Бабусині страви: "Куряче філе з кунжутним соусом"

Бабусині страви: "Куряче філе з кунжутним соусом"

Інгредієнти:

  • куряче філе: 2 шт.
  • грейпфрут: 1 шт.
  • кунжут: 4 ст. ложки
  • зелена цибуля: пів пучка
  • корінь імбиру: 1 невеликий шматочок
  • вода: 2 ст. ложки
  • лимонний сік: 1 ст. ложка
  • кунжутна олія: 1 ст. ложка
  • цукрова пудра: 1 ч. ложка
  • соєвий соус: 1 ч. ложка
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    Шматочок кореня імбиру (довжиною приблизно 2-2,5 см) почистити, помити та подрібнити. Зелену цибулю помити та дрібно нарізати.

    Куряче філе помити, натерти сіллю та перцем, посипати подрібненими цибулею та імбиром, і готувати на парі до готовності.

    Щоб приготувати соус, 3 ст. ложки кунжуту змолоти в кавомолці чи розтовкти в ступці. Змішати лимонний сік, соєвий соус і воду. Додати цукрову пудру та ретельно перемішати. Постійно помішуючи, всипати кунжут та влити кунжутну олію.

    Грейпфрут почистити від шкірки та від білих плівок і порізати дольками. Готове куряче філе порізати шматочками середнього розміру. На тарілку викласти по черзі куряче філе з дольками грейпфрута, полити кунжутним соусом та посипати рештою кунжуту. Посолити та поперчити за смаком.

    *Для приготування м’яса можна використати пароварку або просто помістити сито з викладеним на нього курячим філе у каструлю, до половини заповнену водою так, щоб вода не потрапляла у сито.

    *Для приготування соусу замість кунжутної олії можна використовувати оливкову, соняшникову або будь-яку іншу олію за смаком.