"Про Трампа, путіна, Зеленського та Третю світову" - Олег Шарп

"Про Трампа, путіна, Зеленського та Третю світову" - Олег Шарп

Американці чудово розуміють, що вірогідність війни на території їх країни прагне до нуля. Єдине, чого вони бояться – так це ядерної війни. Інші проблеми у зовнішній політиці їх не дуже цікавлять, бо Америка для них – пуп Землі. Це не перебільшення, це – факт.

Ви, мабуть, помітили, що Трамп реально перетворився на Жириновського. Він щодня видає якусь відсєбятину, яка суперечить тому, що він говорив учора. Але є один коник, який він, за порадою політтехнологів, осідлав дуже успішно – це та сама гра на боязні американців ядерної війни. І діє він у цьому сенсі напрочуд злагоджено з путіним. Таке враження, що вони повністю узгодили свої кроки у цьому напрямі.

Дивіться… Як тільки шанси Харріс помітно злетіли після того, як вона замінила Байдена, Трамп став набагато частіше акцентувати увагу виборців на тому, що внаслідок дій адміністрації Байдена-Харріс насувається реальна загроза Третьої світової. Й саме він здатен врятувати світ. В той час як перемога Камали гарантовано цю війну забезпечить.

А далі пішла скоординована гра у чотири руки, до якої, на жаль, доєднався і Зеленський. Але давайте по-порядку…

На початку вересня путін заявляє, що дозвіл Байдена бити західною зброєю вглиб росії означитимуть пряму участь США у війні. Одразу після цього Роберт Кеннеді, який давно вже працює бек-вокалістом Трампа, разом із Трампом-молодшим публікують статтю у виданні The Hill під назвою: «Ведіть переговори з Москвою, щоб припинити війну в Україні та запобігти ядерному руйнуванню». У матеріалі весь набір наративів кремля про те, що підтримка України штовхає путіна до ядерної відповіді. Тому підтримку України потрібно терміново припиняти, а з кремлівським старцем розпочинати «конструктивні переговори» для того, щоб разом врятувати світ від Третьої світової. Іншими словами, сімейка Трампа разом з Маском, Кеннеді та іншими, замість того, щоб визнати путіна міжнародним терористом, створюють йому імідж впливового світового лідера, з яким треба терміново домовлятися.

Як тільки ця шайка-лейка запропонували розпочати перемови з путіним, як кремлівський терорист вирішив не зупинятись та посилити аргументи - 25 вересня він артикулює необхідність зміни ядерної доктрини ерефії. Коли необхідно розглядати як спільний напад на рф агресію з боку неядерної держави (читай - України) за підтримки ядерної (читай - США). Після чого Трамп ще більше посилює риторику, яку можна охарактеризувати одним реченням: «Або Харріс і Третя світова, або я домовлюсь з путіним за рахунок України».

Гра у чотири руки з путіним йде своїм ходом, але тут, на радість Трампу, свої акорди у цю симфонію додає Зеленський. На блакитному оці заявляючи Донні, що у України два шляхи – або відновлення ядерної зброї, або вступ до НАТО. Все це Трамп пропускає поза вуха, але в голові у нього відкладається головне: український президент заявив про можливість доєднатись до клубу ядерних держав. Все! І скільки потім наш президент не спростовуватиме такі наміри, Рудий Лис заяву Шостого зафіксував і почав її розкручувати. Зокрема, вже двічі на своїх мітингах згадував не лише путіна – як носія ядерної загрози, але й Зеленського.

Як стверджують оглядачі, до 5 листопада будуть зроблені наступні кроки за цією же схемою: табір путіна робить якісь загрозливі заяви – табір Трампа підсилює їх ефект для американської аудиторії. З одним несподіваним бонусом – тепер поруч з путіним, латентним носієм ядерної загрози по версії Трампа став і Зеленський. А якщо 2-3 листопада путін за домовленістю з Трампом здійснить якесь випробування на ядерному полігоні, за рятівника країни і «миротворця» Донні віддадуть голоси усі домохазяйки глибинної Америки. При чому, такі залякування Трамп не розпилятиме по всіх штатах, а зосередиться на тих «фіолетових», які ще коливаються.

Що може протиставити такій стратегії Камала? Тільки включити на публіку свою внутрішню прокуроршу, якою вона за фактом і є. Трамп – злочинець і брехун. Харріс – прокурор і викривач. Тільки такий імідж може спрацювати у боротьбі з тандемом Трамп-путін. Все інше безперспективно.

❗️І наостанок цифри від The Washington Post, які ми маємо на сьогоднішній ранок - 21 жовтня:

Харріс випереджає Трампа у Джорджії, Мічигані, Пенсільванії та Вісконсіні, а Трамп випереджає Харріс у Північній Кароліні та Аризоні. У Неваді вони мають рівність. При цьому майже у всіх штатах розрив між кандидатами вкрай незначний – 3% та менше. Лише у Джорджії перевага в 4%.

Поки все. Про подальший перебіг подій оперативно інформуватиму.