Маміни секрети "Закусочні трикутнички"

Маміни секрети "Закусочні трикутнички"

Інгредієнти:

  • борошно: 100 г.
  • масло вершкове: 100 г.
  • сир твердий тертий: 100 г.
  • яйце: 1 шт.
  • сіль: 1/4 ч. ложки
  • мак (або смажена цибуля, солодка паприка, горіхи, кунжут, сіль, аніс, фенхель, розмарин, насіння селери) для посипання

  • Спосіб приготування:

    На стіл висипати просіяне борошно, додати масло і порубати разом ножем – повинна утворитись дрібна крупа. Додати тертий сир і продовжити рубати, щоб він перемішався з рештою тіста. Перекласти масу у глибоку тарілку, додати яєчний жовток, ретельно перемішати. Сформувати з тіста кулю, обгорнути харчовою плівкою і поставити у холодильник на 20 хвилин.

    Тісто розділити на дві частини. Кожну частину розкачати, порізати на 16 квадратів (приблизно 5х5 см). кожен квадрат розрізати по діагоналі навпіл.

    Збити яєчний білок, змастити ним трикутники, і посипати їх маком чи чимось іншим (або частину маком, частину кунжутом, частину паприкою).

    Обережно широким ножем перекласти трикутники на застелене пергаментом деко. Випікати у розігрітій до температури 170° С духовці протягом 10 хвилин.

    Щоб трикутники не пригорали і легко відставали від пергаменту, слід змастити його розтопленим маслом й охолодити (щоб з’явилася плівка холодного масла).
    Така закуска чудово смакує, як до пива чи вина, так і як самостійна страва. Можна також приготувати для трикутників улюблений соус.