254 день остаточної фази переможної війни українського народу проти нелюдів

254 день остаточної фази переможної війни українського народу проти нелюдів

Диванна аналітика.

1. Коли готувалося звільнення Харківщини, ніхто з військових експертів, у тому числі й міжнародних, не міг розраховувати на те, що російський фронт зімнеться, як стара газета, відкриваючи можливості для знищення колон ворога на дорогах на схід від Ізюма, Балаклеї та Шевченкового. Ті, хто казав про «договорняк», просто не бачили на власні очі ці залишки російської техніки, ліквідованої разом з тими, хто був всередині, або їхав «на броні».

2. Коли сьогодні знищуються шляхи відходу з Херсонщини, переправи та склади з боєприпасами, назустріч відступаючим кадровим бригадам російської армії йдуть мобілізовані кримінальним російським режимом або збуджені пропагандою та великими грошима мешканці російської глибинки в кількості, яка дає змогу поставити живий щит на шляху українських військ. Це непросте завдання для українців. Ні у кого, безумовно, давно вже немає жалю, який завадив би припиненню існування цього людського військового матеріалу шостого чи сьомого сорту. Однако варто завжди пам’ятати, що зменшення кількісного потенціалу ворога вартує нам втрат життів наших воїнів, а також витрат зброї і часу. І хоч співвідношення жертв війни наближається до катастрофічного для Росії 10:1, це життя та здоров‘я наших людей. Різке збільшення офіційної статистики знищення техніки та живої сили противника пов‘язане саме з цим. Кількість розбитих танків, бронемашин, артилерійських систем щоденно перевищує озброєння батальонної групи.

3. Потенційно, більша частина тих вояк, тілами яких Путін намагається закрити дорогу на Берислав та Херсон, може бути обмінним матеріалом в нашому полоні, але якість цього обмінного фонду в очах російських «обмінників» невелика: не чеченці, не льотчики, не офіцери-діти генералів, не колаборанти вищого ґатунку. Це - фонд не для обміну, а для виграшу часу. Російське командування думає, що до весни (після виборів у США, якогось нового чорного лебедя в європейській політиці, викликаного енергетичною кризою) щось може змінитися на їхню користь. Але справа в тому, що зміст Ленд-лізу і його грошовий еквівалент визначає чинний склад Конгресу, далі оперувати ним буде Президентська Адміністрація Байдена. Заміщення російського газу вже відбулося більше ніж на 70%. Про це свідчать наповнені майже на 100% сховища в Європі, і газові «факели» на російських родовищах природного газу. Те ж саме з металом, нафтою, вугіллям. Розуміючи політичну ціну питання, світ поступово позбавляється від сировинної залежності, злізає з російських «голок», планує подальше вирішення питання російських великих грошей. За останні пів року російські резерви висохли на 100 мільярдів доларів, і цей процес пришвидшується.

4. Для тих, кого особливо хвилює можливість Орди зайти з території Білорусі, хочу нагадати про постійне постачання з білоруських резервів зброї, бронетехніки, набоїв та снарядів в Росію. Так не робить країна, яка планує переходити в широкомасштабний наступ. Так робить країна, яка використовує будь-який шанс для зменшення ризику участі у війні. Те ж саме стосується можливості знищення дамби не Каховській ГЕС. Україна, контролюючи вогнем «Хаймарсів» більш-менш активні місця зберігання снарядів, мін, вибухівки, майже впевнений, не допустить концентрації всього цього в зоні електростанції. Ви побачили, як знизився градус небезпеки на Запорізькій АЕС? Так поводиться тоталітарна пропаганда при зміні однієї дезінформаційної кампанії на іншу. Вчорашні залякування здаються не страшними і жалюгідними.

5. Про зброю. Попереду американські вибори. Одразу після них можна очікувати посилення потоку зброї від американського уряду; корейських, англійських, польських партнерів США; країн Азії і Африки (які іноді допомагають інкогніто), фінансової допомоги від Євросоюзу, урядів дружніх Австралії, Канади, Японії. Думаю, найближчим часом (до або під час саміту G20 буде оголошено рішення про танки, літаки та засоби далекобійного залпового вогню.

6.Вочевидь, не тільки ми, а й колективний Захід адекватно оцінює і рівень компетенції, і стан здоров‘я російського Президента.

Питання про наступника стоїть абсолютно серйозно і вирішувати його ворогу треба терміново. Російські еліти схопилися під килимом в боротьбі за владу в країні, яка швидко самознищується. Виглядає, що найбільш агресивне фашистсько-рашистське угруповання Золотов-Кірієнко-Пригожин-Кадиров, навіть не маючи у себе активного фотогенічного лідера, сформулювало своє кредо перед майбутніми виборами перших осіб: агресія в Україні разом із залякуванням невеличкої активної ліберальної частини російського суспільства можливим внутрішнім терором. Інші еліти, які відстають за критерієм мобілізованності для конфлікту, намагаються вскочити в останній вагон потяга нової російської реальності, не розуміючи, що чинна політична верхівка не цікавиться економікою та суспільним життям країни. А вони - у жахливому стані. Мешканці Кремля переймаються тільки кількістю і якістю зброї, яку можна швидко зібрати і відправити в Україну разом з мобілізованими. Не важливо, що Північна Корея продає дуже старі, іржаві снаряди, Іран - ще має якусь кількість ракет та безпілотників, але зараз вираховує варіант власної війни з саудітами або Іраком.

7. Реальність найближчих двох тижнів - це хвиля обговорень в парламентах Європи щодо оголошення рф державою-терористом, а це означає повну заборону контактів і контрактів не тільки напряму з агресором, але й з тим світовим бізнесом, який вирішив, що може сховати результати своєї співпраці з Росією.

8. Другим фактором впливу на період до 15 листопада буде наростаючий шум з приводу зустрічі G20 в Індонезії. Бажання Путіна бути на цьому саміті ще не висловлене особисто, але його участь може не тільки викликати блокаду цієї події на Заході з боку більшості учасників, не тільки спробу якогось примітивного замаху, але й зашкодить живим контактам світових лідерів із Зеленським.

9. Впевнений, щоденне залучення до бойових чергувань нових систем ПРО дуже швидко зробить територію нашої країни майже прикритою. Це те, про що Україна благала з лютого - оголосіть територію України безпольотною зоною. Саме тепер російські літаки, безпілотники та ракети стають персонами нон-грата в небі над Україною.

10. І про ядерну та хімічну зброю росіян. Вона поки що там є. Також вони б точно не зупинилися перед погрозами використанням цього арсеналу провінційній материковій Європі, якби не чітко сформульована доктрина з цього приводу на колективному Заході - у відповідь проти агресора буде застосоване одночасне і повне знищення його армії разом з центрами ухвалення рішень з використанням неядерної зброї.

Красовицький щоденно