248 день гарячої фази вже майже дев‘ятирічної війни. Диванні роздуми

248 день гарячої фази вже майже дев‘ятирічної війни. Диванні роздуми

1. Почнемо з того, що невідомі герої пошкодили якусь частину російського флоту прямо в Севастополі, чи то росіянам тепер потрібно шукати новий флагман для чергового жертвопринесення, чи то вони вже забули історію «Москви» і потрібно їм нагадати, що Нептун вже давно не на їхньому боці.

 2. Істерика в Кремлі призвела одночасно до заяви про вихід з зернової угоди на три тижні раніше, ніж вона повинна закінчитися. Нагадаю: Україна не є частиною цієї угоди, у нас вона підписана з ООН та Туреччиною і навряд чи там є обмеження на знищення металобрухту в бухті українського Севастополя.

 3. Не щастить флоту в цій бухті. Спочатку в часи Кримської війни англо-французька броньована ескадра знищила там російський немічний флот, потім вкінці Першої Світової там було затоплено залишки російського флоту, потім така сама доля спіткала радянський вже флот в часи Другої Світової. Може вже є сенс завершити історію Російського Чорноморського Флоту в Севастополі остаточно та назавжди?

 4. Українська армія цього тижня не поспішала рухатись по повністю розмитим нашим дощовим степам Півдня, очікуючи, коли росіяни, нарешті, звільнять від власної присутності правобережжя Дніпра. Фото Чорнобаївки показують, що цей процесс пришвидшився і ми скоро побачимо Херсон та Берислав без колаборантів та окупантів. Наближення до Бериславу автоматично означатиме знищення вогнем нашої артилерії побудованих росіянами тимчасових споруд для відкачки дніпровської води до окупованих територій. Україна має право сама вирішувати, коли їй почати постачати водні ресурси до нашого Криму.

 5. Російська акція залякування світу «брудною українською бомбою» тихо замовкла, як до того замовкли і аналогічні акції залякування підривом Каховської греблі, Запорізької АЕС, Чорнобильського сховища радіоактивних матеріалів. Приблизно так само світ реагує на інші російські загрози - атомними бомбардуваннями міст Європи; ракетами «Посейдон», які несуть підводні човни, що наближаються до берегів США, льодовиковим періодом в Німеччині після зупинення Північного потоку. Тепер вони погрожують Африці голодом як помстою за атаку українських дронів у Севастополі. Цілком логічно, згодні?

Красовицький щоденно