"Борешся - вирішуєш свою долю сам, не борешся - її вирішать за тебе інші" - Джон Сміт

"Борешся - вирішуєш свою долю сам, не борешся - її вирішать за тебе інші" - Джон Сміт

Словацький прем'єр Фіцо заявив, що Україна програє війну, втратить території, на Україну чекає угода, подібна до мюнхенської змови 1938 року, і Україна стане жертвою великих держав.

На його думку, опитування щодо президентських виборів у США не відповідають дійсності. Як і Орбан, він твердо переконаний у тому, що пост президента США знову обійме представник від республіканців Дональд Трамп, який неодноразово заявляв, що якщо він повернеться на посаду, то закінчить війну протягом двадцяти чотирьох годин.

Тому вважає Фіцо, Україна стане жертвою великих держав.

"Мир з Росією укладуть Україна і Сполучені Штати. І я боюся, що Україна стане жертвою, так само як ми стали жертвами Мюнхенської угоди. Це те, що я думаю", – сказав Фіцо.

"напевно, так і буде. Мені дуже шкода, але поки що вони знущаються з України, вони воюють до останнього українського солдата".

За словами Фіцо, Володимир Зеленський повинен готуватися до чогось подібного. "Це буде дуже боляче, і мені цікаво, який сенс було вбивати 100 тисяч людей з обох сторін",

В іншому інтерв'ю Фіцо заявив, що він проти допомоги країн НАТО Україні, як і членства України в НАТО, бо допомога Заходу Україні "лише приведе до 3-ї світової війни".

-------

Госпаді, який же він кончений.

Ну, по-перше, воювати як раз і потрібно, щоб не стати жертвою змови великих держав.

В 1938 Чехословаччина на ультиматум Гітлера щодо Судетів воювати відмовилися, як Фіцо, і стала жертвою Мюнхенської змови.

Ну так великі держави і вирішили долю Чехословаччини.

В чому питання?

Борешся - вирішуєш свою долю сам, не борешся - її вирішать за тебе інші.

Так що доки будемо тріпихатися, ніхто нашу долю за нас не вирішить. Навіть любімий Трамп.

По-друге, навіщо нам зберігати 100 тисяч людей З ОБОХ СТОРІН? Та не шкода нам жодного загиблого орка. Хай виздихають всі до єдиного. Нам і цивілізації зберегти треба - українців. Бо ми ні на кого не нападали. А от сторону дикунів і вбивць нам треба розбити. Якщо зло не спиняється - зло знищують. Морок має отримати таку травму, щоб запам'ятав на десятиліття. Як рука відсмикується від гарячого, от так щоб вони всією 404 від нас відсахувались.

Для цього нам і потрібна вся допомога всіх цивілізованих держав.

І от уже завдяки якимось пару сотням стволів САУ і декільком Хаймарсам, "найкрутіша і непереможна в історії росія" давно забула "танкі у ламашна", "откатіть НАТО до 1997 года" (тобто навіть Словаччину дурного Фіцо віддати в сферу впливу РФ), і уже мріє про якийсь Покровськ.

Ось тобі і відповідь, чєл, нащо помагати Україні.

По-третє, зараз в Україні втрати в районі 50 тисяч лише загиблими. Цифри великі, так. Але в часи Хмельницького такі втрати у українців могли бути за одну битву. Нам треба берегти людей, але не забувати, що не втрати ламають. У Визвольних змаганнях 20-го століття таку кількість чоловіків і жінок тварини нам розстрілювали лише в одній провінційній тюрмі ЗА МІСЯЦЬ. В цілому втрати України в репресіях, в голодоморах і гарматним м'ясом Москви в 2-й світовій - 10 МІЛЬЙОНІВ ЛЮДЕЙ.

Ще раз: не 50 тисяч. ДЕСЯТЬ МІЛЬЙОНІВ.

От саме тому, щоб наші втрати не були 10 МІЛЬЙОНІВ, а хоча б трималися в порядках десятків тисяч, і доводиться воювати.

А по-четверте, Україна в березні-квітні 2022 року як раз мала шанс обрати шлях зради - Стамбульську капітуляцію. Дякувати "великим державам", ніхто з них тоді не пішов на мюнхенську змову з нео-гітлером. Ми мали відмовитися від НАТО, дозволити визначати свій зовнішній курс педофілу у Москві, розпочати нео-русифікацію, почати переслідувати націоналістів і патріотів "за звеличування нацистів". Тобто перетворити власну державу у колабораційно-окупаційний апарат ворога. Ну і нарешті, роззброїти ЗСУ.

Не важко собі уявити наскільки руйнівною для українства стала б така історична ганьба.

Якщо навіть Фіці досі пече мюнхенська змова, то тут і уявляти не треба - це мюнхенська змова в кубі.

Так от саме для того, щоб співвітчизники не отримали настільки руйнівної і трагічної травми, 50 тисяч українців віддали свої життя.

І вони не "жертви великих держав", як про це бреше фіцо, орбан і їхня утирочна подружка захарова. Ці герої - свідомі і сильні воїни. Які мали в собі ресурс, відчувати себе сильнішими за інших і ціною себе захистили мільйони своїх співгромадян.

І не всяким фіцо принижувати їхню пам'ять патяканням про "жертв великих держав" і юзанням в одному ряду з здохшими собако-свинями.

Насправді, найбільше українців ми втратили в Криму (2 мільйони), ще 2 мільйони ми втратили лише в ОРДЛО і там тепер чоловіче населення винищується окупантом. Насправді, як раз дозволивши заскочити себе зненацька ми втратили ще сотні тисяч в Маріуполі.

Як бачим лише відмовившись воювати ми втрачали мільйони.

І жодна битва, навіть сама кровопролитна, не принесла Україні таких втрат.

Питання не стоїть про "втрати чи відсутність втрат?". Питання стоїть про те, що втрати після боротьби набагато менші за втрати від віри в дурні рецепти про можливість домовитися з чумою.

Чуму треба знищити. Тоді і втрати припиняться.