"190 день навали" - Олександр Красовицький

"190 день навали" - Олександр Красовицький

1. Не можу зрозуміти, як росіяни, які мають майже 100 з 400 власних співробітників у головному офісі МАГАТЕ, планують обмішурити весь світ зі станом на ЗАЕС, коли є супутникові знімки, відеофіксація, і просто очі у представників Польщі та Литви у Місії. Побачимо черговий спектакль. Чому вони на це пішли взагалі? Все просто: Росія намагається використати мирний атом як зброю після газу, пропонує безкоштовно будувати АЕС не тільки в Ірані, а й у Туреччині, Угорщині та ін. Фінляндія відмовилася, Україна має залишки російського ядерного палива на кілька років, що дозволить перебудувати АЕС на американські замінники ТВЕЛів від Росатому. Ядерний шантаж на цьому не припиниться, але стане меншим, Росія програє.

2. Я не розумію, як Росія максимум через два тижні, коли закінчиться зброя та БК, планує визволяти своє херсонське угруповання. Напівоточення означатиме раптове поповнення обмінного фонду, а позиції, на які вийдуть українці на правому березі біля Берислава назавжди закриють питання води до Криму та зброї з Криму вже до кінця вересня.

3. Я не знаю, як російська влада планує заводити на бойові позиції свій новенький 3-й корпус (здається, через Донецьк), якщо БК в умовах щоденного знищення складів на Донбасі не вистачає й на ті два, що поступово поповнюють ряди в підземному концертному залі Кобзона.

4. Я не знаю, скільки сьогодні агентів ГРУ, ФСБ та СВР їздять Європою по спеціальним завданням від Кремля, але не складно спрогнозувати, що не тільки потік росіян до Європи скоро пересохне, а й кожен, хто отримує європейські візи, буде, як муха на долоні у тих, хто вивчає під мікроскопом сорти російського лайна. Головне, що європейці стануть менше боятись найманих вбивць, провокаторів та просто агресивних вихідців з Росії.

5. І про смерть Горбачова. Так, він віддавав накази щодо дій, які призвели до кривавих наслідків у Грузії, Литві, Латвії, Придністров'ї, Казахстані, Азербайджані, але саме він відмовою триматися за окуповані території Європи, а потім і за владу, свідомо дав свободу народам Європи, а потім і СРСР, відкрив шлюзи правди та закрив монополію КПРС на керівництво суспільством і державою. Він зробив все діаметрально протилежне тому, що зараз робить Путін, знищуючи демократичні інститути у Росії і намагаючись окупувати сусідні країни. Можливо, саме через це Путін побоявся вже мертвого Горбачова, і швиденько прийшов до нього в морг, не чекаючи церемонії поховання. Тут все виглядає символічно. Горбачов помер, але переміг з точки зору цінностей, а Путін ще живе, готуючись однак зайняти місце у морзі після Горбачова.