"Зеленський поставив УЛЬТИМАТУМ! Залужний сказав про ВІЧНУ ВІЙНУ. Білорусь вже ГОТУЄ армію" - Віктор Бобиренко

"Зеленський поставив УЛЬТИМАТУМ! Залужний сказав про ВІЧНУ ВІЙНУ. Білорусь вже ГОТУЄ армію" - Віктор Бобиренко

Борислав Береза у прямому ефірі з політологом, керівником експертної групи Бюро аналізу політики Віктором Бобиренком обговорюють найактуальніші теми дня.

Зеленський представив свій “план перемоги” на саміті лідерів Європейського союзу у Брюсселі. Українське суспільство це документ не сильно вразив. Який можна очікувати результат у Європі?

На прес-конференції під час саміту лідерів ЄС у Брюсселі Зеленський розповів про свою розмову з Трампом, під час якої він заявив, що Україну захистить або ядерна зброя, або членство в НАТО. Зеленський нагадав, що гарантії Будапештського меморандуму були провалені, а домовленості з партнерами, щодо захисту України не спрацювали. В той же час президент підкреслив, що Україна обирає НАТО, а не ядерну зброю. Однак видання Bild повідомляє, що влада України всерйоз розглядає можливість відновлення запасів ядерної зброї, на виготовлення першої бомби знадобиться кілька тижнів. В Офісі президента спростували інформацію Bild. Радник президента Дмитро Литвин назвав це “вкидом дурниць”. Наскільки взагалі реально відновити український ядерний арсенал? Та як на це відреагував би Захід та Росія?

Екс-головком ЗСУ, посол України у Великій Британії Валерій Залужний вважає, що вихід України із “затяжної війни” з Росією практично неможливий. Про це він заявив під час виступу у Королівському інституті міжнародних відносин. Залужний наголосив, що ще 2023 року союзники України не надали Києву достатньої кількості озброєння, через що Україні не вдалося домогтися “значних успіхів у розгромі Росії” під час контрнаступу, повідомляє Kyiv Independent. Видання уточнює, що такий коментар Залужного суперечить точці зору, яку зазвичай висловлює президент України Володимир Зеленський і його команда. Залужний також дадав, що Україні треба прикласти багато зусиль заради захисту Європи. Якщо Залужний каже, що вийти з війни з РФ майже неможливо, то до чого нам готуватися?

Після виступу Залужного вийшла колонка співробітника програми “Росія та Євразія” у британському аналітичному центрі Chatham House Джона Лафа. За його думкою, є чотири сценарії розвитку війни в Україні. Це “Довга війна”, “Заморожений конфлікт”, “Перемога України” з виходом на кордони 23 лютого 2022 року, та “Поразка України” з прийняттям російських умов (зміна уряду, демілітаризація, нейтралітет) та територіальні втрати. Який сценарій найбільш реалістичний?

В Україні вибухнув скандал. 50 прокурорів Хмельниччини оформили інвалідність, “дахуючи” корупційну схему “Слуги народу” Крупи у МСЕК та ПФ. В інших областях України аналогічна ситуація? Що взагалі відбувається? Україна вже повністю прогнила від корупції?

У Білорусі готуються до найбільших в історії навчань "Захід-2025" за участю російських військ. Планується залучення новітньої техніки та відпрацювання взаємодії в умовах високотехнологічних загроз. Чи не є це підготовкою до вторгнення в Україну армії Лукашенко?

Коли радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Росія не досягла значних успіхів на фронті, а її армія вже виснажена, то як це корелюється з щоденними втратами територій та просуванням ворога? Подоляк знає реальну ситуацію на полі бою? На кого орієнтовані такі заяви та як їх сприймає суспільство?

Застосунок “Резерв+” почали атакувати. На днях у Telegram з’явилась розсилка вірусу під виглядом “технічної підтримки” “Резерв+”, а сьогодні у “Резерв+ збій”. Багато українців отримали у застосунку відстрочку "до завершення мобілізації". То наскільки захищені ці дані? І що відбувається?