"225 мильйонів застави для Коболева..."

"225 мильйонів застави для Коболева..."

Учора була апеляція по справі Коболєва.

У першій інстанції суд постановив, що не було самого злочину і прокуратурі в усьому відмовив.

У другій інстанції суд постановив відправити Коболєва під арешт із заставою 229 мільйонів гривень (його рахунки прокуратура заарештувала).

Може здатися, що ця історія про Коболєва.

Але взагалі-то одночасно з Коболєвим прилетіла справа Пивоварському. Теж висмоктана з пальця. За рішення, завдяки якому в нашій країні взагалі портове господарство розвинулося. Зараз ще Нефьодова посадять за Прозорро. Смілянського за Укрпошту. Всєх в труху.

А далі всім іншим з покоління «соросят» теж, звичайно ж, приїде підозра, застава в сто тисяч достобісів і термін.

Бо нема чого.

Коли я кажу «це меседж», я маю на увазі, що це те рішення і та подія, які будуть коштувати нам всього. Воно має вимірюватися не грошима, а роками. Роками вкраденими в України.

Нафтогаз завжди, від дня свого заснування, був збитковим і завжди програвав Газпрому. Потім під час каденції Коболєва він був прибутковим та вигравав у Газпрому. Потім каденція Коболєва припинилася й ось Нафтогаз знову банкрут.

То кого з голів Нафтогазу Україна як держава садить у в'язницю? Саме ось його одного й садить.

Це сигнал кожній людині, яка раптом випадково сподівається прийти на державну службу і щось змінити.

Або в тебе не вийде, або ти сядеш. Україні не потрібні Коболєви. Україні потрібні Бойко та Фірташі. Україні потрібні менеджери із зарплатою у шість тисяч гривень. Вони можуть украсти у нас все. Вкрасти у нас можна все. Заробити у нас ми не дамо.

Тому жодна освічена людина при здоровому глузді до держуправління більше не прийде. По цимбалах, яка прогресивна, чесна та демократична влада його кликатиме. Влада зміниться, мине сім років і тебе посадять. А вона зміниться, вона завжди змінюється.

Кради й тікай. Не будь як Коболєв. Будь як Кирило Шевченко.

Ця логіка, очевидна будь-якій розумній людині, вартує нам, як країні, дорожче за будь-які гроші. Вона вартує нам роки.

Alex Noinets , боєць ЗСУ, співзасновник Демократичної Сокири