"Конфлікти з Єрмаком" - Олег Шарп

"Конфлікти з Єрмаком" - Олег Шарп

Не дуже слідкую за конфліктами на верхівці зеленої влади. Проте останнім часом з`явилось багато матеріалів стосовно можливої відставки Умерова та Буданова. Ось думка з цього приводу анонімного (для вас) джерела:

Пишуть, що голову ГУР України Буданова звільнять у понеділок - активність Буданова відверто купірується Зеленським. Після звільнення Залужного Буданов почав стрімко набирати політичний рейтинг. Створена Зеленським тоталітарна система у його особі не терпить жодних конкурентів. Буданов це знав і так чи інакше мав свої плани на політичну кар'єру, проте, за інформацією ряду джерел, як і будь-який "член команди", погодився піти тихим послом на умовний Кіпр за, нібито, відкупні у 40 млн. доларів.

Стверджується, що Зеленський на цьому не зупиниться - він бачить для себе небезпеку у медійних офіцерах ЗСУ, які у разі виборів чи майдану будуть лідерами у суспільстві. Більше того, багато офіцерів ЗСУ вже відкрито критикують владу за військові операції, які здійснюються не з військовою метою, а з політичною. У зв'язку з цим прийнято рішення поступово їх усіх або більшість "ліквідувати" - як медійно, так і у сенсі позбавлення їх впливових посад.

Ну, таке... І я б у цьому сенсі не порівнював Залужного і Буданова. Залужного "пішли" не стільки за те, що він набирав медійної популярності (навпаки, він намагався триматись у тіні), а більше за те, що його концепція подальшого ведення війни аж ніяк не співпадала з баченням Зеленського.

У випадку ж з Будановим, саме постійна самореклама почала бісити президента. Здається мені, друзі, все йде до виборів, і це буде (якщо буде) не остання зачистка потенційних конкурентів. Хоча, якщо подивитись з іншого боку, не виключаю плани призначити Буданова на місце, яке було б більш контрольваним ОПУ, бо про конфлікти останнього з Єрмаком говорять все більше. Подивимось.