Бабусині страви: "Вареники з капустою"

Бабусині страви: "Вареники з капустою"

Як справжня українка, ти просто зобов'язана вміти готувати вареники! Домашні вареники зі свіжою сметанкою підкорять серце кожного українського чоловіка! До речі, вареники з капустою - це ще й відмінне блюдо в пост, тільки для цього тісто теж має бути пісним.
Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошна,
  • 250 мл води,
  • 2 ст. ложки олії,
  • сіль за смаком,
  • для начинки:

    0,6 кг капусти,
    1 морква,
    2 цибулини,
    олія,
    лавровий лист,
    сіль за смаком.

  • Приготування:

    Просій борошно, додай воду, сіль, олію і вимішай круте тісто. Накрий його і залиш приблизно на годину. А потім можна приступати до оброблення тіста і ліплення вареників.

    Дрібно поріж цибулю, натри на крупну тертку моркву, підсмаж на олії і невелику частину зажарки відклади для подальшої заправки готових вареників.
    Нашаткуй капусту. Додай її на сковороду до зажарки і тушкуй на повільному вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. Під кінець поклади лавровий лист і посоли.

    Начинку остуди, і можна ліпити вареники. Варити 5-7 хвилин. У готові вареники додати решту зажарки.