Бабусині страви: "Рулет з халвою і ягодами"

Бабусині страви: "Рулет з халвою і ягодами"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • яйця: 4 шт.
  • цукор: 120 г
  • борошно: 75 г
  • картопляний крохмаль: 50 г
  • розпушувач для тіста: 5 г
  • ванільний цукор: за смаком
  • вершки та ягоди: для оздоблення
  • Для начинки:
  • сир кисломолочний: 250 г
  • ягоди: 200 г
    вершки 33%: 100 г
    халва: 100 г.
    цукор: 100 г.


  • Спосіб приготування:

    Для приготування начинки сир перетерти через сито і змішати з подрібненою халвою у в однорідну масу. Будь-які ягоди за смаком (ожину, малину, чорниці тощо) перебрати, помити, обсушити, розімнути й перемішати з цукром. Додати ягоди з цукром у суміш сиру й халви, також додати вершки й збити все до однорідної консистенції. Покласти начинку в холодильник.

    Збити яйця з цукром та ванільним цукром у пишну піну. Додати поступово борошно, змішане з розпушувачем для тіста. Ретельно розтерти масу, щоб не було грудочок. Форму для випічки застелити пергаментним папером і вилити масу тонким шаром, розрівняти і випікати 1о хвилин у духовці, попередньо розігрітій до 180 С.

    Гарячий бісквіт відразу згорнути в рулет і залишити, щоб охолов. Охолоджений рулет розгорнути, змастити начинкою і знову згорнути. Поставити у холодильник на 1-2 години. Перед подачею до столу оздобити рулет збити вершками та ягодами.