"17 вересня 1939 року СРСР вступив у Другу світову війну" - Павло Бондаренко

"17 вересня 1939 року СРСР вступив у Другу світову війну" - Павло Бондаренко

17 вересня 1939 року, вірний союзницькому обов'язку перед гітлерівською Німеччиною й у відповідності до підписаного у Москві таємного протоколу 23 серпня цього ж року, СРСР вступив у Другу світову війну на боці нацистів, вдаривши у спину Польщі, яка стікала кров`ю у нерівній битві з гітлерівцями.

А далі понеслося. Два соціалістичних людожера під червоними прапорами рвали Європу, бажаючи один одному смачного.  

Гітлер у Польщу і Сталін у Польщу. Гітлер у Данію, Норвегію, Бельгію, Нідерланди, Францію, а Сталін у Фінляндію, Естонію, Латвію, Литву, Румунію.

"Прошу принять мою признательность за поздравлания т благодарность за добрые пожелания в отношении народов советского Союза".

"Дружба народов Германии и Советского Союза, скрепленная кровью, имеет все основания быть прочной".

Текст цих телеграм Сталіна на адресу Гітлера та Ріббентропа у відповідь на їхні теплі вітання радянського диктатора з днем народження опублікувала преса СРСР 25 грудня 1939 року, вже коли НКВС передало Гестапо кілька сотень німецьких антифашистів, що переховувалися в СРСР.

І кров таки була. З 22 вересня протягом 5 днів танкісти комбрига Кривошеїна плечем до плеча з солдатами генерала Гудеріана штурмували Брестську фортецю, яку обороняв героїчний гарнізон генерала Плісовського, озброєний кількома старими гарматами та двома допотопними "танками" FT-17. Цифра 17 значить рік початку виробництва. У штурмі тому загинуло чимало солдат Сталіна разом із солдатами Вермахту.

Якщо хто не знав - у боях під час загарбання Польщі Червона армія втратила 1475 загиблими та 3858 пораненими, 150 бронеавтомобілів і танків та 20 літаків.

А ще знайдіть і почитайте радянські газети тих часів з офіційними заявами комуністичного керівництва, що то не нацистська Німеччина напала на Польщу і тим самим розв'язала Другу світову війну, а навпаки, війну проти миролюбного Гітлера затіяли "імперіалістичні кліки Англії і Франції".

Але вийшло так, що СРСР опинився серед переможців нацизму. Зіграла свою роль прагматична політика Лондона та Парижу, а пізніше Вашингтону, ким був потрібен союз із Сталіним. Тому вони зробили вигляд, що СРСР війну разом з Гітлером проти Польщу не розв'язував, а просто так якось вийшло. Випадково.

А в Нюрнберзі переможці домовилися: СРСР не згадує про "Мюнхенську змову", а країни Заходу роблять вигляд, що не знають про таємний пакт Молотова-Ріббентропа, який став початком Другої світової...

До слова, зараз "великий історик" товариш ввх наказує російській пропаганді писати, що винуватицею Другої світової була Польща. Якби вона не пручалася й віддала половину своєї території Німеччині та СРСР ніякої війни б не було...

На фото: бойові побратими за кухлем гарного німецького пива...