234 день найстрашнішої війни в Європі з 1945 року

234 день найстрашнішої війни в Європі з 1945 року

1. 24 лютого всі рахунки Путіна та його оточення обнулилися. Люди, які мали в житті все, віддали свої мільярди, яхти, навчання дітей та онуків у Лондоні, засмагу коханок, футбольні клуби-іграшки, будиночки на Лазуровому березі просто за комплекси одного старого маразматика, який мріє повернутися у власне радянське жебрацьке дитинство. Класична історія з відомого тексту одного не дуже шанованого в Україні російського класика про розбите корито. До останньої сторінки казки залишилось... ну, дуже недовго.

2. Разом із близьким оточенням героя казки періодично нервують і тисячі й десятки тисяч західних політиків та бізнесменів, яких дуже цікавить, чи архіви російських ГРУ, СВР та ФСБ будуть знищені при зламі корита, чи все таємне стане загальновідомим. Не думаю, що не знайдеться когось дуже розумного, хто не захоче обміняти особисте нове щасливе життя під прикриттям на якомусь з грецьких або карибських островів на сховане в печері Мінотавра. Іноді консерви вибухають раніше, ніж їх відкрили, з мерзенним запахом. До речі, це буває і на теренах України, і точно буде багато після перемоги, але зараз не про це.

3. Про банкірів, які виймали із схованок 90-х "золото партії" і переховували його вже від інших власників або їхніх представників. Коли не стало КПРС, чомусь випав з вікна товариш Кручина, який керував багатим партійним майном і тримав у себе всі номери та паролі. Хто тримає їх зараз? У кого ключі від сейфів в Макао, Омані та Ватикані? Хто знає всіх тих американських та європейських бізнесменів, які отримали великі гроші не тільки від китайців та саудитів, а й від росіян?

4. Хто тримає величезну зв’язку ключів від політичних сейфів, хто має дані на політиків всього світу, які користувалися особливою допомогою росіян, безвідсотковими кредитами від афілійованих банків, виграшами в лотерею, пожиттєвим сидінням в наглядових радах? Як поспішає зараз Трамп за черговим способом зупинити американських повільних силовиків. Що думають Сальвіні, Берлусконі, Ле Пен, Бабіш? Чи втримається Орбан? А що почнеться в Африці?

5. І окремо - історія, яка сталася з Маском. Я не порівнюю його з тими, про кого йдеться вище, але варто назвати кілька відомих речей і поєднати їх.

- Маск надав Україні близько 9000 Старлінків, як він каже, і сплатив за них та їхнє підключення 80 млн ще до 1 вересня. 8 вересня він зажадав грошей від Міноборони США. Чи то 120, чи то 400 млн доларів. Він рахує по $4500 на місяць - найскладнішу підписку з усіх, які тарифікує його компанія на цей час для України. Для порівняння, $500 така вартує звичайним користувачам (до речі, у відкритому доступі є інформація, що найдешевша версія коштує всього 36$ на місяць), але це, можливо, не стосується військових. Виявляється, що зараз працює не 9000, а від 4 до 5000 Старлінків, бо до 500 на місяць втрачаються через обстріли, щось не доїхало, а щось не так порахували. Але-але! Пишуть, що з1500 з них придбав американський платник податків, 4000 - польський, ще якусь частину- невідомі приватні донори.

Так від чого відмовляється Маск? Можливо, це була тільки частина проросійської історії, яка мала зовсім інше призначення, - нажахати через відомого спікера, якого знає половина світу, цю половину світу ядерною війною або вибити з Пентагону грошенят. І, як зараз часто буває з путінськими схематозами, не так сталося, як гадалося.

Маск думав-думав, і вирішив не зупиняти допомогу старлінками. Чи заробляти на цьому? Його корито трошки забруднилося, але залишилося неушкодженим.

Красовицький щоденно