Бабусині страви: "Гостра капуста з зеленню"

Бабусині страви: "Гостра капуста з зеленню"

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна: ½ качана
  • перець чілі: 1 шт
  • морква: 1 шт.
  • часник: 4 зубчики
  • зелень петрушки: ½ пучка
  • зелена цибуля: ½ пучка
  • оцет 3%: 1 ч. ложка
  • цукор: ½ ч. ложки
  • імбир мелений: ¼ ч. ложки
  • сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Капусту тонко нашаткувати. Перець чілі почистити і подрібнити. Моркву почистити і натерти на великій тертці або подрібнити у блендері. Часник почистити і дрібно нарізати або пропустити через часникодавку. Зелену цибулю та петрушку помити і дрібно нарізати.

    2. Викласти в каструлю капусту, моркву, чілі, часник, додати сіль, цукор, імбир та оцет і залити гарячою водою так, щоб вона покрила капусту. На великому вогні довести до кипіння, тоді вогонь зменшити, накрити кришкою і готувати капусту пів години.

    3. Готову капусту посипати зеленою цибулею та подрібненою зеленню петрушки.

    * Це чудовий гарнір до м’яса та птиці, особливо, якщо вони не приготовлені з великою кількістю прянощів і мають легкий, ніжний смак.

    * Якщо за півгодини вода вся ще не википіла, потрібно витримати каструлю на вогні ще деякий час, знявши кришку і трохи збільшивши вогонь. І навпаки, якщо капуста ще не готова, а вода вже википіла, треба долити в каструлю трошки окропу.