"Самі обставини штовхають Україну бути одним з найвідоміших світових виробників зброї" - Олена Кудренко

"Самі обставини штовхають Україну бути одним з найвідоміших світових виробників зброї" - Олена Кудренко

Ми маємо бути тими, до кого стоятиме черга за якісним озброєнням, тим більше перевіреним в бою. Але дозвольте нагадати деякі події в нашій недавній історії:

2014 рік. Справжній початок війни росії проти України. Ми майже зовсім не готові. Шкільні автобуси, якими перевозять військових. Обмаль зброї та можливостей. На ногах ще кросівки, я не якісні чоботи. Форма ще дешева та неякісна, замість тих же мультикамів. Каски та броніки, від яких хочеться плакати. Натовпи сімейних пар на ринках, що вишукують якийсь військовий одяг за власні гроші, бо чоловік йде на війну. І танки - деяка кількість старих, радянських часів, замість нових.

На той час за один проданий закордон новий танк можна відремонтувати декілька старих та пустити їх на фронт. Більшість населення війну не помічає, а більшість світових лідерів точно не мають наміру в це серйозно впрягатися. Бюджет ще порожній, адже розкрадений владою Януковича. В цих умовах схема продажу танків закордон та ремонт на ці гроші певної кількості старих, які ще дійсно можуть працювати - досить зрозуміла.

Потім на Харківський танковий приїхав Зеленський, пафосно дивувався, що як же так - на фронт був поставлений один (!!!) наш новий танк! Ай-яй-яй, при ньому так не буде...

Україні сам Бог велить вийти на світову арену як потужний (вибачте, деким спаплюжене слово, але ж) виробник зброї. І експортувати зброю закордон потрібно, адже це великі гроші. Але які повинні йти суто на Армію. Натомість Армію спонсорують:

- союзники;

- самі українці (кількість зборів на ті ж дрони та автівки неймовірна);

- та в чомусь навіть самі військові, які щось купляють для своїх підрозділів самотужки.

Підвищений військовий збір, як вже зазначається, піде в загальний кошик - тобто за нього будуть спонсорувати той же телемарафон. А телемарафон у нас не скінчиться, доки не скінчиться війна - про це заявили представники влади (вже не пам'ятаю прізвище, десь промайнуло вчора). Бачити випуски про квадроберів, про співаків, і це оплачувати військовим збором - ну, це верх цинізму, погодьтеся.

Тобто гарант не може налаштувати нам забезпечення нашої власної Армії, окрім того, що випросили, та дещо виробили самі. Гроші йдуть куди завгодно, але не повною мірою на забезпечення ЗСУ. Кількість корупціонерів- слуг народу зашкалює, і ось тепер, здається, 800 грн військового збору щомісячно - дуже логічний розвиток подій, які "наголосували".

Насправді я ЗА військові збори. Так само як ЗА залучення кожного з нас до допомоги ЗСУ, про це ж кричалося ще з 2014-го. Ви, які самі обирали цю нову команду, справді вірите, що ваші гроші підуть військовим?

Вже ні. Не вірите. Ну не кривіть душею. Ніяких вам зарплат по 4 тисячі доларів - треба годувати ВЛАСНУ армію. Ну, нехай хоча би частина з цих грошей піде туди, куди треба - а іншими ви сплатите за телемарафон. Сплатите ж. За рекламу на Ютубі того самого марафону, за рекламу, яка коштує грошей - теж сплатите. За зарплату слугам в конвертах сплатите. За завищені кошториси на будь що в цій країні сплатите.

Ми всі теж. Але ми хоча би аналізували все це задовго до вашого вибору.