17 червня. 114 день боїв 2022 року

17 червня. 114 день боїв 2022 року

1. На фото - Донецьк. Потрібно згадати, що, коли ЗСУ 8 років бомбили його, такого не було. Тільки нове вторгнення росіян це викликало. Якщо до цього додати знищені артилерійські склади ворога в колишньому Червоному Лучі та Новій Каховці, то можемо сказати - почалося. Почалося системне знищення новою зброєю російського військового потенціалу.

2. Саме з цим пов'язане моє розуміння сьогоднішньої ситуації на фронтах. Я скажу це і буду, мабуть, часто повторювати - кількість зброї в Росії майже безмежна, але кількість конкретних видів озброєнь в гарному технічному стані та боєприпасів до них в тій якості, яка потрібна - далеко не безмежна. Хвіст цього питона - дуже близько. Можу сказати, що саме це вплине на події війни до кінця літа.

 3. Саме тому росіяни і надсилають своїх агентів впливу до нас переконувати, що Україна дуже хоче перемовин будь-якою ціною.

Нова артилерія, що напряму отримує дані з дронів та супутників, почала суттєво зменшувати кількість піонів, гіацинтів, та інших квіточок російської артилерії, а паралельне зменшення залишків на складах робить технічну перевагу західної зброї головним фактором збереження життів наших воїнів на першій лінії.

4. Що стосується збитих вчора поспіль трьох ракет над Хмельниччиною, Тернопільщіною та Львівщиною, ці факти означають докази тихого переозброєння нашого ППО. Такі факти і далі стануть звичними.

5. Білорусь та розмови про спроби Батьки перейти кордон цієї ночі. Не вірю, що хитрий динозавр не розуміє, що перехід українського кордону на Луцьк закінчиться переходом його ж на Мінськ та кінцем його влади. Росія не знайде достатньо людей для його захисту

6. І останнє. Перші Хімарси заїжджають в Україну. Перші 60 українців отримали можливість здати екзамени по роботі на цих складних машинах і 18 шт(здається) їдуть на фронт. Скоро побачимо відео успішного використання цієї техніки.

Не потрібно шукати зраду в повільності постачань сьогодні. Навіть по французькій зброї після завезення чергових партій Цезарей стало зрозуміло, що саме ця система заслуговує на сьогодні на більшу частину оплесків любителям знімати відео знищення ворога.

Сьогоднішня пропозиція Джонсона про навчання 10.000 українських військових в Британії щоквартально, - перший дієвий крок до створення оборонного та економічного союзу Британії з Польщею, Україною та країнами Балтії.

Впевнений, вступний дзвоник в ЕС пролунає з першої спроби.

Красовицький щоденно