Інгредієнти:
вершки 35%: 75 мл
цукор коричневий: 50 г
вершкове масло: 50 г
Спосіб приготування:
Фініки помити, вибрати кісточки і залити гарячою водою на 5-10 хвилин. Опісля воду злити, фініки обсушити і подрібнити у блендері чи змолоти на м’ясорубці.
М’яке масло збити. Тоді по одному додати яйця, ретельно розтираючи масу. Додати йогурт, перемішати і добре збити міксером.
Борошно змішати з розпушувачем для тіста, корицею та какао. Поступово досипати борошно в масляно-яєчну масу, старанно перемішуючи, щоб не було грудочок. Насамкінець додати до тіста фініки й ще раз перемішати.
Форму для запікання змастити жиром і викласти в неї тісто. Банан почистити, нарізати кружальцями і викласти зверху на тісто. Випікати 35-40 хвилин при середній температурі.
Для приготування соусу змішати вершки, коричневий цукор і масло. Поставити суміш на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння.
Охолоджену запіканку порізати на порційні шматки і полити соусом.