"Селекція: управляти як росіянами, але щоб були працьовитими, як українці" - Олена Кудренко

"Селекція: управляти як росіянами, але щоб були працьовитими, як українці" - Олена Кудренко

До повномасштабного вторгнення росіян населення Вугледару становило приблизно 17500 чоловік. Зараз ми чуємо про 150 тих, хто залишився. Одна з жінок на російському відео звідти на камеру каже, що воїни ЗСУ питались у неї, чого вона не хоче рятувати своє життя, "чого ви тут сидите?" (дослівно).

При цьому Вугледар ТАК накривають вогнем росіяни, що адкеватному люду складно було би залишатися проросійськими.

Адекватному.

Все ж таки комуністи були гнидами, зокрема Сталін, що навмисно змішував народи, як різні рідини в склянці, щоб вивести собі в Союзі щось, чим можна й управляти, але щоб воно й хоча би трохи думало. Управляти як росіянами, але щоб були працьовитими, як українці. Селекціонувати якийсь гібрид між тими і тими. Звісно, така величезна людська маса під управлінням совка - а хотілося би, щоб вона була й контрольована, і не зовсім тупа та безнадійна. Один з прикладів - коли росіян привезли в Крим, на місце депортованих татар, але ж завезені не змогли відтворити результати корінного населення по вирощуванню бодай чогось. Поки не підключили українців.

Якщо послухати, доречі, населення Курщини (на Ютубі є регулярні ролики від ТРО Медіа) - то вони наче й балакають як українці, і працюють на своїх городах, але ж мислять як росіяни: "путін нас кинув". З відчаєм так, з шаленою образою на царя. Загальним фоном їх розмов йде образа. Бо вони ж голосували, вони ж напевно підтримували "сво", а він їх кинув. Як батько своїх дітей.

Одна бабця" "Я хочу обратіться к главє нашего района! Как вы моглі?? Бросілі нас, бєз воды!! Вы обєщалі нам воду! Я вам хочу сказать, іван-івановіч, єслі вы хотітє вєрнуться.. (дивиться обережно на нашого бійця, який знімає)... ну, я в общєм говорю, можєт вы планіруєтє вєрнуться, кагда єто закончітся... То лучшє нє надо..."

Краще новий глава району, який їм ту воду зробить, або хоча би знову пообіцяє. І це одна з головних образ, а не вимога припинити війну з українцями. Така суть: ти мені зроби, виконай, пообіцяй, а я перед тобою на коліна встану, і байдуже, що ти робиш з українцями, мы люді малєнькіє.

Щодо цих, у підвалі - після відео, як росіяни знищують Вугледар, складно уявити, що саме їх тримає. Там немає життя, немає городів та садків, немає батьківських хат, немає комунікацій, отже... Майже 17500 людей виїхало, а 150, чи менше, які під вогнем та серед руїн слухають російського пропагандиста та вірять йому, що він святий...

Ваші думки які?

Я серед них побачила досить молоду дівчину. Ну, думаю, хана тобі, дурна, бо як же треба ненавидіти Україну, щоб так ризикувати власним тілом перед навалою зголоднілих російських "освободітєлєй"? Вони той Вугледар давно штурмували, а ти чи не єдина молода дівчина, яка їх в тому Вугледарі чекала з відкритими, виходить, обіймами. Камера вимкнеться і тебе, дурепу, потягнуть дякувати за освобождєніє.

Он з російських новин відомо, як "участнікі сво" повертаються додому та волочать за волосся по асфальту власних жінок, попередньо вмазавши їм по морді. А тут типу українка, а може й не одна, яких точно не шкода.

Гаразд, зрештою з того підвалу таки був вихід. Був давно й заздалегідь. В Україну, з допомогою ЗСУ. Це не була пастка, не була тюрма, ніхто не примушував їх залишатись.

Не схотіли.