171 день агресії. Росіянам в Європі прилетіло

171 день агресії. Росіянам в Європі прилетіло

Тим, хто поїхав давно, і тим, хто нещодавно евакуювався. Тим, хто критикує режим, і тим, хто ходить до посольств віддавати голоси за Путіна. Тим, хто працює офіціантом, і тим, хто живе на свої кровні, відмиті у 90-х. Пенсіонерам та повіям, банкірам та математикам. Цікаво, чому всім? Все просто - вони мають в кишені червону книжечку, оспівану Маяковським. Власники таких книжечок є п'ятою колоною у Балтійських країнах, протестували проти державної мови, потім проти приєднання до ЕС, НАТО, проти військових навчань, прибирання радянського лайна з постаментів, проти вакцінації. Хтось народився у цих країнах, але вибрав свою долю, - замість екзамена на знання мови, - 30 сребреників від Путіна. Хтось має тільки візу на 3 роки, хтось одружився, хтось планує подорожувати Європою. Хтось вже багато років, як виїхав з рідного Саратова до Німеччини, хтось має нерухомість в Іспанії. Але - має "краснокожую паспортину".

Чи справедливо відміняти візу матері, яка приїхала з дитиною до Європи з Махачкали в той час, як чоловік геройствує під Херсоном? А чи винна сьома дружина банкіра, яка всього лише чергує в його будинку на Ризькому взмор'ї, поки він перераховує гроші за газ, що купила Німеччина, до бюджету?

Нарешті, чому повинні змінювати своє життя журналісти на пенсії, які заробили своє на телебаченні в Петербурзі, а потім звикли рибалити на власній дачі під Ґельсінкі?

В той час, коли до Європи "понаїхали" українці, які на кожному кроці ображають цих російських аристократів своїми висловлюваннями, своєю мовою, самим тим, що вони існують?

Відповім. Ви, росіяни в Європі, зачумлені. Замість того, щоб відстоювати демократію у власній країні, як українці на Майданах, Ви отримували свої криваві гроші там, у Мордорі, або жили на них тут, у Європі. Ви мовчки підтримували військово-кгбістську машину доти, доки це почало стосуватись Вас. Ви- ковбасні мігранти, які вишукують спокою для власних грошей. Так, життя складне, навіть у 21 сторіччі. Ви не відмовилися публічно від цієї червоної жахливої паперової мразоти, що липне до кишені, що смердить і що вбиває. Вона стала частиною Вас.

Поодинокі випадки, коли ті, хто приїхав, отримали політичний притулок, роботу, пов'язану з демократичними цінностями, боротьбою з агресором, нові паспорти та нового себе - підтверджують правило.

Настав час продавати майно. Все тільки починається.

Слава Україні!

Красовицкий Александр