру - Мішель
Російська загарбницька війна несе загрозу не лише для народу України, а й для кожного європейця. Тож ЄС виконає власне зобов’язання щодо повернення в нашу країну справедливого й тривалого миру
*
Президент Фінляндії підтримав мирний план президента України та закликав Путіна негайно припинити війну
Росія робить усе можливе, щоб звинуватити інших у своєму вторгненні в Україну, але жодна країна не має права на чужі території
*
Глава МЗС Чехії закликав не піддаватись на ядерні залякування Путіна
*
Знищення культурної спадщини України є елементом кремлівської політики геноциду - Костін
Генеральний прокурор Андрій Костін розповів у ООН про російські злочини, спрямовані на руйнування культурної спадщини України
*
Міністерство закордонних справ України висловило вдячність організаторам Цюрихського кінофестивалю (Швейцарія) за рішення скасувати показ фільму «Росіяни на війні»
*
США та ЄС закликали до негайного припинення вогню між Ізраїлем та «Хезболлою»
Голова ізраїльської армії заявив, що війська мають бути готові до наземного вторгнення до Лівану
*
Ізраїль в четвер завдав авіаудару по південному передмістю Бейрута, в результаті чого загинув один із командирів авіації «Хезболли»
*
Ракета-носій на рідкому паливі H2A з супутником для збору інформації на борту була запущена в четвер, 26 вересня, з космодрому на острові Танеґасіма, що на південному заході Японії
*
Більшість мільйонерів планують проголосувати за Гарріс, а не за Трампа в листопаді
Нове опитування UBS показує, що 57% інвесторів із принаймні $1 мільйоном інвестиційних активів підтримують Гарріс, тоді як 43% підтримують Трампа.
*
Камала Гарріс приймає хвилю без градуса —, і тисячі працівників можуть отримати вигоду
Віцепрезидент Камала Гарріс запропонувала позбутися вимог до вищої освіти для 500 000 федеральних робочих місць, додавши більше учнівства.
*
Економічний порядок денний Камали Гарріс тепер може залежати від перемоги над Тедом Крузом або Ріком Скоттом
Зараз демократи витрачають кошти в Техасі та Флориді. Гарріс не змогла б запровадити свою економічну політику чи політику щодо абортів без контролю Сенату.
*
У Білому домі пообіцяли, що Росія не переможе у війні з Україною
Президент України зустрівся у Білому домі з президентом Джо Байденом та віце-президентом Камалою Гарріс
Президент України зустрівся у Білому домі з президентом Джо Байденом та віце-президентом Камалою Харріс
Джо Байден пообіцяв у четвер, що Росія «не переможе» у війні в Україні під час візиту українського президента до Білого дому.
«Росія не переможе», – заявив американський лідер, який прийняв президента України в Овальному кабінеті Білого дому за 39 днів до президентських виборів у США, які обіцяють бути надзвичайно напруженими та від яких залежить майбутнє підтримки Києва.
Щоб «допомогти Україні виграти цю війну», американський президент оголосив зранку в четвер про «збільшення військової допомоги» – при цьому нічого не сказавши про дозвіл на використання Києвом ракет великої дальності, зроблених у США, для ударів по Росії.
Президент України привітав це оголошення, заявивши, що воно допоможе його країні досягти перемоги у війні проти Росії.
Крім того, Джо Байден закликав провести саміт на високому рівні у Німеччині за участю 50 країн-союзників України «для координації зусиль».
Джо Байден, який є ключовою фігурою у західній підтримці України з моменту російського вторгнення у лютому 2022 року, вирішив виділити Києву ще загалом $8 мільярдів допомоги.
Потім президент України провів переговори з віце-президентом та кандидатом від Демократичної партії Камалою Харріс, яка обіцяє продовжити політику нинішнього президента щодо України.
«Моя підтримка українського народу є непохитною», – заявила Камала Харріс у четвер під час зустрічі з президентом України.
«У нашій країні є люди, які хочуть змусити Україну відмовитися від великих ділянок її суверенної території, вимагають щоб Україна проголосила нейтралітет і відмовилася від військових зв'язків з іншими країнами. Це ті самі пропозиції, які зробив Путін, і це не пропозиції про світ. Це пропозиції щодо капітуляції, що небезпечно та безвідповідально», – додала вона, натякаючи на свого суперника-республіканця Дональда Трампа.
Вранці українського президента ухвалили у Конгресі лідери Республіканської та Демократичної партій у Сенаті, Мітч Макконнелл та Чак Шумер.
Український президент «розкрив основні моменти свого плану перемоги» лідерам Сенату, йдеться у прес-релізі про зустріч, опубліковану його офісом.
Однак він не відповів на запитання журналіста про те, чи збирається він зустрітися з колишнім президентом та кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом, який був його запеклим критиком.
Президент України прибув до Вашингтона, щоб представити свій план наступного дня після того, як Володимир Путін оголосив про намір змінити доктрину Росії щодо використання ядерної зброї.
Це стане відповіддю на "агресію проти Росії з боку неядерної країни, але за участю або підтримкою ядерної держави", - заявив російський президент.
*
Працюватиму, щоб Україна перемогла - Камала Гарріс
"Сполучені Штати підтримують Україну не з благодійних цілей, а тому, що це в наших стратегічних інтересах, ми продовжуватимемо надавати Україні допомогу у сфері безпеки".
*
Гарріс підтвердила "непохитну підтримку" України на зустрічі з президентом України у Білому домі
*
"Росія в Україні не запанує", - Байден під час зустрічі з президентом України
"Я бачу два ключових елементи. По-перше, нам треба укріпити позиції України на полі бою... По-друге, ми намагаємось допомогти Україні досягти успіху в довгостроковій перспективі", - сказав президент США Джо Байден під час зустрічі з президентом України у Білому домі.
*
Президент України провів зустріч з двопартійною делегацією Сенату США, щоб обговорити ключові пункти Плану перемоги
*
Блінкен пояснив американцям, чому на допомогу Україні витрачаються мільярди
Америка допомагає українцями разом із пів сотнею інших країн зброєю, економічною й гуманітарною підтримкою, бо Україна відстоює самі принципи мирного існування світу, які стримують виникнення інших війн та агресій
*
Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував останні дії російського керівництва в контексті ядерної зброї та назвав дії Путіна абсолютно безвідповідальними
*
Представники Республіканської партії США піддали візит президента України на військовий завод у Пенсільванії різкій критиці, побачивши в ньому передвиборну підтримку демократів
Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр прокоментувала поїздку президента України на завод із виробництва артилерійських снарядів у Пенсільванії.
Відвідування заводу стало першим пунктом у програмі тижневого перебування президента України в США, який також виступив на Генеральній Асамблеї ООН і зустрівся з президентом Джо Байденом.
Однак представники Республіканської партії піддали візит різкій критиці, побачивши в ньому підтримку Демократичної партії перед президентськими виборами, які відбудуться через 40 днів.
Спікер Палати представників, один із лідерів Республіканської партії Майк Джонсон у коментарі Українській службі «Голосу Америки» назвав візит президента України «жахливим розвитком подій», який «погіршив відносини між двома країнами в дуже складний для України час». Джонсон також висловив жаль з приводу того, що сталося.
Критики звинувачують адміністрацію Байдена у використанні державних коштів для «політизованого візиту», наголошуючи на тому, що президент України прибув до Пенсільванії літаком Пентагону.
У Білому домі пояснили, що візит відбувся з ініціативи української сторони, а використання транспорту Пентагону для поїздок іноземного лідера всередині США є звичайною практикою.
«Українці попросили відвідати підприємство, де, як відомо, працюють американці, які виробляють боєприпаси, які українські військові використовують щодня на лінії фронту – вони посідають центральне місце у подальшому існуванні країни. То була ініціатива українців. Вони хотіли це зробити», - сказала Карін Жан-П'єр.
«Після того, як вони звернулися з цим проханням, Міністерство оборони зробило те, що робило багато років до цього — надало транспорт для іноземного лідера, який подорожує Сполученими Штатами. Для лідерів, які приїжджають до США, це звичайна справа. Весь світ знає, що Путін хоче вбити президента України, він дуже ясно дав це зрозуміти», - додала прес-секретар Білого дому.
Вона нагадала, що два місяці тому президент України відвідав штат Юта, де провів дуже схожий захід із губернатором-республіканцем, і тоді жодних закликів до розслідування не надходило.
«Отже, це був звичайний запит українців під час війни. І саме тому ми закликаємо республіканців у Палаті представників відмовитися від таких політичних речей. Це має бути припинено», – сказала Жан-П'єр.
У середу Джонсон надіслав листа президенту України, в якому вимагав «негайного звільнення посла України в США». Пенсільванія — один із штатів, де переваги виборців є нестабільними, і результати голосування там вважаються вирішальними для перемоги на президентських виборах 5 листопада.
Під час візиту президента супроводжували губернатор Пенсільванії Джош Шапіро, який підтримує кандидата в президенти та віце-президента від Демократичної партії Камалу Харріс, а також сенатор Боб Кейсі та конгресмен Метт Картрайт, усі вони демократи.
"Об'єкт розташований у політично оспорюваному штаті, візит супроводжувався старшим політичним активістом Камали Харріс і не включав жодного республіканця, тому що - навмисно - жоден республіканець не був запрошений", - написав Джонсон.
«Візит був явно партійним передвиборним заходом, спрямованим на допомогу демократам, і є втручанням у вибори», — сказав він.
Інший впливовий республіканець Ліндсі Грем назвав візит президента України «помилкою», але наголосив, що допомога Україні має тривати.
«Те, що сталося в Пенсільванії, було помилкою, - сказав Грем у четвер. – Я не знаю, хто організував зустріч. Має сенс відвідати збройовий завод та подякувати робітникам, але так це було задумано чи ні – це політичне сприйняття, і це було помилкою. Мій погляд на цю ситуацію такий. Справа не в «зараз», а в довгостроковому результаті. У наших інтересах зробити так, щоб Путіну не вдалося розчленувати Україну. Тому що це розв'яже руки Китаю із Тайванем. Думаю, Путін продовжить свій наступ. Дуже важливо, щоб президент України говорив із президентом Байденом про зміну військової стратегії».
Посольство України у Вашингтоні не відповіло на прохання про коментар.
*
США пропонують до $10 млн за інформацію про Тимура Шахмаметова та Сергія Іванова
До $1 млн пропонується за відомості про інші ключові керівні фігури кримінального ринку Joker's Stash та транснаціональних злочинних груп UAPS, PM2BTC та PinPays
*
Уряд США запровадив санкції проти російських віртуальних фінансових платформ PM2BTC, Cryptex та окремих громадян РФ через кіберзлочинні дії та відмивання грошей
*
Байден: ми допоможемо Україні перейти до економічного відродження
Президент оголосив про ухвалення Спільної декларації про підтримку відновлення та реконструкції України
*
США кваліфікували ядерну риторику Путіна як безвідповідальну
Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен в інтерв'ю телеканалу MSNBC.
*
Звинувачення проти мера Нью-Йорка Еріка Адамса пояснили за 60 секунд
Меру Нью-Йорка Еріку Адамсу висунули звинувачення за п'ятьма кримінальними пунктами в рамках федерального розслідування корупції.
*
Звинувачення Еріка Адамса розпечатано: мера Нью-Йорка звинувачують у хабарництві та отриманні пільг від турецького уряду
Мера Нью-Йорка Еріка Адамса звинувачують у змові, хабарництві та отриманні внесків на передвиборчу кампанію від іноземних громадян, у тому числі з Туреччини.
*
Ерік Адамс постане перед судом у п’ятницю: ось хронологія хаосу, який призвів до його звинувачення.
Адміністрація мера Нью-Йорка Еріка Адамса місяцями була втягнута в безлад. Цей хаос переріс у кризу після його звинувачення.
*
Перегляньте розкішний готельний люкс, федерали кажуть, що Ерік Адамс заплатив лише $600, коли вартість перебування становила $7000
Прокурори заявили, що мер Нью-Йорка Ерік Адамс провів дві ночі на вулиці Св. Готель Regis в Стамбулі влітку 2017 року. Зазирніть всередину.
*
Прокурори кажуть, що Turkish Airlines запропонувала стягнути з Еріка Адамса $50 за два місця бізнес-класу вартістю $15 000
Мер Нью-Йорка Ерік Адамс прийняв численні розкішні туристичні подарунки від турецького уряду, повідомила федеральна прокуратура в середу.
*
Рік тому Ерік Адамс дав Дідді ключ від Нью-Йорка. Цього місяця їм обом висунули звинувачення у злочинах.
У вересні 2023 року мер Ерік Адамс дав ключ від Нью-Йорка хіп-хоп магнату Шону Комбсу. Тепер обидва стикаються з кримінальними звинуваченнями в приголомшливому падінні від благодаті.
*
Ерік Адамс використовує головного адвоката Ілона Маска
Згідно з повідомленнями, мер Нью-Йорка Ерік Адамс найняв високопоставленого адвоката Алекса Спіро, відомого тим, що представляє інтереси Ілона Маска.
*
Ерік Адамс сказав співробітнику, що "завжди" видаляв тексти після обговорення ймовірних турецьких хабарів, свідчать повідомлення, отримані прокуратурою
Згідно з обвинуваченням проти нього, мер Нью-Йорка Ерік Адамс заявив, що забув свій новий пароль від телефону після того, як його вилучило ФБР.
*
Ключові люди, які пішли у відставку з посади Еріка Адамса напередодні звинувачення мера Нью-Йорка
Федеральне розслідування корупції призвело до висунення звинувачення Еріку Адамсу та серйозних змін в адміністрації Нью-Йорка.
Ерік Адамс був звинувачений після федерального розслідування корупції, The New York Times вперше повідомила.
Правоохоронні органи вилучили пристрої, що належали частині адміністрації Адамса.
Серед гучних відставок - ректор державної школи та комісар поліції.
*
Апеляційні судді Нью-Йорка висловлюють серйозні сумніви щодо вироку Трампа про цивільне шахрайство $454M
Апеляційні судді Манхеттена висловили скептицизм у четвер щодо "повзучості місії" AG штату та відсутності "охоронних поручнів" у переслідуванні лідера Республіканської партії.
*
Джанет Єллен не назвала ім'я Трампа у своїй великій промові, але її побоювання щодо його антирегуляторної позиції назрівали великими
Міністр фінансів Джанет Єллен натякнула на ризики, які президентство Трампа становить для фінансового сектора, попередньо переглядаючи побоювання щодо майбутньої адміністрації.
*
Руді Джуліані знову позбавлено права —
Руді Джуліані також стикається з двома кримінальними справами та низкою позовів про наклеп через його теорії змови про вибори.
*
Трамп зустрінеться з президентом України та прем'єр міністром Великобританії Ніком Стармером у Нью-Йорку
Кандидат у президенти від Республіканської партії зустрінеться у четвер із британським прем'єр-міністром, а у п'ятницю проведе зустріч із президентом України
*
Вибух у будівлі суду у Каліфорнії: підозрюваного затримано
П'ятеро людей отримали поранення внаслідок вибуху, який стався рано вранці в середу
*
Мешканка Меріленда засуджена до 18 років за підготовку атаки на електромережу Балтімора
Сара Бет Кленданіел раніше визнала себе винною у змові з неонацистами та підготовці атаки на електромережу Балтімора
*
Опитування: більше половини американців стурбовані використанням ШІ у виборчих кампаніях
*
Канада та Франція спільно допомагатимуть Україні захищатися від російської агресії у кіберпросторі.
Про це йдеться у спільній франко-канадській декларації, ухваленій під час візиту президента Франції Еммануеля Макрона до Канади.
«Наші збройні сили продовжать поглиблювати стратегічну співпрацю у сфері кіберзахисту на підтримку України. Ми рішуче налаштовані працювати із Україною та нашими партнерами, сприяючи Україні у захисті суверенітету, незалежності та територіальної цілісності від російської агресії, як у традиційній сфері та і в кіберпросторі», - йдеться у заяві.
Зазначається, що Канада та Франція також «посилять співпрацю у галузі тренувань й забезпечення України військовим обладнанням у рамках Контактної групи з питань оборони України».
Париж та Оттава також пообіцяли «продовжувати зусилля із повернення українських дітей, депортованих до Росії». «Канада й Франція підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде необхідно, аби спинити російську загарбницьку війну, яка грубо порушує міжнародне право, в тому числі Статут ООН. Наша підтримка незалежності України, її суверенітету й територіальної цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів – непохитна», - наголошується у документі.
Президент Франції Еммануель Макрон зараз перебуває із дводенним візитом у Канаді, куди прибув після участі у Генеральній асамблеї ООН.
*
Велика Британія надішле українській армії більше самохідних артилерійських гармат AS90, частина з яких уже в Україні, а інші будуть доставлені найближчим часом.
Уряд Британії планував поставити українській армії 12 артилерійських гармат AS90 протягом 100 днів після вступу на посаду, але вирішив збільшити цю кількість.
Зазначається, що тепер Збройні сили України отримають 16 одиниць AS90, з яких 10 одиниць уже доставлено, а ще шість будуть доставлені найближчими тижнями.
«Артилерія відіграє життєво важливу роль у забезпеченні прикриття українських військ та знищенні ключових російських цілей», - наголосили в Міноборони.
*
Публічні дебати щодо військових спроможностей, наданих Україні Заходом, вигідні лише Росії: міністр оборони Великої Британії
*
"Зараз момент, коли Захід має продемонструвати сміливість та відданість", - Ламмі про дозвіл використовувати зброю для ударів вглиб Росії
*
ЄС: Путін не вперше спекулює на своєму ядерному арсеналі
Представник Євросоюзу підкреслив, що позиція Путіна тим нерозважливіша, що її озвучує лідер країни, яка є постійним членом Ради Безпеки ООН
*
Дуров назвав слідчим розмір свого річного доходу - 1 дирхам
*
Нідерланди можуть зменшити з п'яти до двох років термін дії дозволів на проживання для іноземців, які залишили свої країни через війну
*
Міністерство оборони США оприлюднило деталі пакету обсягом 2,4 млрд доларів, виділеного у рамках Ініціативи з надання допомоги Україні у сфері безпеки (USAI)
Пакет містить:
боєприпаси для систем ППО;
боєприпаси класу «повітря – земля»;
БПЛА й компоненти для їх виробництва в Україні;
озброєння для боротьби з безпілотниками.
До пакету також увійшли безпілотні судна, засоби захищеного зв'язку, обладнання для виробництва боєприпасів, запчастини тощо.
Зазначається, що це вже 21 пакет, наданий адміністрацією президента Байдена в межах USAI.
Президент США оголосив у четвер про виділення оборонної допомоги Україні на суму 7,9 млрд доларів та запровадження нових санкцій проти Росії.
*
Глава Міноборони Німеччини вважав не вартими уваги зміни ядерної доктрини Росії
*
У Нідерландах 27 вересня відбудеться урочистий прощальний політ останніх винищувачів F-16
*
Російська делегація в ОБСЄ два тижні тому заявляла про обʼєкти, які РФ може атакувати, аби спричинити "повне відключення електроенергії в Україні", і українська розвідка вже має дані про підготовку атаки на інфраструктуру АЕС нашої країни
*
рф завдала удару по Краматорську: 2 загиблих і 19 поранених. Серед поранених унаслідок обстрілу Краматорська на Донеччині - четверо дітей
За даними української розвідки, у Запорізькій області найближчим часом очікується збільшення штурмових дій російських військ
*
Під час атаки ворожих безпілотників в Ізмаїлі Одеської області було чутно вибухи
*
Під час повітряної тривоги у Дніпрі було чути вибухи
*
Війська РФ завдали ударів з РСЗВ по селищу Слатине у Харковському районі, внаслідок чого почалася пожежа, під завалами будинків можуть перебувати люди
*
Російські війська обстріляли селище Купʼянськ-Вузловий Харківської області, унаслідок чого поранення дістав 78-річний чоловік
*
Кількість постраждалих унаслідок авіаційного удару російських військ по приватному сектору Київського району Харкова зросла до п'яти осіб
*
У Херсоні через атаку ворожого безпілотника у Дніпровському районі постраждали троє людей
*
Нікопольський район у четвер зазнав десятьох російських обстрілів упродовж дня
*
Українці вже подали 435 тисяч заяв до органів поліції на отримання різних видів дозвільних документів на зброю
*
Загалом від початку цієї доби на фронті відбулося 181 боєзіткнення, 19 боїв ще тривають. Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдаючи йому вогневого ураження
*
Оператори батальйону безпілотних систем «Рейд» та окремого десантно-штурмового полку «Джміль» Сил безпілотних систем ЗСУ знищили зенітний ракетний комплекс С-400 «Тріумф» російських загарбників у Курській області
*
У Варшаві відкриють офіс управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS), яке займатиметься відбудовою України
*
Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) підписала Меморандум про співпрацю з Товариством Червоного Хреста України
*
Кабінет міністрів затвердив основні принципи торговельної політики ДП "Гарантований покупець", спрямовані на підтримку добросовісної конкуренції та розвиток відновлюваної енергетики
*
У Вінниці 26-27 вересня відбувається перший індустріальний форум «Нова індустріалізація України: виклики та можливості під час війни»
*
Кошти від ЮНІСЕФ отримають 350 закладів освіти, що постраждали від війни
Кабінет міністрів України на своєму засіданні у четвер ухвалив рішення для допомоги українським школам, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації
*
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання уряду в Миколаївській області доручив віднести до захищених статей бюджету фінансування виробництва зброї та військової техніки, зокрема тих позицій, які передбачені програмою «Зброя перемоги»
*
Через ІТ-систему DOT-Chain, запроваджену 11 вересня, вже закупили понад 500 тисяч тонн харчових продуктів для військових
*
Від початку 2024 року аграрії Миколаївщини отримали 1,4 млрд грн пільгових кредитів та понад 250 млн грн за іншими програмами
*
Міжнародна допомога для Миколаївської області, яка постраждала внаслідок збройної агресії Російської Федерації, вже сягнула понад 300 млн євро. Зокрема Данія нещодавно виділила 44 млн євро на відбудову критичної інфраструктури в області
*
Українська асоціація районних та обласних рад (УАРОР) та асоціація Регіони Франції підписали Конвенцію про партнерство, завдяки якій буде посилено співпрацю на місцевому рівні
*
За підсумками зустрічей на Конгресі французьких регіонів в Страсбурзі Миколаївщина підшукала регіон, з яким збирається укласти угоду про тривалу співпрацю. Ним стала Окситанія, розташована на півдні країни з центром у місті Тулузі
*
Уряд ухвалив рішення про реорганізацію Львівського національного університету природокористування через приєднання його до іншого вишу
*
У Чернігівській області спостерігається погіршення якості води у річці Сейм в районах населених пунктів Батурин і Долинське, на Київщині у Десні - переміщення забруднення не фіксується
*
У Донецькій області майже 41 тисяча будинків пошкоджені чи зруйновані від початку повномасштабного вторгнення Росії
*
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт щодо створення та функціонування Єдиного державного реєстру військовослужбовців та до інших законів України щодо удосконалення порядку ведення військового обліку
*
Міністерство оборони розробило законопроєкт, який дозволяє українцям призовного віку ставати на військовий облік онлайн за допомогою засобів електронної ідентифікації, документ уже схвалили на черговому засіданні Кабінету міністрів
*
Уряд 26 вересня утворив Державне агентство з управління резервами України; до повноважень нової структури не входить управління мобілізаційним резервом
*
Двоє колишніх співробітників СБУ з Криму, які влаштовували кібератаки проти України, заочно дістали по 15 років позбавлення волі
*
Заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко вважає, що приватним структурам у майбутньому потрібно буде зберігати інформацію з камер відеоспостереження мінімум місяць
*
Колишній перший заступник директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава, якого у вересні цього року за результатами проведеного службового розслідування звільнили з цієї посади, подав позов до суду
*
У Києві затримали бандитів, які викрали турецького ІТ-фахівця
У Києві правоохоронці знешкодили банду рекетирів, лідером якої виявився громадянин Росії
*
Лавров заявив про визнання Росією ядерного статусу Північної Кореї
*
У Венесуелі в четвер затонула баржа з нафтою, внаслідок чого загинуло четверо людей
*
«Я суттєвий елемент опозиції». Ходорковський заявив, що відмовився від планів подавати до суду на ФБК
*
В уряді запропонували відправляти жінок на роботи в шахтах та копальнях
*
У Радфеді запропонували давати школяркам, що народили, пільгові бали для вступу до вузу
*
Держдума дозволила президенту продовжувати термін служби глави СК, який досяг 70 років
*
У Молдові заблокували сайти «РІА Новини» та «Незалежної газети»
*
Окружний суд у Любліні у четвер засудив громадянина України Максима Л. і громадянина Білорусі Владислава П. до тюремного ув'язнення і штрафу за участь в організованій групі, що шпигувала на користь Росії і готувала диверсії, спрямовані проти надання військової допомоги Україні
*
Голова Асоціації мусульман України - Усі кавказькі народи насамперед самі мають усвідомити, що вони окуповані, це підштовхне їх до активнішої боротьби за незалежність і ослаблення Росії
*
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що деколонізація Росії та здобуття прав поневоленими народами, включно з правом на самовизначення, будуть гарантіями неповторення війн
*
Мешканцям Рязанської області почали надходити повідомлення про внесення до електронного реєстру повісток
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім