286 доба спротиву. Диванна аналітика

286 доба спротиву. Диванна аналітика

1. Німеччина остаточно відмовилася розмістити "Петріоти" в Україні. Чи мав хтось очікування вищі, ніж один відсоток, щодо можливості інших варіантів? Ми отримали багато ППО та ПРО, на думку наших західних партнерів. Більше зброї - впевненіша позиція України на міжнародній арені. Тому - тихіше їдеш - не образиш німецького союзника.

2. Емпіричний досвід часом говорить про те, що в арсеналі України є трохи більше, ніж показують наші військові і знає ворог. Інакше не було би "Москви", яку розбили "Нептунами" за підтримки "Байрактарів", переможних ударів "Богдани" по Зміїному; досі невідомо, чим прилетіло по Кримському мосту, поступово з'ясовуються подробиці ударів по аеродрому в Новофедорівці та бою у Севастопольській бухті.

3. Те, що відбулося в останні два дні з російськими військовими аеродромами, тільки підтверджує, з одного боку, високий рівень планування та виконання спеціальних операцій нашими військовими, з іншого - повну деградацію оборонних систем на території Росії та окупованих територіях, а також низький рівень навичок ворога з їх використання. Вірогідно, щоразу це виглядає приблизно так: "Ну хто міг подумати, що ці кляті українці влучать...?". Далі можна замінити "Москву" на «Кримський міст», «Енгельс», ... можливо, Кремль?

4. Ми знаємо, що наша воєнна промисловість працює. У місцях, які мало хто може назвати, виробляються не тільки "Стугни" та запасні частини для бронетехніки. Впевнений, після відповідного наказу військового командування буде повністю накрито і базу в Керчі, і склади в Луганську, і штабні будівлі в Ялті та Феодосії. Також впевнений, що ракети українського виробництва можуть долетіти не тільки до середини Дніпра, а і до середини Москва-ріки. Я належу до адептів фрази "Буде тобі враже, як Залужний скаже".

5. Що ж до майбутніх кроків, тут варто згадати, що всю другу половину літа українське суспільство очікувало наступу під Херсоном, а відбувся він на південний схід від Харкова. Черга Херсона теж настала, пізніше. Впевнений, покерфейс нашого командуючого дозволяє виконати бойові завдання максимально ефективно з підготовкою в режимі повної тиші. І так, навчання наших хлопців за кордоном, це - не тільки орієнтація на місцевості. Це і сучасна зброя, і літаки, і танки. На все свій час.

Слава ЗСУ! Героям слава!

Красовицький щоденно