Бабусині страви: "Пісний капусняк з грибами"

Бабусині страви: "Пісний капусняк з грибами"

Інгредієнти:

  • квашена капуста - 300-350 г
  • печериці - 250-350 г
  • морква - 1 шт
  • картопля - 2-3 шт
  • селера - 1-2 стебла
  • цибуля - 0,5 шт
  • часник - 3-4 зубці
  • томатна паста - 1-2 ст. ложки
  • овочевий бульйон або вода - 2,5 л
  • олія - 2 ст. ложки
  • лавровий лист, зелень, мелений коріандр, сіль, чорний мелений перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    Капусту кілька разів промийте холодною водою. Печериці поріжте. Моркву поріжте соломкою. Картоплю поріжте брусочками.

    У каструлі розігрійте олію, додайте порізану цибулю і обсмажте приблизно 5 хвилин. Додайте гриби і готуйте на великому вогні приблизно 4-5 хвилин.


    Додайте порізаний часник і готуйте 30-45 секунд. Додайте капусту, залийте бульйоном і доведіть до кипіння на великому вогні. Варіть приблизно 5 хвилин.

    Додайте картоплю, порізану селеру, томатну пасту і спеції. Доведіть до кипіння, прикрийте кришкою і варіть 15 хвилин або до готовності овочів. Дайте настоятися приблизно 10 хвилин.