"Про ситуацію на Сумщині" - Віктор Бобиренко

"Про ситуацію на Сумщині" - Віктор Бобиренко

На Сумщині наліво-направо роздають паніку. Нібито росіяни ось-ось почнуть наступ на Суми.

Всьопропало. Ховайся в жито. Пора валіть.

От вчора вже з’явилися черги на заправках.

Ось уже розповідають, що на Слобожанщині з’явилося угрупування у 46 тисяч російських військ. Розташовані вони на північ від Харкова та на схід і північний схід від Сум.

Звідки взялася цифра у 46 тисяч і чому, наприклад, не 47 тисяч? — невідомо. Ну хтось із російського ккерівництва вкинув.

Ага. Ви ще конашенкову вірити почніть.

Ну а у нас як: хтось в ТікТоці побачив — і покотилося.

Усім додає рип-настроїв і таке: “інфасотка, чув від дружини одного мєнта” - інформація про нібито те, що усі поліцейські вже вивезли свої сім’ї з міста і їм наказали брати зброю додому.

Усе це множиться на нашу пам’ять про те, як дійсно напередодні великого вторгнення поліція, прокурорські та СБУшники звалили з міста. А раз вони знову на низькому старті — значить точно.

Я хочу, щоб усі відмітили: заявам влади мало хто вірить. Коли знайомі (які думають що я більш поінформований) питають:

- так зайдуть руснявиє чи ні? - а я їм:

- а що з цього приводу у єдиному марафоні кажуть? - то мені у відповідь:

- та хто ж у наш час марафону вірить?

Це знаєте, як у фільмі Кін-дза-дза: “Какой дурак на Плюкє правду думаєт”.

І це влада своєю постійною брехнею дійсно створила ситуацію недовіри.

Як у кінці 80-х: програму “Врємя” усі дивляться, але не вірять навіть прогнозу погоди.

Тож мусимо визнати: російське ІПСО про наступ зайшло і зіграло. Люди повелися. Паніку посіяно.

А що ж відбувається насправді.

Насправді відбувається те, про що військові кажуть: демонстрація сили. Імітація.

Їм потрібно показати, що на півночі Слобожанщини вони готові відкрити новий інтенсивний фронт.

Навіщо? Щоб відтягти наші резерви з інших напрямків. І щоб тут були панічні настрої. Щоб ламався тил.

Тому супостат збільшує показову активність. Тому падають КАБи і снаряди на прифронтові громади області. Тому долітає і у самі Суми. Щоб був двіж і крик.

Але гляньте на карту. Якщо навіть це і 46 тисяч. Вони розмазані у Курській області південніше Сейму і Білгородській області. Це 500 км. Плюс кажуть про якісь 800 одиниць техніки. Ну, це хіба разом з машинами підвозу та джипами русо-камандіров.

Коли два роки тому сюди заходили сасєдушкі — і військ і техніки було в рази більше. І потім тікали аж бігом. А тут ми, обпечені чаєм — на воду дуємо.

Авдієвку, до прикладу, барли 120 тисяч русотурісто. І кожен другий з них уже в мішку або в госпіталі.

Суть війни 21 століття у тому, що відсутнє поняття “зненацька”. Ну можете ви непомітно ночами перекинути батальйон-два. Але уявіть, що ви перекидаєте танкову бригаду з Донбасу сюди. Два танкових батальони,це тільки 40 танків, плюс механізований батальон з його БМПшками. Машини підвозу хавчика і снарядів. Плюс особовий склад. Плюс тили і штаби.Та це мінімум 3-4 повноцінних ешелони.

А в космосі супутник Притули і сотні супутників наших союзгників. Які тут же відрапортують про пересування ешелонів з пункту А в пункт Б.

І якщо ворог буде накопичувати сили на цьому напрямку — про це знатимуть заздалегідь.І ще одне. Гляньте ще раз на карту. Противнику наступати на Суми — це дурня. Ну підійдуть до міста. Ми підриваємо мости через Псел, Ворсклу і взагалі кругом. І супостат захлинеться.

Єдине місце для логічного стратегічного наступу на Сумщині — це через Велику Писарівку, східніше Ворскли в тил західніше Харкова. Перерізати комунікації. Брати місто в напівоточення.

Але знову ж: для цього їм потрібно не розмазуватись вздовж кордону, а зібрати кулак мінімум у 80-100тисяч. Ага. Пуп стаканом стане.

А північніше Сейму — це вже інший оперативний напрямок. Там і Гудеріану колись важко було. А тут якийся Гєрасімов. Не смішіть мої тапочки.

Тож єдина мета для рускіх зараз — це імітація великого наступу.

Що буде. Будуть заходити ДРГшки. Можливо великими групами. Будуть і далі летіти КАБи.

Тому що Сумщина для росіян зараз — це додатковий полігон.

Бо тренують молодих лейтенантів перед відправкою під Авдіївку. Бере ванєчка під крило КАБ на 500 кг. Підлетів за 20 км до фронту. Скинув. Полетів назад.

Знову ж, вони не тільки тренуються. Вони і випробовують нові технічні варіанти. Бо готуються до того, коли будуть у нас Ф-16. І вони готуються скидати бомби далі від фронту.

Плюс арта. Побили наші десь на Донбасі їх батарею. Із 100 бійців залишилося 30. Так вони додають 70 новеньких. І везуть їх навчатися на фронт низької інтенсивності. І ванєчкі тренуються. На простих людях. Ну, бо антіфашисти.

Отак і будемо жити. Поки не перехопимо ініціативу у небі і на фронті — буде важко.

Але болт їм, а не Суми.

Но пасаран! Вони не пройдуть!

Слава Україні!