"Не все так гладко в болотному царстві" - Олег Шарп

"Не все так гладко в болотному царстві" - Олег Шарп

Російські телеграм-канали повідомляють, що Лукашенко провів непублічні переговори із представниками західних країн.

Про це він сам повідомив під час виступу у Воложині Мінської області на обласному святі:

«Вчора я мав непублічний день, але дуже важкий. Дуже складні, важкі, але цікаві переговори із представниками західних держав», – уточнив Лукашенко.

Джерела звертають увагу, що у ці дні у Мінську були представники Держдепу США, а такого не було вже чотири роки.

Цілком очевидно, що Лукашенко зараз хапається за будь-яку «соломинку», аби зберегти своє становище та отримати гарантії безпеки. Бо його реальна роль у поточному геополітичному протистоянні близька до нуля, вважають оглядачі.

Джерела стверджують, що американці обговорювали проблему ядерної зброї та її розміщення у Білорусі, а також участь Мінська у військових розкладах москви.

Переговори були непростими. Зазначається, що Лукашенко виглядав сильно стомленим і скупим на емоції.

Водночас, представник Кремля категорично відмовився коментувати цю подію, і от тут напрошуються два варіанти:

▪️ Або такий контакт відбувся з подачі путіна, і останній через Лукашенка хотів передати якісь сигнали Заходу щодо закінчення війни. Що вже добре, бо це свідчить про початок стадії торгу з боку кремлівського старця.

▪️ Або ж це ініціатива самого білоруського диктатора, який вирішив нарешті розкласти яйця в різні корзини. З урахуванням того, що у Луки завжди був тваринний нюх щодо геополітичної конʼюнктури, це також непоганий маркер того, що не все так гладко в болотному царстві. Тим більше, що запрошення північнокорейських вояк стало прямим наслідком відмови Лукашенка надавати мобілізаційну допомогу путіну. Який майже відкрито висловив невдоволення такою поведінкою свого білоруського васала.

Подивимось, але тенденція вимальовується цікава.