Маміни секрети "Медівник на кефірі"

Маміни секрети "Медівник на кефірі"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • борошно - 2 склянки
  • цукор - 2 склянки
  • кефір - 2 склянки
  • мед - 2 ст. ложки
  • яйця - 2 шт
  • розпушувач - 1 пакетик
  • Для крему:
  • сметана (густа) - 1 л
  • цукор - 0,5 склянки
  • чорнослив - за смаком
    грецькі горіхи - для оздоблення
    подрібнене печиво - для посипання

  • Спосіб приготування:

    Змішайте борошно, цукор, кефір, яйця, мед і додайте розпушувач. Збийте міксером. Тісто розділіть на дві частини. Спечіть в духовці два коржі.

    Готові коржі остудіть і розріжте вздовж на 2 частини.

    Прокрутіть через м’ясорубку чорнослив.

    Приготуйте крем. Змішайте сметану з цукром і збийте міксером.

    Холодні коржі змастіть кремом, викладіть чорнослив. Боки торта обмажте кремом і посипте подрібненим печивом.

    Зверху посипте торт чорносливом і подрібненими горіхами. Поставте на кілька годин у холодильник.

    За бажанням крім чорносливу в торт можна додати курагу, родзинки і мигдаль.