"Середа, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Середа, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
“Деяким країнам бракує принциповості”, – генпрокурор Костін про візити Путіна
*
росіяни розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку
Офіс генпрокурора розпочав розслідування за фактом воєнного злочину армії рф
*
У МЗС України висловили рішучий протест у зв’язку з примусовою мобілізацією українських громадян до російської армії на тимчасово окупованих територіях - у Криму, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей
*
Міністерство закордонних справ і Міністерство молоді та спорту України обурені висловлюваннями віцепрезидента Міжнародного олімпійського комітету та кандидата на пост президента МОК Хуана Антоніо Самаранча-молодшого щодо можливого повернення Російської Федерації до міжнародної спортивної спільноти
*
“Я маю гостро відчувати та показувати війну”, – фотограф та документаліст Олександр Глядєлов
Журналісти та фотографи, які намагаються показати російську війну проти України через об’єктив, не мають права звикнути до її жахів. У цьому переконаний український соціальний фотограф та документаліст Олександр Глядєлов, який висвітлював воєнні конфлікти в різних частинах світу
*
"Залізний купол" та "Стріла" - протиповітряна оборона Ізраїлю
*
Іран інтенсивно обстрілює Ізраїль. Ізраїльські війська почали наземну операцію в Лівані
*
Іран здійснив пуски сотень ракет по Ізраїлю — працює ППО, однак в Тель-Авіві і Єрусалимі є прильоти
Ізраїль пригрозив Ірану відповіддю на атаку. «Будь-який ворог, який нападає на Ізраїль, повинен чекати на жорстку відповідь», — заявив посол Ізраїлю в ООН
*
Терористи відкрили стрілянину по перехожих у Тель-Авіві. Унаслідок стрілянини та нападу з холодною зброєю в Ізраїлі загинули семеро людей та щонайменше восьмеро зазнали поранень
*
Гуманітарний підрозділ ООН звернувся із закликом до потенційних донорів з метою зібрати 426 млн доларів для підтримки ліванців, котрі залишили свої домівки через ізраїльську воєнну операцію на півдні країни
*
Блінкен: Війна Росії проти України зблизила США з союзниками для протистояння авторитарним режимам
*
Ітан Хоук - остання голлівудська знаменитість, яка підтримала Камалу Гарріс
"У мене немає жодних сумнівів, що автобус, який веде Камала Гарріс, - це той автобус, в якому я хочу їздити", - сказав Ітан Хоук виданню The Hollywood Reporter.
*
13 відомих республіканців, які підтримали Камалу Гарріс
Колишній сенатор від Арізони Джефф Флейк — один із останніх відомих республіканців, які підтримали Камалу Гарріс замість Дональда Трампа.
Відомі республіканці підтримали президентську кампанію віце-президента Камали Харріс.
Ліз Чейні та її батько, колишній віце-президент Дік Чейні, заявили про свою підтримку Харріс.
Серед республіканців, які виступали на Національному з'їзді Демократичної партії, були Адам Кінзінгер, Олівія Трой та Стефані Гришем.
*
В американському штаті Пенсильванія, де голосування значною мірою визначатиме результати виборів президента, кандидатка від демократів Камала Гарріс випереджає представника республіканців Дональда Трампа на 2%
*
Джей Ді Венс та Тім Волз: як пройшли дебати кандидатів на посаду віцепрезидента США?
У Нью-Йорку, в Центрі телерадіомовлення CBS, проходять єдині теледебати між кандидатами у президенти США на виборах-2024 – демократом Тімом Волзом та розпубліканцем Джей Ді Венсом
У вівторок увечері відбуваються єдині дебати між кандидатами у віцепрезиденти на виборах-2024 – Тімом Волзом та Джей Ді Венсом. Вони почалися о 9 годині вечора за місцевим часом і триватимуть 90 хвилин.
60-річний Волз, ліберальний губернатор Міннесоти і колишній шкільний вчитель, і 40-річний Венс, автор бестселерів і консервативний сенатор з Огайо, відомі тим, що дотримуються різних, часто протилежних поглядів з багатьох питань, що хвилюють громадян країни.
Дебати стартували за кілька годин після безпрецедентної іранської атаки на Ізраїль. Президент Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю у захисті від іранських атак та знищенні ракет, націлених на цю країну. У свою чергу, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що правителі Ірану зробили «велику помилку», організувавши масштабну ракетну атаку на його країну, і попередив, що вони за це «поплатяться».
Багато експертів зазначають, що попри жорсткий характер майбутніх дебатів, обидва кандидати у віцепрезиденти США, вийшовши на сцену, поважно потиснули один одному руки.
Перше питання, поставлене обом кандидатам у віцепрезиденти, було про ракетний удар Ірану по Ізраїлю, і Тім Волз негайно обрушився з критикою на зовнішню політику екс-президента Дональда Трампа, розкритикувавши його за «поворот до» Володимира Путіна та за вихід Сполучених Штатів з угоди про недопущення створення Іраном ядерної зброї, укладеної у 2015 році.
«Попри те, що губернатор Волз щойно звинуватив Дональда Трампа в тому, що він є агентом хаосу, Дональд Трамп насправді забезпечив стабільність у світі, - заперечив Венс. — І він зробив це, створивши ефективне стримування. Люди боялися вийти за межі дозволеного».
Про американську мрію, зміну клімату та ураган «Хелена»
Перш ніж Джей Ді Венс відповів на запитання про те, чи підтримає він чи виступить проти превентивного удару Ізраїлю по Ірану, він знайшов час, щоб представитися глядачам, визнавши, що багато хто з них не знайомий з ним, ані з губернатором Міннесоти Тімом Волзом. .
«Я виріс у сім'ї робітників. Моя мама потребувала продовольчої допомоги протягом усього свого життя. Моїй бабусі була потрібна соціальна допомога, щоб виростити мене, і вона виховувала мене частково тому, що моя власна мати боролася з наркозалежністю більшу частину мого власного життя, - сказав Венс. - Я вступив до коледжу після того, як відслужив у морській піхоті і був на військовій службі в Іраку, і тому я стою тут і прошу обрати мене вашим віцепрезидентом із надзвичайною подякою за цю країну, за американську мрію, яка дозволила мені здійснити мої мрії».
Венс сказав, що його мета — переконати виборців у тому, що друге президентство Дональда Трампа зробить американську мрію більш досяжною.
«Я хочу спробувати переконати вас сьогодні ввечері протягом наступних 90 хвилин, що якщо ми… повернемо Дональда Трампа до Білого дому, американська мрія знову стане досяжною», — сказав Венс, перш ніж перейти до відповіді на запитання.
Тім Волз визнав, що його суперник раніше наголошував на існуванні кліматичної проблеми, але згадав висловлювання колишнього президента Дональда Трампа про цю проблему, який характеризував зміну клімату як «містифікацію».
«Те, що ми побачили в адміністрації Байдена та Гарріс зараз, — це... інвестиції. Ми побачили величезні інвестиції», - сказав Волз під час дебатів про зміну клімату.
Він сказав, що розмовляв із фермерами, які «знають, що зміна клімату є реальністю» і які зазнали поліпшення у зв'язку з політикою, яку проводить нинішня адміністрація.
Венса запитали про те, яку відповідальність нестиме адміністрація Трампа, щоб спробувати зменшити вплив кліматичної кризи.
Сенатор Венс заявив, що руйнування, заподіяні ураганом «Хелена», — це «неймовірна, невимовна людська трагедія».
«Я впевнений, що губернатор Волз приєднується до мене в тому, що наші серця звернені до цих безневинних людей, наші молитви звернені до них. І ми хочемо якнайбільш рішучої та активної федеральної відповіді, щоб врятувати якнайбільше життів», — додав він.
Волз назвав ураган "жахливою трагедією", сказавши, що він "усім серцем співчуває" постраждалим людям.
Про боротьбу з нелегальною імміграцією
Модератори CBS вперше відключили мікрофони кандидатів у віце-президенти під час обговорення питань імміграції, зокрема програми, яка дозволяє гаїтянським іммігрантам перебувати в країні на законних підставах. Венс висловив сумнів щодо законності цієї програми, попри спроби модераторів перейти до наступного питання. Після того, як Волз вступив у дискусію, мікрофони були відключені.
Джей Ді Венс не дав прямої відповіді на запитання, чи підтримає він поділ дітей із батьками на Південному кордоні США.
«Моя точка зору полягає в тому, що у нас вже відбуваються масові поділи дітей завдяки політиці відкритих кордонів, яку проводить Камала Гарріс», — заявив Венс.
Сенатор також звинуватив Гарріс у тому, що вона дозволила картелям «вільно діяти в цій країні», стверджуючи, що вони використовують дітей для контрабанди наркотиків.
Імміграція стала однією з ключових тем передвиборної кампанії 2024 року, і це було одне з перших питань, які обговорювали на сьогоднішніх дебатах кандидати у віце-президенти.
Тім Волз зазначив, що двопартійна група в Конгресі працювала над створенням нового законопроекту, який би забезпечив фінансування та додаткову безпеку на південному кордоні, але колишній президент Дональд Трамп закликав республіканців проголосувати проти.
«Дональд Трамп сказав "ні" і сказав їм голосувати проти, тому що це дає їм привід для проведення передвиборчої кампанії, - сказав Волз. - Про що тоді говорив Дональд Трамп, якби ми справді зробили деякі з цих речей, і вони мають бути зроблені законодавчою владою, ви не можете зробити це тільки через виконавчу владу».
Волз сказав, що колишній президент мав чотири роки, щоб виконати свої обіцянки з приводу кордону, поки він був главою держави. Однак, за словами Волза, Трамп не вирішив проблему, «збудувавши лише 2%» від обіцяної ним стіни на кордоні з Мексикою.
Про аборти
Однією з обговорюваних тем стала політика щодо абортів.
«Штати вирішуватимуть: "Що правильно для Техасу може бути неприйнятним для Вашингтона". Так це не працює», — заявив Уолз, назвавши можливість штучного переривання вагітності «основним правом людини». Аргументуючи свою позицію, він заявив, що в Техасі — штаті, де діє заборона абортів після 6 тижня вагітності — спостерігається зростання материнської смертності, яке, за словами Уолза, «випереджає показники багатьох країн світу».
«Це питання охорони здоров'я, – сказав Уолз. — Нас у Міннесоті недарма оцінюють як лідерів у цій галузі. Ми довіряємо жінкам, ми довіряємо лікарям».
«Я хочу, щоб ми, як Республіканська партія, підтримували сім'ю у найповнішому розумінні цього слова», — заявив Венс.
Як приклад опонент Волза перерахував заходи, які він хотів би реалізувати у цій сфері: зокрема, підтримати лікування безпліддя та зробити купівлю нерухомості молодими сім'ями доступнішою. "Я думаю, що ми можемо зробити так багато з погляду державної політики, щоб надати жінкам більше можливостей вибору", - сказав кандидат від республіканців.
*
Познайомтеся із сім'єю Тіма Волза, кандидата на посаду віцепрезидента Камали Гарріс
Губернатор Тім Волз, напарник Камали Гарріс, одружений вже 30 років і має двох дітей.
*
New York mag найняв провідну юридичну фірму у сфері ЗМІ Davis Wright Tremaine для розслідування справи Олівії Нуцці та РФК-молодшого.
*
Олівія Нуцці звинуватила свого колишнього нареченого Райана Ліззу у шантажі та погрозах кар'єрі у судових документах. Лізза відкинула звинувачення у своїй заяві.
*
США попередили Іран про наслідки ракетної атаки на Ізраїль
Адміністрація Джо Байдена консультується з урядом Нетаньяху щодо подальших кроків
*
Білий дім: іранська атака на Ізраїль виявилася неефективною
Держсекретар Ентоні Блінкен назвав дії Тегерана "абсолютно неприйнятними"
*
Салліван про атаку на Ізраїль: "Ескалація з боку Ірану"
*
Міністерство оборони США сподівається, що Іран не завдаватиме нового ракетного удару по Ізраїлю, однак не виключає такої ймовірності
*
Сполучені Штати координують разом з Ізраїлем потенційну відповідь на ракетну атаку, якої сьогодні ввечері завдав Ірану
*
Глава Білого дому Джо Байден під час термінової наради з членами команди, які відповідають за питання нацбезпеки, доручив силам США допомогти Ізраїлю відбивати ракетні атаки Ірану
*
Іран завдав ракетного удару по Ізраїлю
Президент Джо Байден та віцепрезидент Камала Гарріс уважно стежать за розвитком подій на Близькому Сході
*
Курт Волкер - Стратегія Росії не обмежується нападом на Україну, вона також прагне змінити уряди на Кавказі та в країнах Східної Європи, тож Сполучені Штати мають зайняти проактивну позицію для того, щоб ефективно протистояти діям РФ
*
USAID надасть $336 млн на гуманітарну допомогу палестинцям
США закликали сторони погодитися на припинення вогню в секторі Газа, де вже майже рік триває війна між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС
*
США вжили нових заходів проти російської кіберзлочинної групи Evil Corp.
Група використовувала шкідливе програмне забезпечення Dridex для зараження комп'ютерів та збору облікових даних сотень банків та інших фінансових установ більш ніж у 40 країнах
*
Глава Африканського командування США: чисельність «Ісламської держави» на півночі Сомалі майже подвоїлася
Генерал Майкл Ленглі дав ексклюзивне інтерв'ю «Голосу Америки»
*
Арканзас звинуватив YouTube у посиленні ситуації із психічним здоров'ям молоді
Штат подав позов, в якому йдеться, що платформа викликає звикання і влада витрачає величезні кошти, щоб пом'якшити психологічні проблеми у молодих користувачів
*
Докери від Мена до Техасу страйкують, вимагаючи 61-відсоткового підвищення зарплати
Переговори профспілки International Longshoremen's Association (ILA) та групи роботодавців United States Maritime Alliance (USMX) про укладення нового трудового договору завершилися безрезультатно
*
Страйк докерів — це випробування для Байдена, і він ускладнює і без того карколомні президентські перегони 2024 року.
Байден заявив, що не зупинить страйк докерів. Але якщо страйк затягнеться на кілька тижнів, він може серйозно вплинути на президентські перегони.
*
Мільйони позичальників студентських кредитів щойно втратили доступ до ключової програми з полегшення боргового тягаря — і це може мати великі фінансові наслідки
Період готовності для мільйонів позичальників студентських кредитів скінчився. Це означає, що ті, хто пропускає платежі, ризикують отримати негативну кредитну історію.
*
Мінфін США критикує МВФ за "надмірну ввічливість" і неготовність брати на себе ризик
*
Американська Boeing розглядає можливість залучити принаймні 10 мільярдів доларів США шляхом розміщення нових акцій, у той час, як виробник літаків прагне поповнити грошові резерви, які все більше зменшуються на тлі триваючого страйку працівників компанії
*
Через ураган на півдні США загинули понад 130 людей, понад 1,5 млн лишились без світла
*
“Показати усьому світу, що в Україні могутні, сильні воїни”: 35 військових представлятимуть Україну на Іграх Нескорених-2025 у Канаді.
35 військових представлятимуть Україну на Іграх Нескорених-2025 у Канаді. Серед них – підполковник Національної гвардії України Анатолій Бирко з Хмельниччини
*
Коефіцієнт народжуваності в Канаді за підсумками минулого року сягнув найнижчого показника за 100 років
*
США, Британія та Австралія наклали санкції на російську хакерську групу зі зв'язками в ФСБ та уряді РФ
*
Парламентська мережа з питань українських дітей, створена на платформі ПАРЄ, працюватиме як майданчик, що об’єднає всі країни Ради Європи та міжнародних партнерів для санкційного та політичного тиску на РФ. Парламентська мережа з питань ситуації з українськими дітьми, створена на платформі ПАРЄ, провела перше засідання під час осінньої сесії Асамблеї в Страсбурзі
*
Юлії Навальній вручили премію Vanguardia Awards
Церемонія нагородження відбулася у Барселоні. Вручив нагороду прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес
*
Новий прем'єр-міністр Франції Мішель Барньє заявив, що українці відстоюють спільні цінності з французьким народом, тож Франція залишатиметься на боці України
*
У Франції вбито азербайджанського опозиціонера, який критикував президента Алієва
Журналіст Західов раніше повідомляв, що отримав інформацію про підготовку в Європі замахів на азербайджанських опозиціонерів
*
У роботі месенджера Telegram ввечері 1 жовтня зафіксували збій. Користувачі скаржаться на повільне завантаження медіафайлів та затримки з повідомленнями
*
Парламент Литви у вівторок, 1 жовтня, проголосував за денонсацію трьох міжнародних угод з Росією та Білоруссю, які стосуються економічного співробітництва
*
У Литві розпочинається нова кампанія боротьби з вербуванням з метою протидії зростаючій розвідувальній активності спецслужб недружніх держав
*
У Варшаві розпочалася розмова у форматі тет-а-тет Президента Польщі Анджея Дуди з міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою
*
Рютте: Путін повинен усвідомлювати, що НАТО й надалі підтримуватиме Україну
Новий глава НАТО закликав країни альянсу не піддаватися загрозам президента РФ про можливе застосування Москвою ядерної зброї
*
Допомога Україні і її членство в НАТО - пріоритет генерального секретаря Марка Рютте
*
Нідерланди поповнять флот чотирма підводними човнами
*
Байден привітав Рютте на посаді генсека НАТО і підтвердив відданість 5 статті про колективну оборону
*
Пентагон замовив виробництво ракет із ядерними боєголовками, на це виділено понад $2 млрд
Ракети, максимальна дальність яких складає 11 300 км, вироблятиме корпорація Lockheed Martin
*
Дерджеп: Україні не треба дозволи США для ударів у Росії, вони можуть бити зброєю власного виробництва
*
Незалежно від того, чи виграє на виборах у Сполучених Штатах Камала Гарріс або Дональд Трамп, Америка продовжить своє лідерство в Північноатлантичному альянсі та не залишить Україну.
Про це заявив під час виступу на Варшавському форумі з питань безпеки представник The Heritage Foundation професор Джеймс Карафано.
«Я скажу з абсолютно стовідсотковою впевненістю, що незалежно від того, хто переможе боротьбу за посаду президента Сполучених Штатів, Америка не вийде з НАТО і ми не залишимо Україну», - підкреслив Карафано, який за часів президентства Трампа обіймав одну з посад у сфері нацбезпеки в його перехідній адміністрації.
Він зауважив, що в разі перемоги Трампа на нинішніх виборах можливі суттєві зміни в енергетичній політиці США, а також у підходах Америки в регіоні Близького сходу та Африки. Крім того, зміниться ситуація з безпекою на кордонах Латинської Америки.
Однак, за його словами, присутність НАТО і підтримка України залишатимуться.
*
"Ваші кров, піт та сльози – найвища ціна Незалежності". Західні посли привітали захисників і захисниць України
Західні дипломати з нагоди Дня захисників і захисниць України запевнили українців у підтримці з боку своїх країн та організацій.
"Сьогодні і кожного дня ми вшановуємо та пам’ятаємо мужніх захисників України", – написала у мережі Х посолка США в Україні Бріджит Брінк.
У відеопривітанні, знятому біля Стіни пам'яті полеглих за Україну, вона сказала, що ціна, яку сплатили українські захисники і захисниці за український суверенітет і територіальну цілісність, "занадто велика, і ми всі це відчуваємо".
Посолка сказала, що зараз 20 працівників посольства США в Україні воюють, захищаючи Україну, і двоє з них уже загинули.
Вшановуючи і їхню пам'ять, посолка наголосила, що США незмінно підтримують Україну.
Посол Великої Британії у Києві Марін Гарріс також привітав українських захисників, записавши все відео українською мовою.
"Ви – сіль цієї землі, ваша хоробрість – натхнення для мільйонів по всьому світу. Ваша кров, піт та сльози – найвища ціна Незалежності", – сказав Гарріс, згадавши знамениті слова британського прем'єра Вінстона Черчилля, сказані про ціну перемоги під час Другої світової війни.
Він запевнив, що Велика Британія буде підтримувати Україну і надалі – навчанням, технікою та технологіями.
Старший представник НАТО в Україні Патрік Тернер у своєму привітанні з нагоди Дня захисників і захисниць України сказав: "Ми є з Україною. Ми продовжуватимемо міцну підтримку України у її боротьбі та в її незворотному шляху до членства в НАТО".
Посольство Швеції в Україні у привітанні нагадало, військова підтримка Швеції Україні включає все, від амуніції та вишколу до літаків стратегічного командування та управління.
"Вільний світ має історичний обов’язок протистояти експансії Росії та допомогти Україні виграти війну", – мовиться у привітанні посольства.
*
“Україна стане другим за силою членом НАТО в Європі” — міністерка МЗС Латвії
Браже зазначила, що українські військові матимуть «досвід бою» та «чітке політичне зобов’язання бути найкращими»
*
МЗС Литви: “росія атакує тільки тому, що, на думку Кремля, Україна слабша. Вступ в НАТО зробить Україну сильнішою”
Всі попередні приводи для нападів росії були фейковими, тому такі приводи вона знайде і в майбутньому, наголосив Ландсбергіс
*
Глава МЗС Литви: Стаття 5 НАТО - найпрактичніша гарантія безпеки для України
Україна має перемогти, і міжнародна спільнота має визнати, що це перемога, а Путін має програти, і це також має бути прийнято ним і його союзниками
*
Болгарія розпочинає перевірку рівня підготовки та боєготовності своїх військово-повітряних сил
*
Військові Туреччини вперше провели перші стрільбу крилатою ракетою KUZGUN (KY) з безпілотного корабля
*
Виробник танків Leopard та гаубиць Caesar відкрив дочірню компанію в Києві
У червні представники KNDS та українського «Енергомехкомлекту» підписали угоду про співпрацю. Документ передбачав створення в Україні центру техобслуговування Caesar та запуск виробництва 155-мм боєприпасів
*
Парламент Румунії на спільному пленарному засіданні підтримав запит президента Клауса Йоганніса про створення у країні морського тренувального центру для підготовки українських військових
*
У 72-й бригаді заперечили повне захоплення Вугледара росіянами – «Суспільне»
Напередодні аналітики DeepState повідомляли, що ворог окупував місто
*
Внаслідок російської атаки по Запоріжжю 32 людини дістали поранення – ОВА
Пошкоджено та зруйновано 69 багатоквартирних та приватних будинків
*
Російські агресори завдали удару по Харкову – за попередніми даними, керованою авіабомбою
*
Протягом вересня війська РФ обстріляли з різного озброєння Харків 53 рази, постраждали 188 людей
*
Російська армія здійснила атаку на Купʼянськ Харківської області, постраждали двоє людей, серед них водій бригади швидкої допомоги
*
В Ізмаїлі Одеської області під час повітряної тривоги було чутно вибухи
*
Запущені військами РФ «Шахеди» завдали удару по об'єктах критичної інфраструктури Шосткинського району Сумської області
*
Російські війська впродовж дня понад півтора десятка разів атакували Нікопольський район Дніпропетровщини з артилерії та дронами-камікадзе
*
Російські війська увечері 1 жовтня вдруге за день дроном атакували село Велетенське Херсонської області. Поранень зазнав 45-річний чоловік
*
В Україні потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами наразі залишаються близько 139 тисяч км² - МВС
*
На фронті - 110 зіткнень, ворог активізувався на Оріхівському напрямку
*
За дев'ять місяців 2024 року Україна збільшила фізичні обсяги експорту товарів на 36,2% – Мінекономіки
Найбільше продали за кордон агропродукції
*
Свириденко - Вкладені в українське оборонне виробництво 300 млрд грн можуть забезпечити зростання ВВП на 3,5%
*
Форум оборонних індустрій: Камишін назвав найбільший виклик для ОПК
Минулого року завдяки контрактам від Міністерства оборони український ОПК був завантажений майже на повну потужність. Але потенціал оборонних підприємств перевищує спроможності бюджету
*
Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі обговорив формування напрямів розвитку стратегічних комунікацій на міжнародному рівні та промоції української культури в Японії
*
Уряд оновив правила купівлі-продажу автомобілів: податки сплачуватимуться повної мірою
Відповідну постанову Кабмін ухвалив на засіданні 1 жовтня
*
Міністерство охорони здоровʼя запровадило низку цифрових рішень для роботи з ліками на основі медичного канабісу
*
Укрзалізниця відкрила для руху поїздів ділянку між станцією Долинська та Миколаєвом, яка була закрита через російський обстріл у ніч на 30 вересня
*
З початку року держава придбала товарів через Prozorro Market на загальну суму понад 30 млрд грн, заощадивши при цьому 3 млрд грн
*
Україна евакуювала з Лівану 134 громадян країни та 45 іноземців
*
Контррозвідка Служби безпеки України затримала агента російських спецслужб, який намагався вбити посадовця Мелітопольської міської ради Запорізької області
*
Україна націоналізувала шість компаній, які контролював російський олігарх
Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України про передачу в дохід України активів підсанкційних російських олігархів, зокрема Мірона Горіловського
*
Індійця обманом виманили в Росію, направили в армію і відправили копати окопи на фронт в Україну
Індійця обманом виманили в Росію, силоміць направили в армію, змусили пройти навчання і відправили копати окопи на фронт в Україну
*
Росія не планує поновлювати зі США угоду про обмеження ядерних озброєнь
*
Російські оборонні заводи через брак кадрів почали залучати «вахтовиків»
*
ABBYY підтвердила скорочення співробітників, відмовившись коментувати громадянство звільнених
*
ФСБ прозвітувала про затримання майже чотирьох десятків «проукраїнських радикалів»
*
Обвинуваченого у "дахуванні" бізнесу полковника ФСБ звільнили через закінчення термінів давності
*
Різке зростання світових котирувань загальмувало угоди з жовтневою нафтою на ринку РФ
*
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили про знищення у тимчасово захопленому Мелітополі автомобіля ВАЗ із окупантами
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім