"Захід розчарований в Зеленському" - Степан Гавриш

"Захід розчарований в Зеленському" - Степан Гавриш

Путін зрозумів, що він старіє набагато швидше, аніж може відбутися політична окупація України, шанси якої катастрофічно падали. І він напав. На всіх одразу. США, Європу, НАТО в Україні. Якщо він переможе українців, то виграє усіх.

НАТО прийдеться відступати. Або воювати вже безпосередньо з російською армією. Путін переконаний, що альянс і «золотий мільярд» відступлять і заплатять. Ці три роки показують, що кремлівський кормчий не помилився.

Союзники, попри велику, навіть неймовірну допомогу Україні, воювати за жодних умов не збираються і не готові. Вони занепокоєні в участі на стороні Росії армії Північної Кореї, її та Ірану великих обʼємів зброї, постачання до 60% її елементів, обладнання і всіх можливих ресурсів для її виготовлення Китаєм і Індією. І не більше.

Вони розуміють, що Росія «розігріває» не лише антиамериканський конфлікт країн західного світу, але досить високими темпами втягує їх у новий тип глобальної війни.

Чи розуміють вони, якщо збираються з цим робити, що тепер проти України прямо буде воювати дві ядерні держави? На чолі зі специфічними фанатиками? Маленька, свідомо озброєна США країна, з пострадянським розгубленим народом, який розривається між двома геополітичними магнітами, Росією і Заходом, тепер буде відстоювати своє право на виживання з двома ядерними монстрами.

Судячи з публікації в німецьких Spiegel і Bild, Захід розчарований в невдачах ЗСУ, слабкості воєнно-політичного керівництва і не вірить в можливість плану перемоги президента Зеленського.

Тому, не збирається посилити воєнну допомогу. Навпаки, шукає «всілякі відмазки» її зменшити. Тепер страху буде більше, а брехливих миротворців – легіони. Путіну не вдалося зіштовхнути у війні арабів з Ізраїлем.

Перші поволі рухалися до світських систем, перетворюючи Іслам в традицію, але не зброю. Ніхто не хоче священного джихаду, який все частіше стає анахронізмом. Тому, Іран, разом зі своїми проксі-терористами, залишився один проти потужної єврейської держави, яка пряма спирається на силу США.

Тепер в обмін на армію Північної Кореї, Путін підштовхує її до війни з Південною. Одночасно з перекиданням в Росію від 5 до 10 тисяч північнокорейських командос, генштаб Ина видав наказ провести підвищену бойову готовність 8 артилерійських бригад на кордоні з Південною Кореєю.

Очевидно, що у випадку будь-якої провокації. На кшталт нападу поляків на німецьку радіостанцію в Гляйвіці в серпні 39 року, що привело до нападу нацистів на Польщу. Операція під кодовою назвою «Консерви».

Одночасно Китай розпочав масштабні попереджувальні навчання навколо Тайваню. Виглядає промовисто – «віддайте Путіну Україну, бо ви нічим не можете їй допомогти». За нею капітулює Тайвань, бо він не Ізраїль. А Китай теж ядерна держава. Все рухається до того, що тепер у трьох цих ядерних союзників поволі створюється технологія однієї ядерної кнопки: або ви здаєтеся, або ми на неї натискаємо.


Що буде з Південною Кореєю, прогнозувати неможливо. Якщо не фантазувати про супер силу і рішучість президентів США, які віддадуть наказ Гаррі Трумена 9 серпня 45 року закінчити війну з Японією.


Ну що ж, Байден, майже підпільно іде з тихим одноденним візитом до Шольца в цю пʼятницю. Якщо Путін з Китаєм не запустять черговий буревій на виборчу кампанію демократів.


Всі воюють проти всіх в Україні. Завтра така модель буде перенесена будь-куди, якщо вона виявиться ефективною. В Східній Азії, на Близькому Сході й навіть Америці. Головна проблема – відсутність будь-якої зрозумілої стратегії, неможливості застосування Путіним ядерної зброї. Він хизується нею і маніпулює страхом перед її гіпотетичним застосуванням.