"ПРОДОВЖУВАТИ ТИСНУТИ НА КОМПАНІЇ..." - Александр Гончаров

"ПРОДОВЖУВАТИ ТИСНУТИ НА КОМПАНІЇ..." - Александр Гончаров

...ОЗНАЧАЄ БЛОКУВАТИ ДІЛОВУ ІНІЦІАТИВУ, БЛОКУВАТИ САМ БІЗНЕС

Проте Данило Гетманцев допускає можливість ще й другого етапу підвищення податків, зазначаючи: «Але ми повинні пам'ятати не тільки про потреби до кінця року, а й на наступний рік, де ми поки що не маємо 100% впевненості в залученні всіх тих обсягів зовнішньої допомоги, якої потребуватимемо».

Ну, а займатися впровадженням стимулів для розвитку та масштабування українського бізнесу, очевидно і в Раді, і в Уряді вже ніхто не збирається.

Образно кажучи, будуть продовжувати доїти корову, що сильно ослабла. Ось і НКРЕКУ завтра, 1 жовтня, на засіданні розгляне проект постанови про перегляд чинних граничних цін на ринку «на добу вперед», внутрішньодобовий ринок і балансуючий ринок. Також раніше повідомлялося, що НЕК «Укренерго» пропонує підвищити тариф на передачу електроенергії на 2025 рік на 48%(!) — до 783,71 грн за МВт-годину (без ПДВ). Нагадаю, з 1 червня 2024 року Кабмін суттєво підвищив тарифи на електроенергію для населення – до 4,32 грн/кВт-год, одночасно підвищивши граничні ціни на електроенергію і для бізнесу.

Що далі? Найімовірніше, епіцентр кризи вже буде іншим.