"Трамп звинуватив Зеленського у початку війни в Україні - Politico" - Олег Шарп

"Трамп звинуватив Зеленського у початку війни в Україні - Politico" - Олег Шарп

"Саме він (Зеленський) ніколи не повинен був дозволити цій війні розпочатися. Війна для України програна", - заявив Трамп.

Що цікаво… Тільки сьогодні Зеленський розповідав у Брюсселі, що розмовляв з Трампом і заявив тому, що для свого захисту Україна має два варіанти - або ядерна зброя, або членство в НАТО. І Україна, мовляв, вибирає НАТО.

На що Трамп, нібито, відповів: "У вас справедливі аргументи". І навіть поплескав Зеленського по плечу, обтягнутому мілітарі-теніскою.

Звісно, у нас немає вибору, і нам треба захищати свого президента. Бо те, що саме Зеленський, а не путін, винуватий у початку цієї війни - така вже сова на глобус, що аж невдобно.

Так, Шостий багато у чому винний - і те, що окупація частини України навесні 22-го відбулась так швидко - його одноосібна, як Верховного, вина. Не готувався, саботував, не прислуховувався, брехав.

Але підігрувати у цьому питанні Трампу, який на блакитному оці артикулює чи не головний російський наратив, недопустимо за жодних умов.

Не знаю, чим закінчаться вибори у США, але підозрюю, що у випадку перемоги Трампа, останній надасть перевагу тандему з путіним, а не Зеленським. Якщо, звісно, не поміняє риторику і дії на 180 градусів. Єдина надія на те, що це йому як два пальці об асфальт.